Obrácený režim spánku - pomoc!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
263
22.2.12 19:40

Obrácený režim spánku-pomoc!

Hezký večer, potřebovala bych poradit prosím. Před nějakou dobou jsem se zde ptala co dělat,když mi malá usíná kolem 3 hodiny v noci. Ted to ale dospelo do fáze,kdy usíná ráno v 7 hodin, spí zhruba do 16h s jedním buzením na mlíčko. Nevím jak se to stalo,že se to takhle posunulo. Je fakt,že já žiju v noci. Před mimčem jsem taky byla vzhůru v noci a spala přes den, mám to tak od puberty zhruba. Samozřejmě,že do školy a do práce jsem vstala normálně,ale pak si to o volnu nahradila. Manžel chodí z práce ve 20h a pak ještě pracuje doma. Takže malá si užívá tatínka až večer. Uznávám, že náš životní styl je trochu posunutý. Ale jsem zoufala, tohle není život. Mužu jí budit,ale v kolik? Stejně mi do hodiny usíná ačkoliv se jí snažím zabavit. Včera jsme byli na plavání, ceý odpoledne prospala a v noci byla zase vzhůru… Je jí 8.měsíců. Poradte prosím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8940
22.2.12 19:54

U nás pomohl na obrácený režim pobyt venku. Chodily jsme ven fakt na celé odpoledne, v šest jsme přišly domů a byla z toho čerstvého vzduchu tak unavená, že odpadla (nechávala jsem ji venku spát vždy max 2é minut). Měly jsme to stejně, usínala kolem 8mé ráno :roll: Okamžitě po tom, co se jí to začalo obracet jsem zavedla režim a dodržuji ho (samozřejmě s úpravami) dodnes :palec: Držím palce, je to na nervy :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
22.2.12 20:09

Můžu se zeptat jak jste to dělaly časově. Mám ji tedy vzbudit a jít s ní ven? Píšete, že nechat spát max 20 minut. To nevím jak bych toho dosáhla. Když jí dám do kočárku tak je hned tuhá. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
22.2.12 20:14

Já už jsem se snažila ji moc nenechávat spát, když se mi vzbudila na jídlo. Zabavila jsem ji a pak jsme šly ven (měla jsem to ale u menšího miminka). Na vašem mástě, pokud by mi hned usnula v kočárku, tak bych ji nechala spát jako po obědě, pak ji vzbudila a snažila se ji zabavit, ukazovat pejsky a všechno kolem. Bojím se, že vám nezbude nic jinéo, než ji budit a zabavovat. No a ty večery s manželem budete asi taky muset omezit, jinak se z toho nevyhrabete :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22001
22.2.12 20:19

V tomhle je těžko radit. Dítě kopíruje životní styl rodiny - žije tak, jak žijete Vy. Pokud tatínek přijde v osm večer z práce, dá si večeři, začne se dítku věnovat a hrát si s ním, těžko po prckovi chtít, aby v devět usnul.

Osobně bych řekla, že by to chtělo nastolit pravidelný režim, který bude vyhovovat všem. Osmiměsíční dítě přesně chápe, kdy je den a kdy noc - obrácený režim není o ničem jiném než o rodičích. Některé dítě usíná večer v sedm, jiné třeba v deset, to se nedá nastavit. Ale takto obrácený režim se ovlivnit dá - důsledným dodržování režimu a rituálů, přes které nepojede vlak. Důsledným odlišováním dne a noci, důsledným ukládáním ke spánku ve stejnou hodinu (je jedno v kolik, to je na Vás, hlavně pravidelně), v noci žádné hraní, žádná pozornost (kromě případného přebalení či napití), důsledným buzením přes den (usne po hodince? Tak po půlhodince vzbudit), atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
3.11.13 05:29

Ahoj holky, mám problém, můj skoro 8 měsíční syn si posledních pár dnů převrátil režim spánku. Ne teda uplně ale už od malička maximálně ve 20:00 spinká, ve 22:00 dostane kašičku a pak spinká do těch 5:00-6:00.Ale posledních 5 dní vstává ve 2:30 a pak zabere až okolo 6:00.Když se ho potom snažím přes den budit tak je hrozně protivnej a chce spát. Jsem s toho docela hotová, když byl ještě miminko tak tohle vůbec nebylo. Myslíte že se to upraví? Nebo ho mam fakt budit a vydržet to jak je protivnej? Snažím se ho zabavit přes den, hrát si s ním ale většinou pak začne plakat a stejně usne. Jenom chcii podotknout že když bylo vše v pořádku tak přes den spal sice nepravidelně ale dohromady to dělalo 3 hoďky. Všem děkuji za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
3.11.13 08:50

@Syringa no normálně spí přes den tak tři hoďky ale od tý doby co to má převrácený tak spí i 5 hodin :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
23.11.13 11:18

Holky mame to stejne. Pomooooct!!! Dneska. budicek ve dve rank. Usnula po 3 hodinach. A od 8 mi spi jeste ted. Po obede je schopna i 5h v kuse. Musim to prehodit nejak. Ja ji par dni nechala, sla jsem po obede s ni, at dospim noc a zaspala jsem i ja i ona budik a vzbudil nas manzel v 6 prichodem z prace. Jasne, ze pak nespi v noci. Jenze ona mi pres den dlouho vzhuru nevydrzi. Co delat? Budete budit nebo mate nejaky plan?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
23.11.13 11:27

@kaspluc Jsou myslím jen dvě možnosti - buď se ty přizpůsobíš dítěti, nebo donutíš dítě, aby se přizpůsobilo tobě. Takže buď to necháš tak, jak to je, a umožníš děcku, aby usínalo a budilo se, jak chce, a budeš čekat, jestli z toho vyroste, nebo nastolíš režim tak, aby vyhovoval tobě, a malou do něj „nalámeš“ - koupáním, krmením a ukládáním každý den ve stejnou hodinu, pokud usne, budit min. hodinu před tím, než bys chtěla, aby šla opravdu spát, apod. Jednoduché to není, sama jsem si tím s dcerou prošla a vyslechla spoooustu křiku, ale fakt to stojí za to (můj názor).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
23.11.13 12:01

@Bersaba Tak koupeme kazdy den stejne, ukladame take…usne v klidu. Jen se probere nad ranem a konec. No je jasne, ze takto to nejde a nejsem blazen, abych ji nechala, at si prehodi den a noc, kam bysme pak dosli :nevim:. To bychom spali cele dny a manzel by nemohl. chodit do. prace…Jedine, co jeste mohu udelat je, ze ji nencham spat pres den…jenze problem je, ze usne i s mym snazenim :roll:. Vam to pomohlo za jak dlouho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
23.11.13 12:43

Mě připadá, že už je dost stará na to aby měla přehozený režim. Pokud se tedy narodila 13.5. jak máš v podpisu. Je jí šest měsíců? Nemůžou jí k ránu trápit zuby (vzteká se hodně)? Co s ní děláš když se ráno vzbudí? Pokud v postýlce pláče, tak bych si jí vzala k sobě (po tmě, bez hraček, bez mluvení),nakojila a nechala ležet u sebe. Po rozednění(když by měla skutečně vstávat) bych jí normálně pozdravila jako dobré ráno a šla s ní dělat vše co každé ráno. Ohledně spaní přes den neporadím, zrovna řeším to samé, dcera usne v 10-11 hod a spí do 16 hod.,a můžu se snažit jak chci jí udržet vzhurů. Ale pak normálně chodí spát ve 20hod a spí celou noc(kromě jednoho kojení).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brooucinda
23.11.13 12:47

@kaspluc AHoj. Můj mlaje se nakonci šestinedělí taky otočil. Prostě jsem se zamyslela. Chce to teda ale pár dní nervy z ocele. Přes den rádio na plný koule, televize nejlépe taky. Žádný smilování jako šepot a podobně nic. Pak jsem malého uložila. Njeprve před spánkem jsem tak půl hodinku předem vypla všechno hlučný, potom jsem zatáhla závěsy a udělala přítmí. A až tak za tu půl hodinku jsem udělala totální klídeček, šeptání, zpívání, a dobrou noc..
Pochopil to asi za tři dny. Pak už spinkal a byl spokojený i přes noc :mrgreen:
A i když je to celekm nehezké a i se mi to nelíbilo tak malej si zvykla na hluk přes den a v noci na klídeček. Ted okolo televize jen chodíme a následky žádný nemá. Občas teda když už jí zapnu tak se na ní rozčiluje :mrgreen:
Hodně zdaru

• Citovat
  • Upravit
Brooucinda
23.11.13 12:50

Jo a taky jsem jednou slyšela, že hračky v postýlce jsou sice hezký, ale pro dítě zbytečný. To dítě se na ně těší a chce si hrát. Je pravdou, že mě to ani nenapadlo mu tam něco na hraní dát. Do ted má postýlku jen na spinkání. Nedávám ani neukládám ho tam pokud nejde spinkat… Dokonce i když js¨du přiložit, tak ho tam dám na minutu a přijdu a už si žmoulá plenečku :mrgreen: :srdce:

• Citovat
  • Upravit
7661
23.11.13 13:11

@kaspluc Už ani nevím, jak dlouho to trvalo… Snad týden nebo dva. S tím buzením v noci - osvědčilo se mi dát jasně na srozuměnou, že v noci s mámou není žádná psina. Takže nerozsvěcet, žádné hraní, žádné povídání, maximálně jsem udělala „ššš“ a pak se tvářila, že spím. :lol:
A pokud přes den usíná, dala bych jí půlhodinku a pak ji vzbudila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brooucinda
23.11.13 13:23

@Bersaba Přesně tak! Tak jsem to taky dělala. Když už teda usnul, nenechat ho aby si opravdu odpočinul. Ono jim záhy dojde, že v noci se s pí líp a dají pokoj :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510