Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Čauky, hele jsem úplně blá asi nebo nevím 😂
Taková prostá otázka..
Můj 5 letý syn má teď 110 cm.. tudíž vel. Oblečení mu začíná 110 nebo končí a začíná 116 😂
Já už jsem z toho blázen.
Naše malá má 64 cm a do 68 ji sotva narvu, takže má už 74.
Buď výrobci teda špatně vyrábí, vše dělají úzké a krátké, nebo jsem fakt deil 😂
Děkuji za všechny odpovědi 😁
Velikost 110 by mu měla být akorát, nove věci bych kupovala 116 a především bych se řídila tím co mu sedí.
@Dzejny.m hele, starší má 110cm a z obchodu má 122, když na ni šiju, tak klidně 116 a menší má 75cm a nosí 80/86…prostě průběžně zkouším a vždy kupuju větší a větší, velikosti podle výšky vůbec neodpovídají a to mám dvě žížalky…
No hlavně to každý výrobce čísluje trochu jinak. Resp. číslo je stejné, ale reálná velikost je jiná.
Syn má oblečení od 98 po 116 ![]()
@Alušáček @Ounou @LednovaLocika
Já Davídkovi právě nakoupila vše nové ve vel. 110.. tepláky krásně sedí, ale trička jsou různorodá.. některé sedí a některé ne.. a to kupují vše v jednom e-shopu…
No mi klepne, každopádně děkuji 😁
@Dzejny.m tak to vraťte a kupte sedící, ne? já vybírám vždy obchody, kde je výměna nebo vrácení vždy bez problémů a často i zásilkovou zdarma…Decathlon, sinsay, littlethings, little angel…
@Dzejny.m píše: Více
tak to zkus vrátit nebo vyměnit, když má chlapeček 110 cm, nemůžeš kupovat oblečení 110, vždycky kupuj větší - takže minimálně 116, nebo 116/122
@LednovaLocika @stinga
Vrátit už to nejde, jelikož jsem to kupovala už v září..
Tak děkuji holky, přijdu si úplně hloupě ![]()
Asi jak kdo. Lidl je třeba větší
.
Dceři jsou 3 a 104 už je jen tak tak. Běžné nosí to co sestřenice v 5 letech.
Si vem oblečení co mu je a příkladej! Jak to bude o kousíček menší tak nebrat
!
74 se u nás moc neohřála.
Velikosti neodpovídají. Je lepší si koupit nejdřív jen třeba po jednom kousku a doma odzkoušet, než to začneš brát ve větším. Syn má taky 5, na pěti leté kontrole měl 122, oblečení kupuji 128/134. Sinsay celkem odpovídá, Pepco beru větší, přijde mi, že se po vyprání trochu srazí, Lidl, Kaufland mají zas ty velikosti obří. V podstatě máme doma rozptyl dle údajů výrobců na jedno dítě 4-9 let ![]()
Záleží na výrobci i dané věci. Třeba dcera má trička z HM, měří 95cm a nosí 92,98 i 104 ![]()
Náš syn má ve 3.5 letech velikost 110/116 ve většině případů tedy 116.
Jinak některé značky mají jinak velikost a hlavně každé dítě je úplně jinak veliké ( jinak roste rychle).
Mně třeba velikost 110 na 5 leté dítě přijde dost malá
Všechny naše děti měly v 5 letech minimálně 120 cm - prostě každé dítě i roste jinak rychle a i proporčně mu nemusí velikost stačit.
Příspěvek upraven 04.11.24 v 20:35
Prcek má 68cm a nosí vel 74, 6-9 měs (má 4 mes), ale třeba Lindex má ještě i 62 protože to vyrábí super velké
![]()
Skoro šestiletý nosí 122. Má tak 116 cm a je normální postavy.
Skoro čtyřletý má 105cm a nosí velikost 110/116. Je hubený.
Skoro rok a půl staré dítě nevím kolik měří
ale má 13kg, nosí vel. 92, ale začíná mu být malá. Ale on je celkově takový velký.
Prostě vždy kupoji o číslo větší velikost. Ale stejně záleží i na výrobci.
@Dzejny.m píše: Více
Jinak mi přijde zvláštní, že by jsi až v 5 letech zjistila, že každý výrobce ty velikosti může mít trochu jinak …