Oblečky zažloutly

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Twitter
26.4.14 17:50

Oblečky zažloutly

Milé maminky,
po roce jsem z krabic vytahala oblečky po naší malé. Čekáme v srpnu další přírustek, že si to přetřídím a už začnu přepírat.
ALE! Co mě nemile překvapilo :( Hodně oblečků, hlavně ty bílé, jsou ošklivě zažloutlé. Přitom do krabice šly přeprané a složené. Krabice byly uložené normálně v bytě.
Tak jsem si říkala, že se to třeba vypere. Ale nevypralo. Používám pro miminko Persil gel, který na žluté fleky vůbec nestačil.

Prosím Vás, nemáte nějakou radu cos tím? Mám použít třeba nějaký agresivnější prášek jako je Ariel nebo sypký prášek. Opravdu nevím, čím bych tomu pomohla :( Je mi těch věciček líto, jsou pořád pěkné. Nemůže to být i třeba tím, že jsem to uložila do papírových krabic :nevim:
Děkuji za jakékoliv rady.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1995
26.4.14 17:56

Hodně tomu pomůže při sušení sluníčko. Časem se to zase vypere, já to tedy ničím dalším nezkoušela. A je to normální, papírové krabice za to nemohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
26.4.14 18:04

Ja prala tyhle veci v mydlovem slizu, co neslo dolu, to odstranilo slunicko. Tak to zkus, jinak asi znovu vyprat.

• Citovat
  • Upravit
425
26.4.14 18:07

Já jsem je přes noc namočila do krystalické sody a pak normálně vyprala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
26.4.14 18:11

Krabici to nebude.Ja je mam slozene ve skrini a zrona predevcirem jsem je prebirala pro kamardku, ze ji neo pujcime a nektere jsou taky zazloutle. Normalne se to vypralo.ALe nekde jsem cetla, ze pokud obleceni a prosteradla(bavlna)nebudes dlouho pouzivat tak se maji ukladat nevyzehleny. Udajne to zezloutnuti zabrani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
26.4.14 18:13

@alexxa nežehlím pomalu nikdy nic a taky mi pár věcí zažloutlo (v igelitovém pytli).
Savo Perex to vyřešilo :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
26.4.14 18:24

@Pipet nemam to vyzkouseny jen jsem to nekde cetla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4853
26.4.14 18:59

@Twitter Ahoj, tak já jsem měla to samé. Ale po dvou letech jsem vytáhla věcičky z vakuového pytle a všechny bílé byly uplně zažloutlé a smradlavé jako kdyby stuchlé. Moooc jsem toho vyhodila až mě jedna mamina poradila savo na věci bez vůně myslím že bylo modré.
Teď lituji že jsem to nevěděla dřív, protože ty věcičky jsem mohla vyprat, byly uplně nové. Bylo tam tak přes 50 ks.
Do kýble jsem nalila velmi teplou vodu a od oka přidala savo- hooodně sava. Ne podle návodu to by nepomohlo. Celý byt mě sice smrděl šíleně ale potom se to vyvětralo. Nechala jsem to namočené celý den, ale myslím že stačilo i půl dne.
nakonec jsem věci dala ze sava rovnou do pračky a vyprala v normálním pracím prášku(persil), bez aviváže. Trošku to ještě jde i po vyprání cítit ale už je to ok.
Taky čekám mimi v srpnu. Prádlo ještě budu prát v Lovele a nebo v Persilu sensitive a aviváží Lenor sensitive. Určitě to potom cítit už nebude.

Jo a ještě jsem chtěla napsat že jsem to zkoušela s různými ostraňovači na skvrny od Arielu až po mýdlo a nic se neodstranilo až s tím savem.

Příspěvek upraven 26.04.14 v 19:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5177
26.4.14 19:01

Klidně zkus něco agresivního, pak to ještě přepereš v dětském…hlavně když to vypereš…v nejhorším to zničíš a to je pak jedno, jeslti je to zničené praním nebo nevypráním…začala bych asi Vanishem na bílé, Ariel si hodně chválí, ale nemám zkušenost no a kdyžtak bělidlo- savo, domestos…
Jinak sluníčko udělá hodně práce a ještě mě napadlo, že někdy oživí bílou barvu špetka modré…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.4.14 19:15

Taky jsem oblečky vytáhla po 5 letech a byly zažloutlé a navíc i promaštěné od olejíčku po koupání, i když jsem všechno před uskladněním vyprala a bylo to v pořádku. Namočila jsem je na den do vody s SA8 Delicate od Amway, pak jsem je 3× po sobě vyprala v pračce na 60 st. s pracím práškem SA8 Baby od Amway a s SA8 Bleach od Amway (bělidlo na barevné prádlo - super věc - vypere, skvrny od ovoce a příkrmů a taky pokaděné). Akorát jsem dala dvojnásobné dávkování než dávám normálně. Většina se vyprala do použitelného stavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
26.4.14 19:24

Mne dost pomohlo na noc namocit do Nama a pak s Namem i vyprat - ohulit na 60. Neco jsem prala v Perexu, neco v Arielu na skvrny, beleni. Pomohlo, zbytek se vypral za dve tri prani v lovele/detskem persilu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28446
26.4.14 19:28

Také by mě zajímalo čím to zažloutnutí je vlastně způsobené :think: :nevim:, protože já mám některé věci po synovi už 18 let a jsou bílé a některé věci žloutnou.
Jinak mě také na hodně věcí pomohlo savo, jen si myslím, že se pak po nějaké delší době ta látka v místě, kde jsem savovala, rozpadla. Ale stejně bych to jinak vyhodila, takže je to vlastně jedno.

Některé věci, ale nešly vyprat vůbec ničím, ani sluníčko nepomohlo. Jestli to bylo od mastiček nebo olejíčku :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13745
26.4.14 19:30

Myslím, že to zažloutnutí je olejíčkama, ony žluknou a zažloutnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
26.4.14 19:33

Mně zažloutlo všechno bílé oblečení po synovi. :( Prala jsem to snad 3×, namáčela na noc do Savo perex, drhla žlučovým mýdlem, a pořád nic. Až se mi z toho chtělo brečet. A pak jsem to rozvěsila ven v den, kdy doslova pražilo sluníčko, a oblečky byly konečně jako nové. :pankac: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
26.4.14 19:35

Já tedy byla přesvědčená, že je to zažloutlé po blinkání. :think: Protože mi zažloutly vždy jen límečky, nebo fleky na hrudníku. :nevim: Ale to se z toho asi vypere důkladně, že. Takže blbost. Tak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat