Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj… myslíte, že je dost když spí malá od cca 20:30 někdy 21:00 do 6:30? Mě se totiž zdá, že by spala i déle, jenže ji vždycky probudí budík od manžela…a i takv noci v poslední době hodně neklidně spí…pořád se vrtí a funí a já jsem taky už strašně nevyspaná… neměla byc ji dát zkusit spát dříve když tak brzo vstává? Za dva týdny jí bude 5 měsíců…Jo a kojím většinouv noci 2× ale někdy i 3×…a někdy je probém ji znovu uspat…když ji ipak překládám z manželské ostele do její postylky tak se tí někdy probudí a pak se pravě i hodinu vrtí a nespí tvrdým spánekm… v naší posteli si ji moc nechávat nechci protože s í neumím spát a pak se já nevyspím vůbec…
Příspěvek upraven 22.02.12 v 09:45
V tomhle věku by ti měla spát ještě dvakrát přes den.Mě tak spal malý až do deseti měsíců.Mě se to zdá taky nějak málo.
pandicka píše:
a kolik hodin ti spinka pres den?
mne se to s tim dennim spankem zda v poradku, jako zadny mega spavec to neni, ale rekla bych ze 14hodin spanku denne je ok ![]()
pokud neni treba pres den nevrla nebo protivna a pekne si hraje, myslim ze se nemusis obavat
no já mám zase problém, že mi usíná střašně brzy třeba v 18:00 takže ve tři rano je vyspaný a já s ním musím být vzhůru
poraďte prosím........
pandicka píše:
mne se to s tim dennim spankem zda v poradku, jako zadny mega spavec to neni, ale rekla bych ze 14hodin spanku denne je ok
pokud neni treba pres den nevrla nebo protivna a pekne si hraje, myslim ze se nemusis obavat
gemmy píše:
no já mám zase problém, že mi usíná střašně brzy třeba v 18:00 takže ve tři rano je vyspaný a já s ním musím být vzhůruporaďte prosím........
gemmy, posunula bych postupně čas usínání, třeba po 10 minutách denně, on si za čas zvykne.....
ja se snazim ale on mi nejdele usnul v 19:00 a dyl proste nevydrzi, je uplne tuhy usina pri krmeni musim ho budit aby to vubec vypil......
tinuszko a nezacaly ji rust zoubky
to by vysvetlovalo ten neklid v noci
nebo me napada jeste spojitost s jidlem, kojis? treba ji uz mlicko nestaci a proto je neklidna
moji holcicku davam taky spinkat cca po dvou hodinach co je vzhuru, protoze zacne byt nevrla a nocni spani se nam vyrazne zlepsilo pote, co jsem male na noc zacala davat UM, staci 90ml a mala zacala bez problemu usinat a kvalita spanku se taky vyrazne zlepsila
gemmy asi by to chtelo více dennich spanku, nebo vzbudit treba kolem 20hod. a dat spinkat zase az ve 22hod.
Mně dcera kolem 5 měsíců spala 2× denně 20-30 minut, v noci od cca 20h do 6 maximálně, s tím, že se budila třeba každou hodinu
Teď se to trochu zlepšilo v tom, že přes den spí po poledni třeba i hodinu, ráno taky vstáváme asi o půl hodiny později, ale to noční vstávání je pořád stejné
.
Ale uklidňuje mě, že u syna to bylo podobné, a ještě před prvními narozeninami spal celou noc bez probuzení, i když i teď spí od 20 do 5h a přes den už vůbec, holt mám nespavé děti ![]()
pandicka píše:
tinuszko a nezacaly ji rust zoubkyto by vysvetlovalo ten neklid v noci
nebo me napada jeste spojitost s jidlem, kojis? treba ji uz mlicko nestaci a proto je neklidnamoji holcicku davam taky spinkat cca po dvou hodinach co je vzhuru, protoze zacne byt nevrla a nocni spani se nam vyrazne zlepsilo pote, co jsem male na noc zacala davat UM, staci 90ml a mala zacala bez problemu usinat a kvalita spanku se taky vyrazne zlepsila
Holky, malýmu je 10 měsíců a ještě celou noc nespal. Kojím už v noci jen jednou, ale taky spí od malička jen cca od 9ti do půl 7. Nikdy nezaspí:-) a přes den spal většinou třikrát hodinku, někdy ani to ne. Myslím, že někeří jsou prostě spáči a jiní ne. Malá byla děsná opravdu děsná na spaní a teď spí, že by se dalo u ní dříví štípat.