Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Potřebovala bych od některé z počítačově gramotnějších poradit jak vytisknout obrázek v obrovské velikosti na více papírů.
Zní to zmateně a proto to radši popíšu polopatičtěji. Našla jsem si obrázek který by se mně líbil jako „tapeta“ na zdi. Chtěla bych ho vytisknout tak aby složenina papírů dala velikost cca 100×100cm a pomocí kopíráku nakreslit tužkou obrysy na stěnu a potom vybarvit barvou. Nemusím pak kupovat žádnou drahou nalepovací tapetu, mnohem déle to (asi) vydrží a navíc by mně to asi i bavilo ![]()
Poradíte jak na ten obrázek? Použití MS Office není podmínkou, manžel by mně asi sehnal jakýkoliv jiný potřebný, ale ja prostě jiný program neznám ![]()
@cincula na víc papírů se ti to rozdělí v excelu, když to roztáhneš, ale pak záleží na kvalitě toho obrázku, páč bude rozmazaný. Ale když potřebuješ jen obrys tak by to mohlo stačit…
Funguje to
Opravdu děkuji moc a slibuji, že tady uveřejním finální výtvor
Tisknout obrázek pomocí MS Office! To snad neeee ![]()
Vždyť stačí si obrázek otevřít v normálním Malování a zvolit v nabídce Vzhled stránky. Pak už si stačí navolit, jestli chceme na šířku, výšku, na kolik papírů roztáhnout atd…
Osobně bych si ten obrázek upravila ještě v jiném editoru, např. PAINT.NET (freeware). Přenastavila bych ho na šedivý a pak v efektech použila skicu tužkou/perem, zvýšila bych trochu kontrast (záleží na obrázku) = to vše, abych ušetřila barvu v tiskárně a měla požadovaný obrys.