Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já si myslím, že to záleží na tom, jak ho má počítané. Pokud z vody, kterou odebere od města, tak je to čistě spotřeba a neplatíte nic.
Pokud nemá veřejný vodovod a vodu bere ze studny, počítá se stočné paušálně podle počtu žijících obyvatel (nevím, jestli hlášených nebo žijících).
Halka
My máme studniční a stočný máme paušálně - asi tak jak popelnice… ![]()
Stocne se plati bud na zaklade skutecne odebraneho mnozstvi vody a nebo pokud ma napriklad vlastni studnu, tak bud ji muze mit take osazenou vodomerem a nebo se muze platit stocne pausalne skutecne dle poctu osob v dome.
@Seizdra píše:
My máme studniční a stočný máme paušálně - asi tak jak popelnice…
Mohu se zeptat, kolik je u vas pausal za stocne? Dekuji.
Já si pamatuju, že se to v bytě hlásilo, kolik osob tam má trvalý pobyt a platilo se myslím podle toho něco, ale to bylo hodně dávno, teď v domě s vlastním vodoměrem platíme jen spotřebu
No mě by spíš zajímalo, jestli i my tři(já, přítel, syn) musíme stočné platit na vesnici, kde máme jen trvalé bydliště. Jinak bydlíme ve městě a jsme v pronájmu, a ve smlouvě máme započteno stočné…tak to musíme platit dvakrát?
@111verunka111 píše:
No mě by spíš zajímalo, jestli i my tři(já, přítel, syn) musíme stočné platit na vesnici, kde máme jen trvalé bydliště. Jinak bydlíme ve městě a jsme v pronájmu, a ve smlouvě máme započteno stočné…tak to musíme platit dvakrát?
To je spis dotaz na vase vodovody a kanalizace, jestli by treba nestacilo cestne prohlaseni, ze kanalizaci nevyuzivate. Ono to bohuzel neni „jen“ trvale bydliste.
@111verunka111 platí se za počet osob, tzn. že když bude záloha 300 tak za 5 osob zaplatíš 1500. Ale pak jsou zase přeplatky, protože se neprotočí tolik vody, takže by jsi pak musela žádat roční vyučtování a pěkně to rozdělit, což je blbost, nebudeš přeci platit nic, když tam nebydlíš. Takže zajděte na byťák, nebo pod koho spadáte a tam tchyně prohlásí, že tam nebydlíte a zálohy bude platit jen za osoby které v tom bytě opravdu žijí. Sousedovi se dcera odstěhovala do Německa, a my jsme mu podepsali papír že tam opravdu nebydlí, on došel na byťák a neplatil zálohy, na vodu, výtah, společné osvětlení.
@Cuddy píše:
Mohu se zeptat, kolik je u vas pausal za stocne? Dekuji.
Do tisícovky, devětset něco za rok. A jsme tu trvale hlášení 3, ale ta třetí tam asi ještě není psaná, trvalý si sem dávala v průběhu roku, je možný, že se to bude přepočítávat.
Chci se zeptat, pritel bydli u me, ale trvaly pobyt ma na urade v jinem meste… je normalni, ze tam ma platit stocne, kdyz tam vubec nikde neni? Dekuji
@Monulinka59 Ano je, stejně jako např. platba za odpady. Město může mít vyhlášku, kdy platbu za stočné váže k TP.
Holky mám menší dotaz, máme s přítelem a synem trvalé bydliště u tchýně, ale nebydlíme tam. A ona po nás chce zaplatit stočné, že prý když tam bydlíme, tak to musíme zaplatit a mě se to nezdá,,,popelnice chápu, že se musí, ale stočné? Díky za pomoc