Eco úklidové přípravky

466
18.3.22 06:19

Eco úklidové přípravky

Zdravím všechny 😊
Je tu někdo, kdo už vyzkoušel vícero úklidových přípravků. ECO a šetrných k přírodě i pokožce a podělil by se o recenze? Odstranění vodního kamene v koupelně, běžné denní nečistoty, mastnota v kuchyni po běžném vaření atd.
Např. značky Feel Eco, Tierra Verde, Attitude, Cleanee Eco, Onlyeco, Evozone, atd…

Moc děkuji 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4962
18.3.22 06:56

Doporučuji Sonnet. Přípravek na nádobí a na koupelnu jsou skvělé, univerzální čistič používám na kuchyni a podlahu. Mám i gel a prášek na praní a WC čistič. Jinak na vodní kámen používám parní čistič a kyselinu citronovou. Všechny tebou jmenované značky neznám, ale třeba FeelEco eko není, obsahuje velmi neeko konzervanty třeba. Na TV jsem neslyšela dobře recenze, z jejich „jaru“ jsem byla zklamaná, neumyl ani sklenice, natož mastné věci. Teď mají nějakou univerzální mýdlovou kostku, která je prý dobrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6665
18.3.22 07:17

Já používala ten Sonett taky prostředek na nádobí, teď už používám TV, protože změnili sortiment v našem bezobalovém obchodě a tu novou variantu, co TV má, tak už je podobně dobrá a funkční, jako ten Sonett a jsem spokojená. Potvrzuju, že ta starší receptura stála za prd. Používám ho na veškeré odstraňování různé mastnoty v kuchyni, nemám ráda, když bych měla doma 10 různých prostředků. A na vodní kámen používám jejich citronový gel, což funguje stejně, jako kyselina citronová, ale má to tu výhodu, že jak je to gel, tak to drží na površích (na kohoutku zespoda…) a jde to tam dát působit na delší dobu. A jinak vlastně nic dalšího nepoužívám (+ věci na praní).
Takové ty „drogérkové ekoprostředky“ (Ecover, ta jejich ekoznačka z DM…) podle mých zkušeností fungují dobře, ale o jejich ekologičnosti nejsem až tak přesvědčená.

Příspěvek upraven 18.03.22 v 07:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14611
18.3.22 07:37

Nejvíc eko je omezit množství přípravků v domácnosti :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6665
18.3.22 07:42
@Semtex píše:
Nejvíc eko je omezit množství přípravků v domácnosti :lol:

Jasně, taky jsem toho zastáncem, ale třeba bez toho saponátu se člověk neobejde. :nevim: (nebo aspoň já si to nedovedu představit)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68967
18.3.22 08:37

Ono nejvíc eko a přitom plně funkční je úplně obyčejný ocet a soda, s tím si člověk vystačí na většinu činností. Tierra verde mám ráda jako značku hlavně proto, že je k sehnání všude, sypaná v bezobalech a fakt tu eko drogérii dost propaguje, na druhou stranu velmi často je jen to hodně předražená soda nebo perkarbonát sodný a některé prostředky nefungují, třeba gel do myčky byl jedna velká katastrofa. Takže já už nějak nemám chuť pátrat a experimentovat. S Feel Eco by tě asi z NT skupin vypráskali bičem, já ho beru jako takový kompromis, určitě víc eko než běžné značky a hlavně, funguje, takže pokud potřebuju něco narychlo a za ne moc peněz, klidně to koupím, ale já nejsem úplně eko-extrémista. Jinak tu mám nějaký eko odmašťovač, značka mi teď vypadla, a teda neodmašťuje ani trochu, po sáhodlouhém experimentování jsem na to nakonec šla „chemií“ a šlo to hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14611
18.3.22 13:00
@klamonožka píše:
Jasně, taky jsem toho zastáncem, ale třeba bez toho saponátu se člověk neobejde. :nevim: (nebo aspoň já si to nedovedu představit)

Tak jasne, na to nadobi je něco třeba. To mě vyhovuje tierra verde, měla jsem s nim kdysi, když jsem neměla myčku, a ještě ho od té doby mám porad a dolevam si (koupila jsem si jejich baginbox).

Na vodní kamen mám totak neeko sprej z Lidlu, ale už dva roky a je ho tam ještě polovina :mrgreen: a to je u nas extrémně tvrdá voda, ale když to jde, používám ocet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2517
18.3.22 13:26

Hele a jak je na tom vehlasna Eurona? Nekde jsem cetla, ze rozhodne eko, jak oni deklaruji, neni… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6665
18.3.22 17:40
@Kacatko1986 píše:
Hele a jak je na tom vehlasna Eurona? Nekde jsem cetla, ze rozhodne eko, jak oni deklaruji, neni… :nevim:

Není nějak zvlášť eko. Oni pořád zdůrazňují, že jsou ty jejich výrobky hodně koncentrované, takže na to spotřebuješ méně plastu. Ale to já jako ekologický argument neuznávám, vzhledem k tomu, že dnes už jde spousta výrobků koupit úplně bezobalově. A složením to je údajně v kategorii „ekologicky šetrný výrobek“, tj. něco jako ty drogérkové eko-značky, což nemá nějak extra přísná kritéria. Dnes už je k mání spousta výrobků, které jsou účinné a to složení mají výrazně šetrnější.

Nicméně já bych to nikdy nekupila už kvůli tomu jejich vlezlému marketingu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
18.3.22 19:32
@Kacatko1986 píše:
Hele a jak je na tom vehlasna Eurona? Nekde jsem cetla, ze rozhodne eko, jak oni deklaruji, neni… :nevim:

Mamka třeba používala Dedru v tomto domnění (mají studnu) a říkala, že to pak letělo, když se taky dozvěděla o tom „EKO“ :roll:

• Citovat
  • Upravit
shadowbabe
18.3.22 19:33

Používám NR čistič, sem tam DM ;)

• Citovat
  • Upravit
10030
18.3.22 20:25

Pouzivam ted uz jen Sonett. Na prani pouzivam ten jejich levandulovy, zmekcovac vody (mame velmi tvrdou) a ocet. Ocet a zmekcovac vody beru u nas v bezobalovym (nevim, co je o za znacku). Dale mam jejich „jar“, cistic na zachod, sprej na zrcadlo, univerzalni cistis a jejih pisek. Vic pripravku nepouzivam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný