Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
no jo…kazde dite je jine…jen me se dneska chtelo fakt brecet jak se po tom budiku zase probrala a uz nechtela spat…jsem se zase vubec nevyspala…porad jsem ji slysela porad k ni vstavala…jestli jsem naspala 4 hodinky tak to moc…
to si zvykneš, já říkala od začátku, že to nemůžu vydržet 3-4 maximálně pět hodin spánku, ale malýmu je 10 měsíců a dnes jsem spala zase cca 4hodiny, je děsnej, spí od devíti, já se v 10přidam a ve 12 jsme vzhůru po velkém boji si ho dám k sobě do postele, on spí jako dudek a já ne:-(
Všichni chytří mi radili, jdi si lehnout přes den, ale jít si lehnout v devět ráno, kdy jsem se po kafi jakžtakž probrala, prostě nešlo a pak už jsem frčela pro malou do školky.
taky mi spani pres den prave moc nejde… a nekdy nemuzu usnout ani v noci i kdyz jsem starsne unavena… no.. neni to sranda to rodicovstvi ![]()
Nelluška píše:
Všichni chytří mi radili, jdi si lehnout přes den, ale jít si lehnout v devět ráno, kdy jsem se po kafi jakžtakž probrala, prostě nešlo a pak už jsem frčela pro malou do školky.
timuszko tak to ti pribira pekne, ale za zkousku nic nedas, zkus to s tim UM treba 3 dny a uvidis ![]()
jinak to mozna fakt muzou byt zoubky, cert aby se v tech mrnatkach vyznal co? ![]()
uz jsem to parkrat zkusila, ale spise kvuli tomu ze jsem vecer nekam sla… tak mela UM a spala v kuse asi 6 hodin, takze to fakt pomaha…no stejne musim tu krabici Nutrilonu dobrat, protoze tam pisou ze po otevreni do mesice spotrebovat tak to prece nevyhodim ![]()
jinak pribira Sarinka pekne… uz se pekne pronese.. ![]()
pandicka píše:
timuszko tak to ti pribira pekne, ale za zkousku nic nedas, zkus to s tim UM treba 3 dny a uvidis
jinak to mozna fakt muzou byt zoubky, cert aby se v tech mrnatkach vyznal co?
Tinuš, rozhodně bych UM mléko nedávala, protože jakmile ho dáš a dítě bude spát, už nebudeš chtít jinak:-) Přijde mi, že děti na UM spí daleko líp. Sama jsem to raději nezkoušela, jinak už bych byla druhý den v lékárně. Ségra dala malé ve třetím měsíci, aby mohla kouřit a nekecám, od tý doby spí cca od sedmi do osmi. Fakt bez probuzení, ale taky je to asi o dítěti, zkus vydržet do půl roku, stejně to vydržíš jako já, páč nic jiného nám nezbývá. Ještě dva měsíce, to malýmu bude rok a půjde k sobě do pokojíku, snad to bude lepší. Kdyby jsem byla v nemocnici a spal s ním manžel, spal v klidu.
Nelluška píše:
Tinuš, rozhodně bych UM mléko nedávala, protože jakmile ho dáš a dítě bude spát, už nebudeš chtít jinak:-) Přijde mi, že děti na UM spí daleko líp. Sama jsem to raději nezkoušela, jinak už bych byla druhý den v lékárně. Ségra dala malé ve třetím měsíci, aby mohla kouřit a nekecám, od tý doby spí cca od sedmi do osmi. Fakt bez probuzení, ale taky je to asi o dítěti, zkus vydržet do půl roku, stejně to vydržíš jako já, páč nic jiného nám nezbývá. Ještě dva měsíce, to malýmu bude rok a půjde k sobě do pokojíku, snad to bude lepší. Kdyby jsem byla v nemocnici a spal s ním manžel, spal v klidu.
na jedne flasce denne na UM prece neni nic spatnyho a jedine dobre, kdyz to zabere a mala bude spat lepe, kvalitni spanek je pro male deti velice dulezity, pro spravny vyvoj nervove soustavy, atd.
ale pak se tím riskuje, že už nebude chtít mlíčko od maminky. Kamarádka dala a šmitec. JInak ale na UM, pokud se chce někdo vyspat, naprosto chápu. Ale brala bych to jako nejkrajnější řešení. to je škoda přestat ne?
ja myslim, ze v 5ti mesicich kojit kvuli jedne flasce uz neprestane.......kdyby to bylo ze zacatku kojeni, tak to urcite riziko je, ale u takhle "velkyho " mimca si myslim, ze kojeni ohrozeno nebude, tvorba mleka je ustalena, za chvilku se navic zacne s prikrmama
to já se bála i v 10ti měsících, ale u nás nezabrala ani vydatná porce kaše ![]()
tak ja ji občas už nutrion dala a zatim to moje kojeni neohrozilo…a kazdopadne kdybych ji dala tak ne plnou davku ale tak aby se jeste napila z prsu a usla u toho… no zkusim to a uvidime jestli to zabere…