Oblečení na svatební obřad

421
12.10.16 11:21

Oblečení na svatební obřad

Ahoj dámy, prosím o radu. O víkendu jdu kamarádce na svatbu, není mi nijak extra blízká, takže nejsem zvaná na hostinu, jdu mrknout jen na obřad na obecní úřad. A jelikož mám +- dva týdny do termínu porodu, nevím co na sebe :nevim: mám permanentně neskutečně nateklé nohy, takže vystavovat je v šatech odmítám… Jak moc je potřeba být slavnostně vyfiknutá, když jdu jen na ten obřad? Neobleču pochopitelně ani své běžné společenské kalhoty :? Jediné, co obleču, jsou těhotenské džíny a pak mám ještě jedny tmavě šedé plátěné těhotenské kalhoty - co si budeme povídat, společenské nejsou, ale jsou trochu slušnější, než třeba ty džíny a snad kdybych si k tomu vzala nějakou halenku nebo tričko, sáčko a baleríny (snad je obuju :roll:) tak by to nemusela být nějaká katastrofa… Máte prosím zkušenost s tím, jak se oblékají hosté pozvaní jen na obřad? A co chlap - musí mít podle vás komplet oblek, nebo by stačilo akorát obléct košili a sako k džínům (tmavším)?
Upřímně, pokud by povinnost velela opravdu obléct šaty, radši se o to obejdu a kamarádce popřeji někdy jindy… :?
Předem díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6525
12.10.16 11:26

@Tris123 No tak pokud nemáš co na sebe a ani nehodláš pořizovat… Tak bych snad radši s tou kytkou počkala venku před obřadní síní… Tam byste mohli být oblečení, tak jak jsi popsala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.10.16 11:26

@Tris123 Mě dělalo problém obléknout se i na letní svatby a to jsem to neměla do porodu tak blízko jako Ty. Ale co zkusit spíš legíny tmavé a k tomu nějaké delší triko/tuniku nebo ty šaty. Ale pokud se necitíš ani na legíny vezmi šedé gatě k tomu hezký vršek a čau, přeci všichni musí poznat, že to máš za pár a nemohou po Tobě chtít bůh ví jaké kreace.

A u chlapa bych spíš uvítala společenské kalhoty a košily, ale pokud se mu do toho nechce tak ty tmavé džíny, košile a sako jsou fajn :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1607
12.10.16 11:27

Správně bys společensky oblečená být měla Ty i manžel. Ale vzhledem k tomu, co jsem viděla na svatbách i hostů, kteří byli pozvaní na hostinu…ty plátěné kalhoty, halenka a baleríny + manžel aspoň košili a sako, budou stačit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
12.10.16 11:29

No, v džínách bych na klasický obřad na úřadě nešla.
Ty píšeš, že jdeš „jen na obřad“, ale on jaksi ten obřad je na té svatbě to hlavní, to slavnostní a to důležité. Hostina už je jen oslava.

Je jasné, že si kvůli jedné svatbě nebudeš těsně před porodem kupovat šaty, ale aspoň ty tmavé plátěné kalhoty a k nim nějakou pěknou halenku (ne tričko) bych si vzala, doplnila to šperky a společenskou kabelkou, které tomu dodají trochu slavnostnější charakter.
A chlap by teda podle mě měl mít oblek, nebo aspoň oblekové kalhoty a košili s kravatou. Džíny jsou podle mě prostě nevhodné. To je to pro něj takový problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
12.10.16 11:32

Když ti není blízká a ty si na její svatbu ani nehodláš nic pořídit, tak proč tam jdeš? Ano, na obřad je nutné společenské oblečení, jak pro ženu, tak pro chlapa, manžela bych hnala převléct, kdyby si na nějakou svatbu vzal džíny :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
12.10.16 11:32

Mne by vadilo, kdyby na obřad nesli lidé společensky oblečení. I jako těhotná si můžeš vzít leginy a tuniku jak psaly holky výše. Chlap v jeansech nemá na obřadu co dělat. To už fakt radši poprejte jindy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
12.10.16 11:33

Když se jdu jen podívat, tak se nijak extra neoblíkám. Vezmi ty kalhoty a tuniku. Problém bude spíš se svrškem, máš lepší svetr nebo kabát? Páč být lépe oblečená a vrazit na to sportovní budnu :nevim:
A co šaty a punčochy?
Chlap ať si klidně vezme lepší džíny, nebo teda kalhoty a zlepší to košilí. Opět je otázka svršek. Pokud má kabát, byla bych v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
12.10.16 11:36
@Kassy píše:A chlap by teda podle mě měl mít oblek, nebo aspoň oblekové kalhoty a košili s kravatou. Džíny jsou podle mě prostě nevhodné. To je to pro něj takový problém?

Nee, problém to pro něj rozhodně není, ještě jsem se s ním o tom nebavila, ptám se sama za sebe, jestli je oblek třeba. On naopak oblek velmi rád a pokud má možnost, rád ho obleče ;) mě šlo spíš o ten případný nepoměr, že on by byl vyloženě slavnostně a u mě by to pokulhávalo…

No holky, tak já nevím… Upřímně, už jsem párkrát na svatbě viděla lidi i v běžném oblečení, v džínách… to já bych asi v džínách nešla, to už mi přijde moc nespolečenské ale ani u těch šedých kalhot nevím nevím, nechci být za nějakého burana, co se neumí patřičně obléknout na společenskou událost.
Opravdu začínám přemýšlet, že tam nakonec nepůjdu :nevim:
Jinak děkuji za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
12.10.16 11:37

Džíny na svatbu nepatří. Jsou to monterky! Pokud má k tomu saku i odpovídající kalhoty, tak mi uniká důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
12.10.16 11:38
@radkka píše:
Když ti není blízká a ty si na její svatbu ani nehodláš nic pořídit, tak proč tam jdeš? Ano, na obřad je nutné společenské oblečení, jak pro ženu, tak pro chlapa, manžela bych hnala převléct, kdyby si na nějakou svatbu vzal džíny :roll:

To, že mi není blízká, jsem myslela tak, že to není má vyloženě blízká kamarádka, ale známe se ze školy, jsme celkem často v kontaktu (ne osobním) a mám ji ráda, přestože se neřadí mezi mé blízké kamarádky :? a to, proč nechci nic pořizovat dva týdny před porodem na obřad trvající 20 minut je snad pochopitelné… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
12.10.16 11:39

Asi bych se spíš zeptala kamarádky která se vdává co si o tom myslí. Náám na obřad přišli na obřad lidé společensky i klasicky oblečení. Na společné fotce se můžete postavit dozadu a vůbec nebude videt jak jste oblečení- kromě horní části těla!-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
12.10.16 11:40
@Tris123 píše:
To, že mi není blízká, jsem myslela tak, že to není má vyloženě blízká kamarádka, ale známe se ze školy, jsme celkem často v kontaktu (ne osobním) a mám ji ráda, přestože se neřadí mezi mé blízké kamarádky :? a to, proč nechci nic pořizovat dva týdny před porodem na obřad trvající 20 minut je snad pochopitelné… :palec:

Pro mě to pochopitelné není, nemusíš kupovat něco za tisíce. Podle mě je slušnost obléct se na obřad jak se sluší a patří, na mou svatbu se i těhotné oblékly normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
12.10.16 11:40
@Tichošlápek píše:
Mne by vadilo, kdyby na obřad nesli lidé společensky oblečení. I jako těhotná si můžeš vzít leginy a tuniku jak psaly holky výše. Chlap v jeansech nemá na obřadu co dělat. To už fakt radši poprejte jindy :nevim:

Leginy by určitě problém pořídit nebyl, s tou tunikou je to už horší. Sama jsem nějakou pěknou delší pod zadek v létě sháněla a nemohla jsem najít ani za boha nic, co by se mi líbilo :roll: takže jsem to v létě řešila leginama a delšíma trikama, tílkama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
12.10.16 11:42
@Tris123 píše:
Nee, problém to pro něj rozhodně není, ještě jsem se s ním o tom nebavila, ptám se sama za sebe, jestli je oblek třeba. On naopak oblek velmi rád a pokud má možnost, rád ho obleče ;) mě šlo spíš o ten případný nepoměr, že on by byl vyloženě slavnostně a u mě by to pokulhávalo…

Jo takhle.:) Chápu. Pokud k tomu, co jsi napsala, zvolíš vhodné doplňky, tak by to podle mě mohlo být OK. Ve tvém stavu je to navíc vcelku pochopitelné.

@Tris123 píše:
No holky, tak já nevím… Upřímně, už jsem párkrát na svatbě viděla lidi i v běžném oblečení, v džínách…

Jo, to je bohužel pravda. Já ale zase třeba viděla lidi na ulici smrkat tak, že si jednu dírku zacpou a druhou jim to letí ven. To ale neznamená, že je to tak v pořádku. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková