Oblékání teď a v zimě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
288
11.11.24 12:51

Oblekani ted a v zime

Ahojky. Prosím o radu. Venku je teď asi už jenom 2 stupně a do toho za chvilku mrazy atd..
Mám 4.mesicni mimco, hluboká korba v kocaru a fusak.
On oblečený- dl.body,mikinka, fleecovy overal, punčochy, teplacky a ponožky.

Myslíte, že to stačí jak teď, tak později na mrazy??? Nebo mám pořídit nějakou zimní kombinézu? Ono se prej doporučuje chodit ven jen do -5.

Samozřejmě ještě čepice mám fleece nebo s berankem a rukavice…

Díky za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7279
11.11.24 12:53

Tak jak píšeš jsem oblékala až do mrazu do těch -5 v pohodě. A stačilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
11.11.24 12:54
@Kateřina19955 píše: Více

Zkoušej průběžně mimču sahat za krk - pokud je tam příjemně teplo, je oblečené akorát, pokud je zpocený, trochu uber, pokud chladný, přidej. Každé dítě je trochu jiné. Já mám celkem teplokrevné dětičky od mimina, mě by se v tomto upekly 8) Zkus si taky někdy změřit teplotu uvnitř korby, pokud máš infrateploměr. Jednou jsem na horách zkoušela, zda je pro dítě (tehdy mu bylo asi 5 měsíců) ok jít ven v teplotách -15 a v té korbě vedle hlavičky bylo 18 stupňů :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.24 12:55

Loni v zimě měsíční miminko, měl jen body s kr. rukavem, a plenu a na tom kombinezu. Do -5 jsem chodila takto s ním ven. Teď mu bude rok, venku -2 a malej má akorát tepláky, triko krátký rukáv a zateplenou mikinu a potí se jak 🐷 😂 moc nenavlikej. Ať se otuží. Ale jakmile teplota bude víc jak mínus 5 tak ven nechoď. Jinak nás je otužilec, spí s otevřenou ventilackou a nepoužívá ani deku a spí v triku 😂 😂 jinak neusne

• Citovat
  • Upravit
288
11.11.24 12:57

@unuděná jj to vím, že podle zátylku zjistím, zda mu je dobře oblečený nebo ne. Nene takový vymoženosti nemám :D
Já jsem s ním byla venku, když bylo asi 5 stupňů a to bylo v pohodě. Tak si říkám, že kdo ví jak pak dal.. :) z toho oblékání mě totiž jinak klepne.
Malej už na olezly krk, tak nwm jestli z tepla nebo z toho jak slinta a ublincava furt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Koukačka
11.11.24 13:00

Přijde mi to hodně. Má teplý fusak, určitě i na korbě budeš mít ten kryt. Zatím bych vynechala tepláky a mikinu.
Nechodit do větších mrazů se nedoporučuje u novorozenců, než tady bude taková kosa, tak mu bude víc než půl roku. Navíc, kolik takových dní bude ;). Pak bych přidala pláštěnku a šla se ven vyvětrat, aspoň na chvíli. Hlavně kvůli sobě.

Ale chápu, u prvního dítěte jsem byla taky trochu úzkostná. S druhým už to bylo mnohem lepší

• Citovat
  • Upravit
53190
11.11.24 13:01

To může být z obojeho, raději to moc nepřeháněj. Já v tomto přechodném oblečení dávala jen bodýčko a na to kombinézku (takovou plyšovou jsme měli) - obvykle to bohatě stačilo. Když ne, přikryla jsem dekou nebo zakryla celý kočár tím deklem. Děťátko si to tam vyfuní a má tam opravdu teplo. A infrateploměr seženeš za pár stovek na každém rohu, je to fajn věc třeba při nemoci v noci, když prcka nechceš budit teploměrem do zadečku/pod paži. Doporučuju :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7279
11.11.24 13:01

tak v pěti stupních to měla dcera ještě podzimní fusák.. zimní jsme dávali až pod nulou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.24 13:03

NA běžné domácí oblečení jsem dávala slabší mikinu, fleecovy overal nebo kombinézu fusak nánožník, pro případ nouze byla v kočárku ještě deka. Tu jsem třeba já nepoužívala. Když hodně foukalo nebo pršelo, sněžilo tak pláštěnku. Pokud by bylo hodně pod nulou nebo se mi do zimu nechtělo tak jsem prostě nešla :nevim:

• Citovat
  • Upravit
53190
11.11.24 13:03

A ještě - fusak do hlubokého kočáru jsme nedávali vůbec. Zčásti proto, že jsme měli velké děti a mačkaly by se tam, a zčásti proto, že v té korbě jak nefouká a dítě si jí vyhřeje, je fakt teplíčko. Fusak se pak hodil do sporťáku, kde má dítě odkryté nohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
11.11.24 13:10

Já měla kočár na terase u baráku a dítě jsem tam dávala do teplého fusaku ( ale je to
17 let, dneska jsme zase jinde s fusaky a byla ještě zima :) jen v tom v čem byl doma + čepici. Nosil tedy i doma mikinu ( barák ). Super to právě bylo, že nebylo potřeba ho trápit oblékáním do kombinéz a nějak moc vrstvit + tam měl ještě deku teplou a takový ten kryt a případně pláštěnku ( vítr, déšť, sníh ).
V mrazech v mínus hodně pod spal u garáže. A jak spokojený byl :)

• Citovat
  • Upravit
10887
11.11.24 13:14

Loni byl syn v podobném věku, kolem nuly jsem dávala zimní fusak, měl na sobě takový plyšový overal a pod ním ponozky a body s dlouhym, čepice. Pokud prituhlo a byla fakt zima, davala jsem ještě třeba slabou mikinu, punčochy nebo leginky. Když hodně foukalo, snezilo, davala jsem na kocar ten dekl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
11.11.24 13:18

Má punčošky, tepláky, overal a ještě i fusak? Není to nějak moc vrstev? To bych se spíše bála toho, že se prohřeje. Oblékej o vrstvu více, než máš ty a kontroluj, jaké má ručky a krk vzadu, jestli není miminko zpoceno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11797
11.11.24 13:21

Chodila jsem tak s půlroční i s novorozencem i když bylo chladněji…starší mi spala přes den jediné v kočárku tak se musel mladší přizpůsobit…chodila jsem venku vždy po obědě cca 3h…
starší je srpnová takže na tom byla asi stejně jako tvoje mimčo první zimu…měla body dlouhý rukáv, mikinu bundu, čepici rukavice, punčochy, tepláky teplé ponožky, fusak a přes korbu kryt…
Mladší narozený v prosinci jezdil v tomto počasí cca stejně jen místo bundy měl kombinézu na celé tělo a většinou bez fusaku..resp ten suplovala vložná taska kterou měl ve dvojkocare místo korby protože byla zateplena…
Oba byli úplně vpoho a spokojeně spinkali i při minus 10…
V korbě je krásně teplicko, nefoukne tam pokud neni orkán…
Jak už bylo psáno kontroluj dítku zátylek zda ho nemá studený nebo naopak zpocený…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
11.11.24 13:34

Záleží na fusaku. Jestli máš teplý, tak stačí. Já koupila tehdy na slepo (covid, všechno zavřené) takový jen přikrývací po ramena, Navíc jsem vozila ve vložné tašce, takže jsem dávala mezi plyšovou kombinézu a ten fusak ještě deku. Ono se sice říká, ale když někdy se musí ven i v mrazu. Na kyčle v 6 týdnech nebo kdy to bylo jsem šla v -15. Přežily jsme nějak obě. Už je to docela let :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková