Obrátit se na OSPOD?

212
16.5.21 21:31

Obrátit se na OSPOD?

Ahoj, s bývalým partnerem máme soudně upraveny styk s naši dcerou. Má stanovené tři víkendy v mesici, kdy si pro ni v 9 rano prijede a v 18:30 mi ji zas přiveze. Teď k problemu.

Od července ji má mít dle soudu ze soboty na neděli přes noc a takhle až do února příštího roku, to už ji má mít od pátku do nedele.
A to se mi prave nelíbí, zkusím popsat vše co se za poslední 1,5 měsíce dělo.
Nekolikrat se stalo, ze mi dceru přivezl později a ne ve stanoveny čas, jednou se stalo, ze mi před 9 rano napsal, ze nestíhá a prijede později, přijel skoro o 3 hodiny později, to ještě není to nejhorší.
Jednou když přijel, tak cele auto smrdelo chlastem, ze mě to malem položilo, první co mě napadlo, ze řídil opilej. Skoro pokazdy když ji přiveze tak dcera smrdi po cigaretách a i to jeho auto smrdi cigarama. Pokazdy když mi ji přiveze tak s sebou veze i nějaký pochybný lidi, jeden ten kluk taky vypadá jak nějakej vozrala.
Kamarád co nekolikrat viděl s kočárem v parku a lahvacem a cigarem v ruce.

Když se semnou ještě asi týden po soudu normalne bavil, tak mě pozval k nemu domu a on tam pro ni nemel vůbec zadny jídlo, a to bylo zrovna v době, kdy ji měl u sebe. Potom už mě začal ignorovat, vůbec se semnou nebaví, dávala jsem mu papír, kde jsem mu napsala co a kdy má jist a ten se mi jen vysmál do obličeje.
Hrozne se bojim mu ji nechat v tom červenci přes noc, má doma ještě pitbulla a ten musí ven i večer, kdy dcera už vždycky dávno spi a taky chodí brzo rano a rozhodne mu nestačí vyjít před barák, tenhle pes potřebuje procházku a nevím jak si to představuje. Do toho má za barakem zahradu, dělal tam pokazdy chlastaci akce, sousedi si na nej stězovali a měl od majitele už poslední výstrahu, jinak ho vystehujou. Jednoduše mu absolutně nedůvěřuju, myslíte ze když se obrátím na OSPOD, tak mi pomůžou? Byla bych rada, kdyby si ho aspoň nějak proklepli a zjistili jestli má pro dceru přijatelný podmínky, protože mě s tím posle do haje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3023
16.5.21 21:47

No, kdyby byl normalni, slusnej a peclivej, tak nejaky prijezd pozde bych neresila. To se proste stane. Taky si clovek chce rano o vikendu neco zaridit a treba nestihne u tebe byt vcas. Kazdopadne ja bych to vsechno nahlasila, hlavne bych ho sledovala a pripadne kdyz bude mit v ruce lahvace, cigaro a u sebe dite, tak bych to hned fotila. Po kazde co by pro dite jel, tak bych mu dala alkoholtester at chce nebo ne. Kdyby tam bylo vic nez nula, dite bych nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
16.5.21 21:49

Ty časy, pokud se ozve, bych přežila. Vadil by mi alkohol, cigarety a pochybni kamaradi. Jídlo bych bych vyresila tak, ze bych ho malé nachystala do krabiček - oběd, večeře, ovoce, nějakou sušenku. Kolil jí je?
A k psovi - tak ho třeba jen večer a ráno vypustí na zahradu vyčůrat a na delši procházku přes den?
OSPOD můžeš zkusit, ale moc šancí ti nedávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14379
16.5.21 21:53

Pokusit se o to můžeš, ale nevidím moc šancí. Nemáš žádné důkazy, je to tvrzení proti tvrzení. Určitě nikomu nezakážou styk s dítětem jen proto, že občas udělá mejdan a nebo má kamarády, co se rádi napijí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
16.5.21 21:55

Bohuzel.. dokud se něco nestane nemáš naprosto žádnou šanci naopak může to obrátit proti tobě jako pokus o bránění soudně daného styku s dítětem.

• Citovat
  • Upravit
15886
16.5.21 22:16

@Mellory17 A že jsi s takovým individuem udělala dítě.. Myslím, že s tim nic moc neuděláš, ale můžeš doufat, že třeba raději bude chlastat s kámošem a dceru si k sobě na noc brát nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
16.5.21 22:25

Sklízíš co jsi zasela. Určitě takový předtím nebyl, co? :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nelahee
16.5.21 22:27

@Mellory17 Omlouvám se, že neradím a za to napíšu trochu mimo. Je mi moc líto v jaké situaci s dcerou jste :(

Ale děkuji za tento příspěvek. Mám partnera podobného ražení bohužel. Jediné štěstí, že pije u jiných a ne doma a občas je dlouho v práci. Tak ho zřejmě zatím neopustím. Protože trnout strachy co by bylo se synem, kdyby byl u táty nechci. Riskuji špatný vliv otce, jenže ten teď není téměř žádný, když syn už spí, když se táta vrací… ještě jednou se omlouvám.

• Citovat
  • Upravit
Nelahee
16.5.21 22:28
@nikive píše:
Sklízíš co jsi zasela. Určitě takový předtím nebyl, co? :palec:

Jsi zlá. Radši mlčet, než napsat takový hnus.

• Citovat
  • Upravit
102685
16.5.21 22:41
@Micaella22 píše:
No, kdyby byl normalni, slusnej a peclivej, tak nejaky prijezd pozde bych neresila. To se proste stane. Taky si clovek chce rano o vikendu neco zaridit a treba nestihne u tebe byt vcas. Kazdopadne ja bych to vsechno nahlasila, hlavne bych ho sledovala a pripadne kdyz bude mit v ruce lahvace, cigaro a u sebe dite, tak bych to hned fotila. Po kazde co by pro dite jel, tak bych mu dala alkoholtester at chce nebo ne. Kdyby tam bylo vic nez nula, dite bych nedala.

No, kourit ani pit pivo neni protipravni, takze to nikdo resit nebude. A na nejaky alkoholtestet se ti muze zvysoka, ty nemas pravo ho jakkoliv kontrolovat. Jednou je urceny styk, takze pokud neni viditelně mimo, tak si proste dite prevezme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
16.5.21 23:28

Já bych se hlavně bála té kombinace jeho styl života + alkohol + pitbull. Nevím, proč si tyhle psy pořizují takový existence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
17.5.21 07:20

Já zas nechci, aby dceru přestal vídat, spis by mi úplně stacilo, kdyby si ho proklepli a fakt mu udělali aspoň tu prohlídku bytu, aby on aspoň věděl, ze to myslim vážně, a ze by se měl začít chovat konečně normalne.
Jediný důkaz co mám, jsou dva dopisy, které mu prisly ještě v době, kdy jsme spolu bydleli.
Dopisy jsou od majitele byt, jsou tam výtky na psa a hlavně na bordel na zahradě, jak od psa tak od chlastu. Prave ze má zakázáno vencit psa na te zahradě, protože po něm neuklizel bobky a sousedi se ho báli. V druhem dopise je už prave napsané, ze pokud nesjedna nápravu, tak ho budou muset vystěhovat.

Nevím jestli by mi to k necemu bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
706
17.5.21 07:45

Zajdi na OSPOD rekni jim co tady nam, a pani ti jiste poradi, pozvou si ho, znova mu vysvetli ze pokud je s dcerou mel by o ni pecovat. U me to bylo taky tak. Jestli se ti zda ze je v danou chvili u predavani opily, zhuleny cokoliv spatne, nedavej mu ji.At si zavola policejni asistenci. Nezavola, pokud prijel opily.To mu jeste napari pokutu za jizdu pod navyk. latkami.
Me z OSPODU pracovnice tenkrat tohle poradila. Tvoji odpovednosti je dite chranit. Pokud mas pochybnosti o jeho stavu dceru mu nepredavej.Ale dulezite je aby sis ted zasla na socialku a tam jim vsechno rekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nelel12
17.5.21 08:01

Já se ho nezastávam vůbec ne, já bych s takovým blbem dítě neměla. Takový typy, viz můj bratr, ten k tomu ještě hulí, v životě nedosáhl nic, max dítě, který ještě neví ani jestli je jeho, takové já úplně obcházím obloukem a ignoruju. (Bohužel, nic co by mi v životě naplnilo, taková společnost lidí, a to mi nevadí, když si někdo v klidu posedu u pivka, byť i zapálí, ale všeho s mírou)
Ale okamžitě mě napadla myšlenka, kdyby za tohle, že si chlap dá pivo a cigáro by se mělo okamžitě řešit u soudů a sociákách, tak jsme bez tatínků celé generace :D, já tedy nejsem za, ale asi to je spíše dobou. A tím, jak se všichni chovají nezodpovědně. Dřív prostě každý druhý taťka seděl na hřišti na zahrádce a dal si dvě pivka a cigáro k tomu. Děcka si mezitím hrály s kámošema, táta jim koupil limču a brambůrky a bylo fajn. Za dvě hodiny se šlo domů. Neříkám u malých dětí, které sedí v kočáru..ale i tak se to prostě dříve bralo jinak.
Jak jsem psala, dneska vidět floutka takto, tak sem vyřízená.. :D chápete mě. Zastávat se alkoholu a cigar rozhodně nebudu..pravda je prostě, že to bývalo jiný. Ale jak píšou nademnou, s tím nic, pokud se nedej Bůh něco stane.. neuděláš. Můj bratr je feťák, ochlasta..a kluka má víc než je zdrávo.
Dá mu na jíst, obstará ho..má pro něj zázemí..
Vozí ho v autě bez technické..nikdo na něj nic nemá. Šílený..
Ale bohužel.

• Citovat
  • Upravit
212
17.5.21 08:15

Co se tyče toho chlastu, tak se spis bojim, aby dceru nedal večer spát a nesel chlastat na zahradu, pochybuju, ze když bude venku hezky počasí, ze bude zavrenej doma, ten zrovna.
Jenže dcera sice usne dobre, ale nekolikrat se během doby než jdu spát taky, vzbudí. Sedne si brečí, musím ji znovu položit a chvíli byt u ni a hned zas usne, ale proste neumím si predtavit, jak běhá ze zahrady do bytu, zahrada je přes parkoviště a další barák, chuvicka nám tenkrát dala sotva za branku a to jsme měli tu s největším dosahem. Toho se proste děsím, ze ji tam nechá brecet :(
Jinak dceri je teprve rok, takže je opravdu malinka.
Nemuzu mu zakázat pit pivo, když jde s kočárem, ale dost mi vadí, ze dcera smrdi cigaretama, to je pro mě dost nepřijatelný, aby kouřil před ni nebo v bytě, když ji má u sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna