Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Petula306
chápu tě nakonec, v letech s retrívrem jsem se jim taky smála
(zvláště „srnečky“ moc nemusím..), ale nakonec jsem i těmhle menším přišla na chuť
jsou jiní, ale taky miláčci..koukej
pěkný den - a i všem pejskům ![]()
Jasně, OSPOĎačky jsou holky pro všechno, ideálně, aby se k tatínkovi, se kterým předtím maminka dobrovolně vlezla do postele a byl to ten nejlepší chlap na světě, a pak se z něj zázračně stala krvelačná bestie, nastěhovala a kontrolovala každý jeho pohyb. Protože maminka mu nevěří a co kdyby náhodou…
Milé dámy, nechtějte být vedeny v evidenci Ospod, zde vás povedou jen ze dvou důvodů - svěření dětí do péče, par.6, tj. Dítě ohrožené na životě a zdraví. Ospod nemá kompetence chodit kontrolovat rodiče jen tak zbůhdarma. Musí k tomu mít zákonný důvod. A pardon, to že otec kouří, pije pivo anebo má pitbula, jim oprávnění nedává. Není zbaven rodíčovské odpovědnosti. Pokud má zakladatelka s otcem problém tak ať si vyhledá odbornou poradnu a zde to řeší. Ono je hrozně jednoduché přijít na Ospod a říct, hele řešte to za mě, protože já si to vyřešit neumím. Pak je na místě přemýšlet zda je rodič kompetentní vychovávat dítě, kdyz neumí řešit tyhle věci.
Musíš prostě převzít odpovědnost za své dítě ty a nepřenášet ji na jiné instituce a lidi.
Už jsem psala, ze s otcem dítěte není žádná řec, ignoruje mě a na zprávy neodpovídá.
Doma jsem mu nechala postylku, protože jsem si kupovala jinou, nechala jsem mu tam i jídelní zidlicku, nějaký hračky atd.
Každopádně na uklid moc není a bordel tam měl teda pekelnej, lednice prázdná a pro dceru nic k jídlu, tenkrát ji běžel koupit banan, protože na svacinu nemel vůbec nic.
Já bych jen chtěla vědět jestli má pro dceru vhodně podmínky až už nej bude přes noc, o nic jiného mi nejde, ale jsem dost zklamaná, když píšete, ze mi v tomhle nikdo nepomůže.
Pes ji zná od mimina, nikdy ji nic neudělal, ale rozhodne to není ten trpělivej a ochranitelskej pitbull, dcera mu je víceméně ukradená, pokud mu teda zrovna nedá svoji krupku nebo rohlik
ale určitě bych je samotné nenechala ani na minutu.
Teď uprimne nevím jestli má teda smysl něco vůbec s OSPOD řešit, když to vypadá bezvýsledně ![]()
@Mellory17 … nevěšela bych hlavu a zkusila to. Mě se snažil OSPOD vykreslit jako „hysterku“ co se snaží bránit otce ve styku, nepomohli, byla to beznaděj. Pouze podopručili sezení s psycholožkou, že prý máme nevyřešené partnerské rozpory.
To je asi nejvíce ubíjející, že člověk vidí fakta (nezájem o děti, nemá podmínky pro děti, narušování doporučuného režimu dětí atd) a vidí to, že o dítě nebude řádně postaráno. Není to většinou hysterie
ale člověk ví, s kým žil, že? hlavně ví, proč to nefungovalo a místo pomoci se dočká závěru - nevyřešené partnerské rozpory. Přitom nejčastější věta na OSPOD byla „mám jde především o dobro dětí“… takže proč neposlouchají fakta a věc označí jako partnerské rozpory, to je mi záhadou.
No každopádně, i přesto všechno… člověk musí udělat co se dá, aby měl čisté svědomí, že udělal co mohl ![]()
@Petula306 píše:
@Lucy75 no jo, já prostě tyhle malý psy nesnáším. Dá se s tím žíta asi s tím názorem i umřu..ale věšet se nebudu.
Nesnášet je klidně můžeš, nicméně faktem je, že nezvládnutá čivava je tak nějak spíš k smíchu a max to bude na náplast, nezvládnutý pitbul je průser, no on i třeba nezvládnutý ovčák.
Na tomhle všem, by mě nejvíc děsil ten pitbull vychovaný touto pochybnou existencí.. dítě bych tam dala jen přes mou mrtvolu.. ![]()