Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahojky holky prosím o radu, po druhém těhotenství se mi ukázaly chloupky v obličeji ale i,,knírek". Depilujete jen,,knírek" nebo celý obličej. Prosím o rady a případně doporučení jak nejlépe odstranit?
Děkuju
Asi zalezi, jak moc tech chloupku mas. Mne roste jen par chloupku okolo koutku rtu, takze vytrhavam jen tam a pouzivam na to voskove pasky.
Ja obličej už jedině pinzetou
zas nemám porost jak hagrid
ale kdysi jsem zkoušela takový ten depilační krém, jak se to natre, nechá 5 minut působit a setře i s chlupama a popalilo mi to obličej, a na voskové pásky jsem zjistila, že jsem alergická, to šlo dolů i s kůží
takže raději nějaký chlup než pak chodit s rudým obličejem, holt super citlivá pokožka ![]()
Používám voskove pásky z DM, ale ne ty na oblicej. Klasický a nastriham si je jak potřebuju. Depiluji knír a bradu.
Já mám čerstvou zkušenost kdy jsem zkusila voskové pásky, měla jsem hrůzu, že to bude bolet, ale sundání bylo relativně v pohodě, ale po sundání mi zůstal na jedné straně červený flek, vypadá to jak kdybych to měla spálené, mám už to třetí den a stále to nechce zmizet, takže za mě voskové pásky ne a asi zase dlouho bude trvat než něco dalsiho vyzkouším
![]()
@Dunkey to mas orvanou vrchni vrstvicku kuze, mazej to, ono se to zahoji. Mozna se udela tenkej strup…
Používám voskové pásky, ale potom se mi na použitém místě tvoří pupínky. Bez odstranění mám hrozný knírek a kotlety.
V těhotenství a dobu po něm jsem neměla tak tmavé chloupky, nyní chci mezi lidmi vypadat jako ženská, ale ne zase jako opupínkovaný puberťák. Nemá někdo zkušenost se zesvětlením? Láká mě vyzkoušet tohle. ![]()
@Petule030 mne se pupinky udelaji kdyz si pak plet nedostatecne vycistim a zklidnim. Nemuze to byt i tvuj problem?
S depilací jsem se mořila roky, nakonec se mi na jemné chloupky nejlíp osvědčil takový ten kruhový epilátor. Nejdřív jsem si pořídila jeden mini na obočí, a teď mám jeden větší na celý obličej.
@Ernais píše:
@Petule030 mne se pupinky udelaji kdyz si pak plet nedostatecne vycistim a zklidnim. Nemuze to byt i tvuj problem?
Já to pak vždy utřu tím přiloženým ubrouskem s olejíčkem a později tu mastnotu umývám vodou, příp. mýdlem. Pupínky se dělají až po několika dnech, tak si myslím, jestli spíš nezarůstají.
Používám všechno na střídačku podle nálady. Vytrhávací strojek, krém i vosk, ale po všem mám podrážděnou kůži, takže si to dělám vždy večer a pak se mažu sádlem, vazelínou, nebo kokosovým olejem na uklidnění. Ráno už je to vždycky dobrý. Akorát teda na chloupky v nose chodím ke kosmetičce na vytrhávání voskem, protože krém nos uvnitř podráždí, vosk ne.