oblecenie pre jarné mimonko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
TKJ
277
16.2.08 00:20

oblecenie pre jarné mimonko

Ahoj holky, tak cekame jarné mimčo, ma sa narodit okolo 1.4. a skor, mne sa teraz vobec nevybavuje ako by som obleikla seba vtomto obdobi, nieto este mimco. mozte mi poradit do coho ho navliekat kolko vrstiev, ci hrubsie ci tensie, zavinovacky, aku capicku, a co do kocarku ak snim chcem chodit okolo 1.5. uz von. mame uz nakupenych par veci, svokra mi hovori ze musis mu nakupit teplu bundu, teplu capisu aj rukavicky,ale mne sa zas zda ze na jar predsa uz neni taka zimisko aby som mu davala na von bundy a zimnu ciapku. ale popravde fakt neviem, nerada by som aby mi ditko mrzlo, ale nechcem ani aby bolo zaparene a potilo sa mi v prehnane teplom obleceni. Mne samej este ludia „nadavju“ ze sa neviem spravne obliect do zimi a ani do leta, bud som naobliekana moc alebo zas primalo, preto sa bojim riadit vlastnimy potrebami oblecenia a obliekat podla toho miminko. budem rada za kazdu radu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2901
16.2.08 08:23

Re: oblecenie pre jarné mimonko

Ahoj, přiznám se, vůbec jsem nepochopila, proč chceš jít s miminkem ven až po měsíci?? Ven můžete chodit prakticky po narození. Limitující pro novorozence jsou jen teploty pod - 5°C myslím (a samozřejmě nechodit po nejrušnějších křižovatkách, spíš po parku:). Jinak mu naopak pobyt na čerstvém vzduchu náramně prospěje!

Co se oblečení týká - úplně ti rozumím, taky jsem vůbec nevěděla, jak takové miminko oblékat - a vlastně vůbec nic. (Mám dceru narozenou 13. dubna, tak jsem byla ve stejné situaci. Tehdy bylo jaro chladné, to si pamatuju).
Pořídila bych rozhodně body s dlouhým rukávem (těch není nikdy dost! pár od velikosti 56 (pokud ti neřeknou, že čekáš obříka) a pár vel. 62. (Někdo radí velikost 56 vůbec nekupovat, že se neužije. Já měla dceru dlouhou 50 cm a 3,7 kilo - ale ve vel. 62 jsme doslova plavaly, nevypadalo to hezky. Ve vel. 56 jsme měla dost věcí a unosily jsme. Ale to je právě věc, co uvidíš až po narození. On taky každý výrobce pojímá ty velikosti trohu jinak…). Několikery dupačky. Ponožtičky. Čepičku bavlněnou (mimi je schovaný v kočáru, tam na něj nefouká) A nějakou flísovou bundičku třeba. Slabé rukavičky? (my žádné neměly). A deku(my měly takové jakože larisy a španělskou deku - ta je silnější) Nevím, teď mě fakt nenapadá, jak konkrétně ustrojit miminko - ale neboj, však se zaučíš. Když se mu začnou dělat potníčky, bude plakat, bude rudé a bude se potit - tak poznáš, že jsi to přehnala a jednu vrstvu mu svlíkneš. A když mu bude zima, taky se ozve!

Jen bych poradila, nenakupuj toho moc dopředu! Hlavně plíny a kosmetiku ne! Dneska koupíš všechno kdykoliv a skoro kdekoliv, uvidíš, jak bude tvé mimi velké, jaké bude počasí, jak bude reagovat na kosmetické přípravky které firmy a pod. (K té kosmetice - maminky hodně nadávají na Johnson´n´ Johnson, že vyvolává alergie. A nám třeba tahle značka už od porodnice strašně vyhovovala. No uvidíš sama.)

Kdybys něco potřebovala, klidně dej vědět - ale řeknu ti, i když už jsem jedno robě vypiplala, tak teď, když mě to čeká podruhý, mám stejně jako poprvé pocit, že vůbec nebudu vědět, jak ho chovat, jak ho strojit (myslím techniku) a tak.

Měj se krásně a žádné strachy:)

Baghira

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
16.2.08 08:30

Ahoj,
taky nechápu, proč ven až v květnu :wink:

JInak, starší je narozenej koncem března - na ven na první měsíc jsem měla takovou tenčí kombinézku + čepici a do kočáru larisu. Pak podle počasí ubírat vrstvy - v květnu jsme chodili snad jen v dupačkách, mikince a s dekou a postupně ubírali a ubírali, až jsme skončili pouze v bodýčku :wink:

Moje doktorka radí oblíkat mimi stejně jako se oblíkám já (stejně vrstev) + jedna vrstva navíc a tu tvoří deka/fusak/nánožník :wink:

Neboj, to bude dobré :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
16.2.08 19:30

ahoj, ven určitě můžeš dřív.Nám řekla doktorka 10 dní po porodu.
Jinak mám roční dítko a někdy tápu i teď jestli mu není horko nebo zima :oops: . Ono někdy v březnu je krásně teploučko a někdy pěkná zima.tak uvidíš podle počasí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TKJ
277
17.2.08 10:25

Jee no diky holky aspon trochu ste mi dopomohlo o predstave co na ditko :) budem sa teda drzat viacerych vrstev a v pripade tepla vrstvy odstranovat. Mne sa tiez nezda ze von az po mesiaci, byla sem na takem kurzu a tam hovorila asistentka ze jak su mami bolave a dieta strasne citlive ze sa ma ist von najskor po mesiaci. Ale aj keby som bola „ubolena“ neviem jak, sama si neviem predstavit parit sa mesiac doma. jaa uz sa teraz tesim na prvu vychadzku s mimcem, tak vam dakujem za rady, snad to dobre dopadne a nejak sa obleceme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat