Holinky na zimu pro školní dítě?

5098
3.11.24 10:31

Holinky na zimu pro školní dítě?

Jak napovídá název diskuze - pokaždé jsme dětem vedle normální zateplené zimní obuvi s membránou kupovali i zateplené holinky. Bývali jsme spolu hodně doma, každý den na hřišti. Jenže dítko už je školní, na hřiště v zimě není odpoledne čas, energie a světlo. Tak si říkám, zda má cenu kupovat holinky? Je fakt, že když naprší, asi stále do té kaluže rád skočí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5168
3.11.24 10:50

Ty se nudíš pro vaření, co? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5168
3.11.24 10:50
@ibis píše: Více

při

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
3.11.24 11:08

Nekupovala jsem holinky ani pro školkové dítě na zimu. Má nepromokavé boty a stačí. Dokonce ani zateplené holinky nenosil do lesní školky.

Oběd máme ze včera :) Velký kluci nejsou doma :)
A vstávali jsme v 5.00, tak už máme za sebou i dopolední procházku ( školkove dítě v gerotextech - ráno mrzlo).

• Citovat
  • Upravit
30982
3.11.24 11:12

Ne, školní deti maji snehule s membranou, protože jezdime na hory. Pokud by chtěli jít v zimě skákat do kaluzi, ať si vezmou ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
3.11.24 11:13
@ibis píše: Více

Trochu, ale zároveň mě nebaví ty hrozný částky za zimní boty :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
3.11.24 11:14
@kocourGarfield píše: Více

Takže ho nenecháš chodit do vody?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
3.11.24 11:16

Nechápu rýpavé poznámky, řeším to samé, jen u dítěte do školky. Dcera vymete jakoukoli louži v okolí a je fakt zmrzlina, řeším jestli zateplené holiny nebo nějaké sněhule na zimu…

Příspěvek upraven 03.11.24 v 11:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101871
3.11.24 11:30
@Liberalissima píše: Více

Tak u skolkoveho to ma logiku, skolni dítě uz je povetsinou schopno tu louzi obejit… A když jo chce, tak tepla fusekle a normální holiny, ono za tu chvili, co ho to bude bavit, nezmrzne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5168
3.11.24 11:47
@Zmatka píše: Více

Tomu rozumím. Naše děti měly v té době klasické holinky a zimní boty dvoje na střídačku. Ale to byla zima zimou a byl sníh :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
3.11.24 11:52

@Zmatka :nevim: Nikdy jsme žádné zateplené holiny neměli. Mladý v loni žádné holiny. nepotřeboval. Jinak má klasické holiny a dá si tam teplou ponožky, pokud by bylo potřeba v případě nouze ( ve školce má holiny celoročně - jestli je budou nosit v zimě nevím ). Školní děti v zimě holiny nepotřebovaly už. Měly zimní boty … Holiny měly v létě na tábor.
Pohybovaly se venku normálně, asi jako děti daného věku. Jestli se brodily i v kalužích v listopadu netuším.
Jinak synovi Superfity udržely v loni i občanskou vodu. Na hřiště, které bylo zmiňované v úvodním příspěvku, chodíme v zimě bez holin.
Jinak to fakt nemyslím špatně, naši kluci chodili ven s kamarády po škole už od první třídy. Na hřiště, hrát na ucho, babu, lozit, hrát fotbal … Moc si neumím představit tam chodit si hrát v holinách.
Ale je možné, že dnes je to jinak a zimní holiny jsou hojně využívány v jiných situacích než jsme měli my ( nebo naše děti ).

• Citovat
  • Upravit
9093
3.11.24 12:17

Syn má. Využije průběžně. Je mladý hasič. Teď si minulý týden bral na podzimní soustředění gumáky.
Dcery nemají. Respektive starší si půjčuje moje gumáky, když někdy potřebuje nárazově. Už máme stejnou nohu. Jestli jednou za rok je využije. Obecně mají všichni tři k noze přirostlé tenisky. Zimní boty jsem dřív každému kupovala dvoje na zimu. Už jen jedny bereme. Oni to stejně nenosí. Tak co budu kupovat tolik bot. Jen třeba těch pár dní, kdy je sníh si dají zimní. Jak sleze sníh, břečka, tak zas tenisky. Takže se vyberou jedny zimní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
3.11.24 12:18

@kocourGarfield My jsme právě naopak v zimě tahali zateplené holiny na hřiště furt, brala jsem to tak, že to je do mkrého bahna, písku a tak :) Tam jsem zase nechtěla tahat normální kožený boty „do města“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
3.11.24 12:19

@Kelsey1 A to má tedy nezateplený?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9093
3.11.24 12:24
@Zmatka píše: Více

Už nezateplené. Ty zimní gumáky jsem jim brala naposled ve školce. Je fakt, že poslední roky žádná zima ani nebyla. Sníh byl pár dní v prosinci a pár dní v lednu. Víc ani ťuk. My ani nezimujeme kola a koloběžky, když se dá jezdit. Teď teda občas hlásí, že bude zima. Jsem zvědavá, jestli jim předpověď vyjde. Chtěla jsem loni koupit synovi koloběžku na sníh. Švagr mi to rozmluvil, že to nemá cenu, když není dlouho sněhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková