Oblíbené svíčky, kterým dáváte přednost?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
862
21.3.22 12:11

@FojtElka ale ty Villaverde jsou taky parafínové, ne? Jinak u jednotlivých velikostí YC bývá obvykle napsána i přibližná doba hoření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40950
21.3.22 12:14
@FojtElka píše:
@Keyllah a můžu se orientačně zeptat na tu YC, jak dlouho asi vydrží? YC ase Woodwick jsou ted podle mě nejvice kupované svíčky… Co se týká ekologického hlediska tuším ze YC má složení také z parafínu, a z mého pohledu se platí spíš za značku než samotnou svíčku.

Založila jsem tuto diskuzi hlavne z toho důvodu, ze mám svíčky které tady v ČR ješte nejsou tak známé, a proto mě zajímá po čem lidi sáhnou raději. Taky mají ve složení parafín. Právě jediný důvod proč si připlatit za svíčku je pro me složení, kdyz obsahuje zdravější složení, jinak je to vse asi na stejné brdo.
Taky jsem hračicka a líbí se mi dózy ve kterých svíčky jsou, je pro ně potom spoustou DIY využití =D 😁

Schválně když se zeptám jestli někomu říká něco značka Villaverde? Myslím že je to pak více o marketingu, když jsou penize na kvalitní propagaci a svíčka se dostane do podvědomí lidí, pak se to samozřejmě odráží i na ceně samotného výrobku, aby se marketingové kampaně mohly platit z prodeje. Samozřejmě to dává smysl, ale myslím, že pro spoustu lidí je výhoda spíše dostupná cena v poměru s dobrou kvalitou a taky hlavně úžasným vzhledem.. největší svičky villaverde vydrží hořet v kuse 70hodin, a YC jsem sama netestovala, tak bych to chtěla porovnat :mrgreen:

záleží jakou zvolíš velikost, ale u té největší, co má cca 600 gramů udávají 110-150hod hoření a z mých zkušeností to tak bude. Vybírám si svíčky hlavně podle toho, jestli opravdu voní, provoní a jak dlouho vydrží. Pak samozřejmě koukám i na složení a cenu, která u těch YC je dost šílená, ale v různých akcích se dá sehnat o 100-200Kč levněji než normálně, ale i tak ta největší se cenově pohybuje okolo 500Kč. I ty jejich dózy se mi líbí, víčka sedí, takže se to pak dá dál využít ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22809
21.3.22 12:18

Já skoro svíčky nepalím, co mám děti.. ale ráda si koupim YC a takovou tu asi největší mám i na půl roku, možná déle. Máme obývák 25m a po chvíli je provoněný až moc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40950
21.3.22 12:18

@FojtElka tak jsem se dívala a u těch Villaverde se udává u velikosti 12×13cm za 349,–kč cca 35hod hoření, což je za mě teda dost málo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
21.3.22 12:21

@Freesia ano právě ze jsou, ale když srovnam velikostně a sílou vůně a hlavně cenově tak je to něco jiného. YC je zavedená značka která uz bude mít zákazníky pořád, ale spíše těch, kteří mohou za jednu svíčku nechat tolik penízku, u toho villaverde je mi příjemnější že na to dosáhne více lidí a vlastně ani neprohloupí, já jsem si je zamilovala a ze zkusenosti vim, ze kdo vyzkoušel tak pak na ne také nedal dopustit, ale říkám si ze lidi tomu třeba nemusí věřit, a můžou si říct, že když nestojí tisícovku nebude kvalitní… :nevim: těžko říct jak tenhle produkt správně nabízet, aby to bylo efektivní.

Příspěvek upraven 21.03.22 v 12:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Štofik
21.3.22 12:21

Já teď tvořím svíčky na prodej. Budou asi až na podzimní sezónu. Sójový vosk a esenciální oleje. Tohle nic jedovatého není. To může říct jen člověk co o tom nic neví. Buď budou dřevěné knoty anebo 2 knoty ve svíčce. Vůně mám vybrané 2 a na vánoce plánuju limitku. :srdce: svíčky miluju po celej rok

• Citovat
  • Upravit
27
21.3.22 12:25

@holka_z_hor To Vám fandím, i když mám v nabídce svíčky z parafinu, tak takove homemade mám strašně moc ráda. Kdyby jste pak treba chtěla nekde svíčky prezentovat na webu, klidne bych vam mohla nabídnout místo na mém eshopu, aby ten sortiment byl trochu přírodnejsi 😆 🤔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Štofik
21.3.22 12:27
@FojtElka píše:
@holka_z_hor To Vám fandím, i když mám v nabídce svíčky z parafinu, tak takove homemade mám strašně moc ráda. Kdyby jste pak treba chtěla nekde svíčky prezentovat na webu, klidne bych vam mohla nabídnout místo na mém eshopu, aby ten sortiment byl trochu přírodnejsi 😆 🤔

Ona je to fuška, aby to bylo kvalitní, správně hořelo, správně vonělo ale zase ne moc. Celkem s tím bojuji. Hlavně s výběrem vhodných knotů. Ale já se nevzdám 😊 🙏🏻 a děkuji

• Citovat
  • Upravit
40950
21.3.22 12:28
@FojtElka píše:
@Freesia ano právě ze jsou, ale když srovnam velikostně a sílou vůně ahlavně cenově tak je to něco jiného. YC je zavedená značka která uz bude mít zákazníky pořád, ale spíše těch, kteří mohou za jednu svíčku nechat tolik penízku, u toho villaverde je mi příjemnější že na to dosáhne více lidí a vlastně ani neprohloupí, já jsem si je zamilovala a ze zkusenosti vim, ze kdo vyzkoušel tak pak na ne také nedal dopustit, ale říkám si ze lidi tomu třeba nemusí věřit, a můžou si říct, že když nestojí tisícovku nebude kvalitní… :nevim: těžko říct jak tenhle produkt správně nabízet, aby to bylo efektivní.

a kolik to teda stojí? :think: protože na netu se ceny pohybují u Vil cca 300,–kč za 35hod oproti YC která cca 500-700Kč má 110-150hod. To by teda levnější nepřijde :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
21.3.22 12:29

@Keyllah to koukáte špatně… (kvůli negativním ohlasum jsem odkaz smazala, nejsem zde proto abych si delala reklamu. :srdce: ) Právě ze v CR jsou k dostání asi jen na 4 e-shopech ale když si je chcete objednat většinou je skadem 1ks nebo vůbec. My jezdíme az skoro k ukrajinskym hranicím (a s momentální situaci je to celkem adrenalin =D ) přímo k výrobci, jinak pres objednani ze zahraničí se platí šílené penize skoro jen za dopravu. A ta velká svíčka když váží skoro 2kg tak pak cena dopravy jen roste :mrgreen:

Příspěvek upraven 21.03.22 v 12:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
21.3.22 12:30

Tak ja YC, vune si vybiram a kupuji jen ty velke a v Nemecku, jsou tam vyrazne levnejsi a hlavne maji porad akce. Vydrzi fakt douho a me fakt voni (teda ty mnou vybrane). Ale jednou jsem koupila vuni susenek a neskutecne jsem z ni kychala, musela pryc…
Vice vuni, vice lidi, vice nazoru :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40950
21.3.22 12:35
@FojtElka píše:
@Keyllah to koukáte špatně, www.vasesvicky.cz .. Právě ze v CR jsou k dostání asi jen na 4 e-shopech ale když si je chcete objednat většinou je skadem 1ks nebo vůbec. My jezdíme az skoro k ukrajinskym hranicím (a s momentální situaci je to celkem adrenalin =D ) přímo k výrobci, jinak pres objednani ze zahraničí se platí šílené penize skoro jen za dopravu. A ta velká svíčka když váží skoro 2kg tak pak cena dopravy jen roste :mrgreen:

To není ono?
https://www.nordvik.cz/…a--magnolia/ i gramáž by odpovídala :think:
nebo tady https://www.mall.cz/…100079444234?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1389
21.3.22 12:35

Stacilo pockat na stranu 2 a uz je jasno, ktery eshop za diskusi stoji, vcetne odkazu… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
21.3.22 12:36

Kupuju svicky pouze z vceliho vosku. Kdyz chci vuni, tak si nakapu nejaky prirodni esencialni olej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
21.3.22 12:37

@Keyllah teda, 150hod uz je pořádná doba. 🤔 😁 často na FB narážím na příspěvky o prodeji YC, s cenami i 1200,–.. jako jendou si ze zvědavosti určitě jednu koupím, abych zjistila co za tím vězí. =D :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný