Oboustranná tříselná kýla, holčička 8 let

QQQQ
5.9.12 17:24

Oboustranná tříselná kýla, holčička 8 let

:mavam: Holky je to v ř*ti fakt. :? Co tu mojí malou princeznu nepotká… :roll: Teď ji dětská dr. diagnostikovala kýlu z nadpisu. Tak jsme valili na dětskou chíru co s tím, bo prý je možná operace a jak naschvál měl doktor akutní operaci :zed: Tak já s nervama co bude, budu čekat do pátku. Máte někdo zkušenost? A proč to má? Safra porte, tak si teď tak říkám, že čím jsou ty moje mláďata starší tak já jsem ustrašenější a ustrašenější… :oops: :oops: :oops: Nemělo by to být spíš naopak? :think: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14974
5.9.12 17:43

Nevím, proč to má takhle velké dítě, ale pokud se jedná opravdu o kýlu, tak to snad bude v pohodě. Já jsem byla s 3 týdenním miminkem na operaci ovariokely (vaječník v třísle), operovali nás odpoledna a druhý den ráno už jsme šli domů ;) říkali mi, že samotná operace je v pohodě, horší jsou následky, když se to zanedbá a neoperuje, u nás už šlo opravdu o čas, aby o vaječník nepřišla, byl protočený :(

malá byla uspaná inhalačně, takže jen po 20 minut operace, pak ji hned probrali ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
5.9.12 17:56

@LadyTommy Děkuji za odpověď :kytka: Ale tvá malá byla miminko a já mám už velkou slečnu a co se ptám po známých a rodině tak nikdo o tom ještě neslyšel. :? Kristinka to má jen když zatne nebo se směje, ve spodní části třísel na každé straně úplně stejné bouličky jakoby naplněné vzduchem velikosti švestky :nevim:

• Citovat
  • Upravit
14974
5.9.12 18:01

Já vím, s tím věkem ti neporadím, jen jsem tě chtěla uklidnit, že případná operace není nic hrozného, když to zvládlo 3týdeňátko :hug: jinak když jsem hledala o tříselné kýle u miminek - holčiček, tak jsem toho našla málo, takže u takhle velké mi to příjde úplně jako rarita. Tak držím palce, ať to dobře dopadne

jinak u nás to vypadalo taky na klasickou kýlu (jak popisuješ takové švestky /švestičička v našem případě/), ale dr. se nezdálo, že to zasahovalo až moc do pipinky a nešlo to zatlačit

a jinak hlídej, aby to neměnilo barvu, kdyby to zmodralo nebo zrudlo, tak honem do nemocnice ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
5.9.12 18:25

Nase mala taky prodelala operaci triselny kyly. Rekla bych, ze ji bylo taky zhruba kolem tech osmi. Ono se to rychle zahoji, ale kazdopadne chudinka mala, nezavidim ji to a ani tobe ne a natoz oboustrannou. Nevim jestli to budou operovat najednou :nevim:. U maly jsem si toho vsimla uz ve skolce, nechavala jsem to a pozorovala. Ono to pak nejak zalezlo a pak se zase objevilo, takze operace byla neodkladna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
5.9.12 18:48

@Huffmanka Díky ti za informace. Víš že jsi první s podobnou zkušeností? Nikdo v mém okolí o tom ještě neslyšel, takže jsi mě trošku uklidnila. V pátek jedeme znova na chíru tak snad bude doktor k mání, nebo ještě přemýšlím zajet přímo do okresní nemocnice, tam je jisté, že někdo bude, jenže ten „náš“ doktor je kapacita :potlesk: (a strašně pěkný chlap) :mrgreen: tak to v pátek risknem u něj :think:

• Citovat
  • Upravit
7250
5.9.12 20:33

Je to už dlouhá doba (22 let),kdy my operovaly tuto kýlu. Bylo my 7 let. Jediné co my zůstalo, jsou jizvy a nic jiného. Akorát teď když jsem těhotná, tak musí doktorka hlídat jizvu, protože jak tělo roste, tak se jizva napíná, ale v dnešní době si myslím, už takové velké jizvy nezůstávají, nevím. Ale co jsem se ptala mamky, tak žádné problémy jsem po operaci neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
5.9.12 21:19

Ahoj,
sestřenice je zrovna ode dneška se svoují 4,5letou v nemocnici a zítra jde na operaci. Kýlu má jen na jedné straně. V pátek je mají pustit domů. Z čeho to má nevím, prostě ji tam najednou měla. Nechali je asi měsíc doma s tím, že nesmí nic těžkého zvedat a má být v klidu. Jo a po té operaci bude muset být ještě nějakou dobu doma a zase v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
5.9.12 21:25

Tak jsem moc rada ze jsem te trosku uklidnila. Jizva je sice delsi, ale jemnoucka, takova carecka. Zdravim a preju hodne stesti. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
8.9.12 11:44

Tak se operaci nevyhneme :,( Doktor říkal, že to má velké a že to musí mít už delší dobu, jen jsme si toho nevšimli… :nevim:
Holky jsem vadná když jsem z toho špatná? Jak jsme jeli z vyšetření, málem jsem se rozbrečela, ale nechtěla jsem malou stresovat. Jenže přítel měl v práci den blbec a měl z toho protivnou náladu, tak se mi divil jako proč mám slzy v očích, když je to jen banální operace :roll: :cert:

• Citovat
  • Upravit
12214
8.9.12 11:57

Dcéru operovali keď mala necelé 2 mesiace, čakalo sa až dosuahne 4 kilá, mala tam tiež vaječník, operácia v pohode, v piatok ráno ju operovali, v sobotu ráno sme šli domov. Jazvičku má vo faldíku, takže to ani nevidno. Hneď po vybratí stehov som jej to masírovala indulónou, aby jej jazva zvláčnela a nemala tam zhrubnutú pokožku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí