Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky,
zajímal by mě názor maminek a obecně ženských, jaké svíčky máte nejraději. Je to pro mne dá se říct j takový průzkum trhu 😁 Zajímá me, jak moc cena svíček ovlivňuje chuť si svíčku koupit, jaké máte oblíbené značky, apod. 😊Co si budem, ale ne všichni si můžeme pravidelně dopřávat svíčky světoznámych značek, i kdyz nádherně voní, tak svíčkou nikoho nenasytime, že =D
Tak jestli máte nějaké oblíbence, s cenovou dostupností?
A jak často zapalujete, a jak dlouho výdrzí? Mě kolikrát zůstanou hořet svíčky i přes noc. 😰 😁
Tak budu ráda za vase doporučení a zkušenosti. =)
Sojové. Přidávám si do nich (esenciální) oleje, na které mám zrovna náladu.
V obchodě jsem si svíčku nekoupila dlouho, protože výroba je fakt jednoduchá - proto taková přesycenost trhu.
@FojtElka Provence jsou to větší svíčky ve skle krásně voní a jsou i cenově dostupné…
Já žádné, maximálně dortové. Zapálit, vyfotit, sfouknout, vyhodit. ![]()
@FojtElka mě nejvíc voní a nejvíc podle mě vydrží YC, pak mám ráda Woodvick
Ahoj, svíčky samotné už nepoužívám, protože mi přijde, že stejně dům neprovoní. Třeba YC mi vůbec nevoní. Používám svíčky jenom do aroma lampy a tam je úplně fuk co je tam za svíčku ![]()
Jj, pokud jde člověk primárně po vůni, lít ji do vosku je defakto plýtvání. Daleko lépe se uvolní z aromalampy/difuzéru.
Já si kupuju jednou za rok na Vánoce vůni svařák
asi za 59,– ![]()
Pokud ti jde o vuni, nejlepsi mas aromalampu a prirodni, esencialni oleje. Jeden kolem stovky a jeste to priznive pusobi na zdravi… tea tree, levandule, citrusy, jsou jich mraky.
@Zumpa píše:
Proč bych měl vyhazovat peníze za jedovaté smrady?
Absolutní souhlas. Vždy se nad tím v obchodě jedovatě pousměji s tím, že „který de-bil si to koupí?“
Ale přece… mám doma svíčky. Nezapálené mi sloužily jako test na covid
: jsou totiž z včelího vosku! Zejména k jedné když si přičichnu, cítím nádhernou jemnou vůni medu. Je velmi slabunká, takže vím, že nemám covid!!
Taky sojové s přírodními esenciálními oleji - mám BBW (Bath and Body Works). A nebo z kokosového vosku - Voluspa. Provoní místnost i nezapálené.
YC jsou parafínové, ty nekupuji.
@Keyllah a můžu se orientačně zeptat na tu YC, jak dlouho asi vydrží? YC ase Woodwick jsou ted podle mě nejvice kupované svíčky… Co se týká ekologického hlediska tuším ze YC má složení také z parafínu, a z mého pohledu se platí spíš za značku než samotnou svíčku.
Založila jsem tuto diskuzi hlavne z toho důvodu, ze mám svíčky které tady v ČR ješte nejsou tak známé, a proto mě zajímá po čem lidi sáhnou raději. Taky mají ve složení parafín. Právě jediný důvod proč si připlatit za svíčku je pro me složení, kdyz obsahuje zdravější složení, jinak je to vse asi na stejné brdo.
Taky jsem hračicka a líbí se mi dózy ve kterých svíčky jsou, je pro ně potom spoustou DIY využití =D 😁
Schválně když se zeptám jestli někomu říká něco značka Villaverde? Myslím že je to pak více o marketingu, když jsou penize na kvalitní propagaci a svíčka se dostane do podvědomí lidí, pak se to samozřejmě odráží i na ceně samotného výrobku, aby se marketingové kampaně mohly platit z prodeje. Samozřejmě to dává smysl, ale myslím, že pro spoustu lidí je výhoda spíše dostupná cena v poměru s dobrou kvalitou a taky hlavně úžasným vzhledem.. největší svičky villaverde vydrží hořet v kuse 70hodin, a YC jsem sama netestovala, tak bych to chtěla porovnat ![]()