Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky je to v ř*ti fakt.
Co tu mojí malou princeznu nepotká…
Teď ji dětská dr. diagnostikovala kýlu z nadpisu. Tak jsme valili na dětskou chíru co s tím, bo prý je možná operace a jak naschvál měl doktor akutní operaci
Tak já s nervama co bude, budu čekat do pátku. Máte někdo zkušenost? A proč to má? Safra porte, tak si teď tak říkám, že čím jsou ty moje mláďata starší tak já jsem ustrašenější a ustrašenější…
Nemělo by to být spíš naopak?
![]()
Nevím, proč to má takhle velké dítě, ale pokud se jedná opravdu o kýlu, tak to snad bude v pohodě. Já jsem byla s 3 týdenním miminkem na operaci ovariokely (vaječník v třísle), operovali nás odpoledna a druhý den ráno už jsme šli domů
říkali mi, že samotná operace je v pohodě, horší jsou následky, když se to zanedbá a neoperuje, u nás už šlo opravdu o čas, aby o vaječník nepřišla, byl protočený ![]()
malá byla uspaná inhalačně, takže jen po 20 minut operace, pak ji hned probrali ![]()
@LadyTommy Děkuji za odpověď
Ale tvá malá byla miminko a já mám už velkou slečnu a co se ptám po známých a rodině tak nikdo o tom ještě neslyšel.
Kristinka to má jen když zatne nebo se směje, ve spodní části třísel na každé straně úplně stejné bouličky jakoby naplněné vzduchem velikosti švestky ![]()
Já vím, s tím věkem ti neporadím, jen jsem tě chtěla uklidnit, že případná operace není nic hrozného, když to zvládlo 3týdeňátko
jinak když jsem hledala o tříselné kýle u miminek - holčiček, tak jsem toho našla málo, takže u takhle velké mi to příjde úplně jako rarita. Tak držím palce, ať to dobře dopadne
jinak u nás to vypadalo taky na klasickou kýlu (jak popisuješ takové švestky /švestičička v našem případě/), ale dr. se nezdálo, že to zasahovalo až moc do pipinky a nešlo to zatlačit
a jinak hlídej, aby to neměnilo barvu, kdyby to zmodralo nebo zrudlo, tak honem do nemocnice ![]()
Nase mala taky prodelala operaci triselny kyly. Rekla bych, ze ji bylo taky zhruba kolem tech osmi. Ono se to rychle zahoji, ale kazdopadne chudinka mala, nezavidim ji to a ani tobe ne a natoz oboustrannou. Nevim jestli to budou operovat najednou
. U maly jsem si toho vsimla uz ve skolce, nechavala jsem to a pozorovala. Ono to pak nejak zalezlo a pak se zase objevilo, takze operace byla neodkladna.
@Huffmanka Díky ti za informace. Víš že jsi první s podobnou zkušeností? Nikdo v mém okolí o tom ještě neslyšel, takže jsi mě trošku uklidnila. V pátek jedeme znova na chíru tak snad bude doktor k mání, nebo ještě přemýšlím zajet přímo do okresní nemocnice, tam je jisté, že někdo bude, jenže ten „náš“ doktor je kapacita
(a strašně pěkný chlap)
tak to v pátek risknem u něj ![]()
Je to už dlouhá doba (22 let),kdy my operovaly tuto kýlu. Bylo my 7 let. Jediné co my zůstalo, jsou jizvy a nic jiného. Akorát teď když jsem těhotná, tak musí doktorka hlídat jizvu, protože jak tělo roste, tak se jizva napíná, ale v dnešní době si myslím, už takové velké jizvy nezůstávají, nevím. Ale co jsem se ptala mamky, tak žádné problémy jsem po operaci neměla.
Ahoj,
sestřenice je zrovna ode dneška se svoují 4,5letou v nemocnici a zítra jde na operaci. Kýlu má jen na jedné straně. V pátek je mají pustit domů. Z čeho to má nevím, prostě ji tam najednou měla. Nechali je asi měsíc doma s tím, že nesmí nic těžkého zvedat a má být v klidu. Jo a po té operaci bude muset být ještě nějakou dobu doma a zase v klidu.
Tak jsem moc rada ze jsem te trosku uklidnila. Jizva je sice delsi, ale jemnoucka, takova carecka. Zdravim a preju hodne stesti. ![]()
Tak se operaci nevyhneme
Doktor říkal, že to má velké a že to musí mít už delší dobu, jen jsme si toho nevšimli… ![]()
Holky jsem vadná když jsem z toho špatná? Jak jsme jeli z vyšetření, málem jsem se rozbrečela, ale nechtěla jsem malou stresovat. Jenže přítel měl v práci den blbec a měl z toho protivnou náladu, tak se mi divil jako proč mám slzy v očích, když je to jen banální operace
![]()
Dcéru operovali keď mala necelé 2 mesiace, čakalo sa až dosuahne 4 kilá, mala tam tiež vaječník, operácia v pohode, v piatok ráno ju operovali, v sobotu ráno sme šli domov. Jazvičku má vo faldíku, takže to ani nevidno. Hneď po vybratí stehov som jej to masírovala indulónou, aby jej jazva zvláčnela a nemala tam zhrubnutú pokožku.