Oblečení vel. 46/48
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@anupati Zlín neplatí. Tam jsem bydlela před 4 lety (když jsem se zde registrovala). A jsem tu dnes po více než roce. Nyní bydlím kousek od Chrudimi (Pardubický kraj).
Prestěhovala jsem se z Hradce Králové (kde jsem bydlela s přítelem).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@shaunovecka nemusíte se tu přeci obhajovat.
Taky bych vám něco poslala, jen jsem bohužel velikost XS a dcera má zatím 74-80 takže to je všechno děsně maličké. Nicméně vám ale i tak přeji aby se to rychle spravilo. Hodně síly ![]()
- Citovat
- Upravit
@Ostružka
Nejsem na sebe hrdá, ale nechtěla jsem, aby dcera viděla otce v takovém stavu. A hlavně, aby žila v hádkách. A usoudila jsem, že bez něho nám bude lépe, alespoň po té psychické stránce. Napíšu ti zprávu.
A ještě jednou moc děkuji. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Titty píše:
Jinak myslím, že ty pochyby a trochu jízlivé poznámky na zakladatelku nejsou nutné. Vždyť vás nikdo nenutí jí cokoliv posílat. Navíc nežádá o peníze, ale o obnošené oblečení.
Bude mít teď spoustu jiných starostí a výdajů, než utrácet za oblečení. Pokud bych měla stejnou velikost, opravdu moc ráda nějaké věci pošlu. Já už je nenosím, vyhodit je nechci, jsou ještě celkem pěkné…
to není o jízlivost, ale o tom, že mám třeba zkušenost s lidmi, co dobročinnost zneužívají, ačkoli by si mohli pomoct sami (nepíšu o zakladatelce, ale obecně). Takže si pro sebe nějakým sítem vyhodnocuji, kdo tu pomoc opravdu potřebuje a kdo ne!
Navíc nejsem z Pardubic ani omylem a zaslání balíku v dnešní době taky něco stojí - a na účet zakladatelky to asi nebude.
A že velikost není jediný ukazatel, to je přece známá věc, v tom ironii nehledej. Ne každý má konfekční postavu, někomu dominuje břicho, jinému zadek. Mě třeba padne máloco, ačkoli jsem štíhlá (nepoměr prsou a zbytku postavy).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, já bohužel nepomůžu, nosím menší velikost a syn je také ještě ve velikosti 80. Ale jen jsem tě chtěla podpořit, nic si nedělej z řečí některých přechytralých dam tady, žádná z nich nebyla právě ve tvé situaci a proto nemohou vědět, jak by se zachovaly ony. Přeji hodně síly, začátky jsou těžké, ale určitě to s malou zvládnete
ten nejhorší krok máš za sebou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pe-terka píše:
to není o jízlivost, ale o tom, že mám třeba zkušenost s lidmi, co dobročinnost zneužívají, ačkoli by si mohli pomoct sami (nepíšu o zakladatelce, ale obecně). Takže si pro sebe nějakým sítem vyhodnocuji, kdo tu pomoc opravdu potřebuje a kdo ne!
Navíc nejsem z Pardubic ani omylem a zaslání balíku v dnešní době taky něco stojí - a na účet zakladatelky to asi nebude.
A že velikost není jediný ukazatel, to je přece známá věc, v tom ironii nehledej. Ne každý má konfekční postavu, někomu dominuje břicho, jinému zadek. Mě třeba padne máloco, ačkoli jsem štíhlá (nepoměr prsou a zbytku postavy).
Mě by zajímalo, jak se dají zneužít obnošené hadry, co každý hází do kontejneru na textil. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@shaunovecka mam po dceři dost oblecku v tebou požadované velikosti a rada ti je přenechám, akorát asi nebudeš mít cestu do Prahy, co? Je toho hodně, tak nevím, jak bych ti to posílala. Případně napiš SZ a domluvíme se, co nejvíc potřebuješ a to bych poslala. S oblečením pro tebe nepomůžu, mam jinou velikost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@shaunovecka Ok,do Pardubic občas jezdíme. Teď se tady dost holek ozvalo,že pošlou. Kdyby ti něco po přebrání aktuálně chybělo,tak se ozvi SZ. Přiznám se,že na poštu se mi nechce
Takže bych buď poslala až konkrétní věci nebo to nechala na cestu kolem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je to co jsem nechtěla, aby se diskuze zvrtla. Opravdu se nesnažím využít něčí dobročinnosti. Prostě jsem se jen zeptala, nic jiného v tom nehledejte. Každý se může ocitnout v těžké situaci. A věřte nebo ne, tak nikdy by mně nenapadlo,že se v takové situaci ocitnu i já sama.
Sama jsem pomohla několika maminkám. Jedné jsem darovala kočárek trojkombinaci + oblečení po dceři a potom koukám, že paní ten kočárek prodala za 3000,–
To byla vyčůranost. Ale já jsem se jen zeptala, jestli nemá někdo oblečení, které už třeba nenosí apod. Když jsem byla ještě u přítele,tak jsem chodila na brigádu (rozvážela jsem obědy). Peníze z brigády jsem si poctivě dávala stranou. Pro případ, kdy by se doma něco šuplo (rozbila pračka,lednice atd).
Ale musela jsem na to šáhnout, abych zaplatila nájem a kauci (tj.14.000,–) + jsem kupovala od paní postel a stěnu a sedačku (tj.cca 5000,–). Další věci budu postupně kupovat. Nejde vše hned. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mag12 Do Prahy bohužel cestu mít nebudu. Je to dost z ruky. A auto nemám. Jsem odkázána na vlaky a autobus. Ačkoliv ŘP mám, tak teď si auto dovolit nemohu.
Možná někdy do budoucna, ale zatím pro mě auto není důležité.
Napíšu večer.
A moc děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábrdl píše:
Mě by zajímalo, jak se dají zneužít obnošené hadry, co každý hází do kontejneru na textil.
tos pochopila špatně. Chtěla jsem tím říct, že celá diskuse mi přijde na hlavu postavená. Právě proto, že hadrů za pakatel jsou všude kvanta, a člověk se může za pár korun obléct na míru svému typu postavy.
Takhle se může snadno stát, že pár uživatelek pošle zakladatelce balík, dají pár stokorun za poštu (ony ty hadry něco váží), případně za benzín na dopravu, a ona většinu z nich nepoužije, protože jí nepadnou. Pokud se ti to zdá jako dobrej kšeft, vymlouvat ti to nebudu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pe-terka píše:
tos pochopila špatně. Chtěla jsem tím říct, že celá diskuse mi přijde na hlavu postavená. Právě proto, že hadrů za pakatel jsou všude kvanta, a člověk se může za pár korun obléct na míru svému typu postavy.
Takhle se může snadno stát, že pár uživatelek pošle zakladatelce balík, dají pár stokorun za poštu (ony ty hadry něco váží), případně za benzín na dopravu, a ona většinu z nich nepoužije, protože jí nepadnou. Pokud se ti to zdá jako dobrej kšeft, vymlouvat ti to nebudu
No je to ptákovina. Zvlášť, když může normálně přijet k bývalému a vzít si svoje věci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pe-terka píše:
Takhle se může snadno stát, že pár uživatelek pošle zakladatelce balík, dají pár stokorun za poštu (ony ty hadry něco váží), případně za benzín na dopravu, a ona většinu z nich nepoužije, protože jí nepadnou. Pokud se ti to zdá jako dobrej kšeft, vymlouvat ti to nebudu
Pokud bych měla tuhle velikost, bylo by mi vcelku volný, jestli to, co nechci, naházím do kontíku nebo to za dvě stovky pošlu někomu, kdo to potřebuje. Dokonce bych z toho měla asi i lepší pocit. Dílem, že to jde někomu konkrétnímu a dílem, že to naštve lidi jako ty ![]()
Ale takovou velikost oblečení nemám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit