Oblíbená úklidová chemie/technika

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
877
13.10.11 13:05

Oblíbená úklidová chemie/technika

Zdravím úchyly na úklid! :mrgreen:

Zajímalo by mě, jaké máte efektivní chemické a technické pomocníky na úklid, bez kterých už nedáte ani ránu.

Za mě to jsou:

• mikrovlákna a sprej na okna na leštění celého bytu
  • hadra na okna z DM - dvojstranná na mytí i leštění
  • ždímací placatý mop
  • bezšňůrový vysavač
  • samozřejmě gumové rukavice

Tak a co vy? Nějaké specialitky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24292
13.10.11 13:09

Cokoliv co voní po chloru a nemocnici :-). Melsept, Meliseptol, Bacillol, Incidin…

Příspěvek upraven 20.07.14 v 15:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1249
13.10.11 13:10

rukavice jednorázovky…
na okna a skla papír v rolích..
na záchod používám savo a leju si ho do rozprašovače-dostane se všude..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
13.10.11 13:11

Jak jsem byla zblázněná do bezbakteriového bytu :mrgreen: jelo u nás SAVO ve velkém :roll: Litr týdně i víc! 8-o :mrgreen: Teď už to tak neprožívám, není čas a taky už nemám malé děti. Přemýšlím ale o tom bezšňůrovém vysavači, drobky na podlaze mi vadí pořád :lol: Prý ale nemá takový sací výkon jako vysavač do sítě… :think: Můžete některá porovnat a napsat svůj názor? Jo a ještě musím mít doma pořád FIXINELU :palec: Kape nám kohoutek ve vaně a tvoří se tím rezavá skvrna a to já nesnáším :poblion: :mrgreen: a Fixinela jediná pomáhá!

• Citovat
  • Upravit
13.10.11 13:14

na koupelnu mám Lumilu (nedám na ni dopustit :-D)
na záchod to střídám, ještě jsem nenašla nic, co by mi úplně vyhovovalo
na nádobí Jar, případně Pur (záleží, co zrovna mají v akci)
prášek Ariel (gel), do pračky ocet a perkarbonát sodný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
877
13.10.11 13:16
ww píše:
Jak jsem byla zblázněná do bezbakteriového bytu :mrgreen: jelo u nás SAVO ve velkém :roll: Litr týdně i víc! 8-o :mrgreen: Teď už to tak neprožívám, není čas a taky už nemám malé děti. Přemýšlím ale o tom bezšňůrovém vysavači, drobky na podlaze mi vadí pořád :lol: Prý ale nemá takový sací výkon jako vysavač do sítě… :think: Můžete některá porovnat a napsat svůj názor? Jo a ještě musím mít doma pořád FIXINELU :palec: Kape nám kohoutek ve vaně a tvoří se tím rezavá skvrna a to já nesnáším :poblion: :mrgreen: a Fixinela jediná pomáhá!

na podlahu bez koberce je ten vysavač milionkrát lepší než smeták, na koberec je to ale fakt málo, ale právě na poklizení po děckách po jídle je za pět vteřin hotovo… taky na schodiště je bezva…
mám tento http://www.mall.cz/…sch-bbhmove2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
13.10.11 13:17

WW tak bezšňůrák fakt saje mizerně, nebbo tedy zatím každý, se kterým jsem se setkala a jelikož máme 3 chlupáče, tak jsem tu podlahu musela přímo hypnotizovat, aby vůbec něco ten šmejd vysál.
Jinak za mě - kamarád vodní vysavač každý den, parní čistič každý den, něco vonného na vytírání (manžel používá aviváž :cert: - ale je fakt, že to voní :mrgreen: ), leštěnka na sklo, WC čistič, CIF (a fakt ten sprejový je teda extrakalibr - abzvlášť na ty „rezavé“ skvrny od kapajícího kohoutku :mrgreen: , laštěnka na nábytek a má modla WETEX :srdce: ). Jo, jsem magor, ale to jsem ve všem :lol: :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka

Konečně normální diskuze :mrgreen:

Miluju domestos, savo ta vůně mě přivádí k šílenství :lol: .Není nic krásnějšího, než se zavřít do koupelny a šmrdlat to tam,občas mám pak sladko v krku(asi otrava) :mrgreen:
Jinak různé Cliny na sklo, teď miluju Savo do koupelny, používám v kuchyni na dřez, máme tvrdou vodu a nerez je furt ee, tohle pomáhá :palec:
A na hodně vodního kamene používám Pulirapid.

• Citovat
  • Upravit
24292

Ten perkarbonát je na co?

Příspěvek upraven 20.07.14 v 15:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.10.11 13:21

na různé fleky a aby bílá bílá byla:-) ale nedávám to do každé pračky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
13.10.11 13:23

Já nejradši leštím nerez spotřebiče v kuchyně,mám Cif na nerez a nádherně to dobu voní.Jinak na koupelnu používám Fixinelu,jsem s ní max. spokojená.A na wc domestos nebo savo.A jinak je mým velkým pomocníkem bezšňůrový vysavač,na ten nedám dopustit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13745
13.10.11 13:24

Já teda chemické dezinfekce nepoužívám vůbec, přijde mi to kontraproduktivní. Maximálně ocet.

Na koupelnu mám Frosch a octový cistič. Jinak používám Ecover.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35325
13.10.11 13:25

Sorry, ale neda mi to. Ja mam na vsechno pani na uklid :mrgreen: Ale jinak pouzivam to, co vy…jen mam normalni vysavac a nepouzivam mop…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
13.10.11 13:25

Liduš a jsi spokojená se sacím výkonem? Já potřebuju vysavač na schody, na lino a na binec kolem morčecí klece. Nesnáším zametání :lol:

• Citovat
  • Upravit
2673
13.10.11 13:31
ww píše:
Liduš a jsi spokojená se sacím výkonem? Já potřebuju vysavač na schody, na lino a na binec kolem morčecí klece. Nesnáším zametání :lol:

Jsme moc spokojená,ale nemám odzkoušeno na koberce.Máme všude plovoucí podlahy.A na ty to je super věc.Nemusím lítat věčně s koštětem a zametat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný