Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím všechny ![]()
nemáte prosím někdo doma posuvné dveře?uvažovali jsme o klasických zašupovačkách-harmonice-,já narazila na tyhle posuvné a moc se mi líbí ![]()
jak to funguje u země?to se šoupou po koberci?jak je to s hlučností do vedlejšího pokoje?jakou mají životnost zhruba?
jde mi o to jestli radši"zainvestovat"do těchto nebo koupit tu klasiku zašupovací
i když je fakt,že cenový rozdíl není tak veliký-ty posuvné jsem našla za 3500,–(mají zaváděcí cenu) nebo radši sehnat nějaké dražší?
děkuji předem za všechny reakce ![]()
ještě odkaz,o které přímo jde,doufám,že nebudu smazaná za reklamu
![]()
http://aukro.cz/…6680172.html
No, podobný mají známý a šoupe se to v horní liště a dole je to kousíček nad zemí. Ale myslím, že pokud začneš googlit, tak někde najdeš nějaký popis.
Mají trošku jiný, ale jsou. Když jsem u nich jeden čas bydlela, strašně se mi líbily a chtěla jsem je taky, ale k nám do domu se nehodí. Nevím, jestli mají toho samého výrobce a typ. Ale mají je se sklem. Moc pěkný, mezi kuchyní a obývákem…
Bacha, dost často je udávaná cena jenom za dveřní křídlo a k tomu se musí dokupovat pouzdro nebo kolejnice.
Těch posuvných jsou dva typy - jeden jezdí „po stěně“ - nahoře je kolejnice, ve které se to posouvá, dole to nepotřebuje nic, takže ti to jezdí těsně nad podlahou. Vyjde to o dost levněji, ale musíš počítat s tím, že potřebuješ prostor na stěně, po kterém to bude jezdit, tzn. nemůžeš to z obou stran obestavět nábytkem. Dobře namontované a seřízené fungují krásně hladce, jsou tiché a s harmonikou nesrovnatelné.
Druhá varianta jsou posuvné „do stěny“ - ve stěně či příčce je pouzdro, do kterého se dveře zasouvají, takže to nezabere vůbec žádné místo. Nevýhodou je o dost vyšší cena toho pouzdra, navíc to musíš řešit buď už při stavbě, kdy tam to pouzdro potřebuješ zamontovat, nebo dodatečně, ale to potom vyžaduje bourání toho kusu stěny. Výhodou je, že nepotřebuješ ani o centimetr navíc, dají se zasunout téměř celé, nepřekáží, opět jezdí tiše a hladce.
Potom je klasická harmonika, toho je spousta typů a materiálů, ale nikdy to nedosáhne takové dokonalosti, plynulosti a estetiky jako výše zmíněné posuvné křídlo, ale zas je to výrazně levnější.
rohlice píše:
ještě odkaz,o které přímo jde,doufám,že nebudu smazaná za reklamu![]()
http://aukro.cz/…6680172.html
Ugluk měla by to být ta první varianta a s tou prázdnou stěnou počítám
a je to se vším i s konzolí právě,s lištama…
Ivulík
děkuju,no zamykání u těchle asi nebude,jen mě zaráží ta cena no aby to nebyl nějaký klump ![]()
já mám posuvné do špajzu, jezdí na horní kolejnici, dole jen vodící čudlík, neni vidět, dělal to sám manžel, jen desku jsme koupili. Jsem snima velmi spokojená a chci udělat ještě jedny na chodbu
výrobců je na trhu více, vlastně vše už popsala Ugluk ![]()
rohlice píše:
Ugluk měla by to být ta první varianta a s tou prázdnou stěnou počítáma je to se vším i s konzolí právě,s lištama…
Ivulíkděkuju,no zamykání u těchle asi nebude,jen mě zaráží ta cena no aby to nebyl nějaký klump
My mame posuvne dvere do firmy Sapeli. Ale mame je do pouzdra dovnitr steny. Mame 100cm cisty pruchod takze to bylo delane jako atyp. Dvere sami o sobe se cenove docela daly, to pouzdro bylo docela drahe. Ale jsme spokojeni…
![]()
Ahoj,
my mame tento zpusob na chate - skvela uspora mista.
Ale mame to udelane z uplne obyc dveri - bracha je sikovnej, takze i kolejnicku udelal sam a nema to chybu!!!! Vypada to bozsky.
Jen to odhlucneni neni tak dobre jako u normal dveri, protoze je kousicek od zeme mezera a nedolehaji aby mohly jezdit… ![]()
holky moc děkuju,jsem rozhodnutá teda do nich jít
jdu ještě kouknout na ty od Sapeli ať se rozhodneme které vzít aby ty co jsem našla fakt nebyly nějaký aušusy ![]()
Nečetla jsem všechny příspěvky, ale posuvné dveře máme do kuchyně a jsme moc spokojení.
Měli jsme na výběr buď ty z tvého odkazu, které se šoupou po stěně nebo zasouvací do pouzdra.
Nakonec jsme se rozhodli pro to pouzdro, bylo to možná trochu dražší, ale nelitujeme, vypadá to líp.
Pouzdro máme Eclisse za 6000 a k tomu dveře nám dělala firma co ostatní interiérové dveře