Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Otuzovani urcite, taky planuji zavest, protoze jsme schytali druhou virozu za mesic a uz toho mam plne zuby
(to neni matersky plural, mam ji taky
). Chce to ale opatrne, postupne, jestli ma za sebou zapal plic, tak bych tomu teda chvili dala.
@lucad77 píše:
To byste se divila, kolik děcek chodí do školy v teplácích. A nejsou to žádné značkové kousky.
Asi jsem zaspala dobu, moje děti ještě do školy nechodí a co potkávám jiné děti, tak do školy v teplácích nechodí. Za mě chodila v teplácích jen holka ze sociálně slabé rodiny a nepřijde mi to jako slušné oblečení do školy. ![]()
@Petule030 píše:
Asi jsem zaspala dobu, moje děti ještě do školy nechodí a co potkávám jiné děti, tak do školy v teplácích nechodí. Za mě chodila v teplácích jen holka ze sociálně slabé rodiny a nepřijde mi to jako slušné oblečení do školy.
No za mě to taky nebylo. Mámu mohla ranit mrtvice, i když jsem chtěla jít v děravých džínách.
Ale dneska je to fakt poměrně běžné.
@Billi píše:
Ano, tepláky, co nosí syn, jsou rozhodně adekvátní
Nezlob se, ale nejsou. Pokud jsou to tepláky, tak to opravdu není vhodné oblečení do školy, i kdyby byly vyšívané zlatem. Je to oblečení na sport, pro volný čas. Ale já už se nedivím ničemu. Vidím celkově úpadek, co se týče vhodného oblečení pro různé příležitosti.
@MiaBea píše:
Nezlob se, ale nejsou. Pokud jsou to tepláky, tak to opravdu není vhodné oblečení do školy, i kdyby byly vyšívané zlatem. Je to oblečení na sport, pro volný čas. Ale já už se nedivím ničemu. Vidím celkově úpadek, co se týče vhodného oblečení pro různé příležitosti.
Ale na jednu stranu je to pro nás, učitele, výhodné. My třeba chodíme s dětmi dost často ven do přírody a takhle nemusíme mít strach, že si někdo zničí nějaké drahé božihodové gatě. U obyčejných tepláků je to jedno, mohou se vyválet kdekoliv. ![]()
@MiaBea píše:
Kdybys je viděla, nepoznáš, že jde o tepláky ![]()
V obchodech se taky aktuálně prodávají džíny z teplakoviny.
Před pár lety jsem měla podobný názor jako ty. Mladší dítě mě donutilo přehodnotit názor.
@lucad77 píše:
Ale na jednu stranu je to pro nás, učitele, výhodné. My třeba chodíme s dětmi dost často ven do přírody a takhle nemusíme mít strach, že si někdo zničí nějaké drahé božihodové gatě. U obyčejných tepláků je to jedno, mohou se vyválet kdekoliv.
Tak ony jsou teplaky na celodenni sezeni urcite zdravejsi nez dziny.
(Takze ten upadek je vzhledovy, po zdravotni strance se zlepsujem
.)
Holky teď nosí slabě zateplené legíny z HM, softku a ráno pod ní mikinu, odpoledne ne. Případně jen tu mikinu a softku ne, když bylo pár teplých dní.
V mrazech mají normální legíny a na nich teplé kalhoty, které sundají. K těm legínám mají většinou tuniku. Sukni na legíny nemám ráda k vůli dvěma gumám v pase. U nás mají všichni svoji skříňku. Taky chodí do školy pěšky.
Děti v práci to mají podobně, taky každý svou skříň.
Sama si vzpomínám na sebe, když jsem jezdila do školy autobusem, taky jsem měla dvě vrstvy v přetopené škole. Tenkrát nebyly žádné skříňky a nebylo běžné se převlékat. Bylo mi horko. Brrr.
Dobrý den děkuji moc za včerejší rady ale mám problém zítra u nás má byt ráno ještě od dva stupně chladněji ráno ráno u nás má být -2 stupně ale odpoledne má byt až 16 stupňu tak váhám jestli mu dát triko s dlouhým teplejší mikču soft bundu nebo jestli dát triko s krátkým lehkou mikču a teplou bundu nebo už fakt nevim jsem bezradná
dneska měl ráno triko s krátkým teplejší mikču a podzimní obyč bundu a byl trošku studený po těle tak nevím nechci znovu aby onemocněl
@kristina24 Taky jsem měla ráno dilema. Nakonec syn dostal tričko s dlouhým rukávem, slabou mikinu a zimní bundu. Jako 2 stupně mi přišly málo na to, aby měl softshellovou bundu, i mně by v ní byla zima. Cestou ze školky bylo tepleji a dostal jen bundu na tričko. Myslím, že to by mohlo být snesitelné řešení.