Obroušené zoubky?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
9.1.26 20:34

Obroušené zoubky?

Ahoj všem, objevili jsme u syna (15 měsíců) toto se zoubky. Čistíme každý den, sladké nejí, k pití mimo kojení má jen vodu, čajíčky mu ani nějak nechutnají. Jediné co, poslední dobou častěji vyžaduje kojení, usíná u prsa a je u něj v noci. Mate někdo zkušenost? Je to jen obroušené nebo už kaz? Nebo jen slabá sklovina? K zubařce jsme objednaní ale zajímá mě i zkušenost ostatních. Moc děkuju

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3010
9.1.26 20:53

Já bych řekla, že jsou spíš jen obroušené. Dobře, že jdete k zubaři, ten poradí nejlíp. Mé prostřední dítě mělo mléčné zoubky taky hodně obroušené, protože byla hlodalka, navíc jí vypadly relativně pozdě, ale i teď v 8 letech nemá jediný kaz. Druhé zoubky už jsou normální velikosti a pevné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
9.1.26 21:18

No me prijdou jak kdyby zlomené… nemel nejaky uraz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.26 21:21

@Noku No vůbec nic právě, jen okusování všelijakých hraček, ale že by někdy špatně spadl, cokoliv u čeho si mohl odlomit vubec nemám tušení, a to jsme spolu pořád, nerada ho ještě dávám na delší hlídání 🙈 😆

• Citovat
  • Upravit
4277
9.1.26 21:37

Možná slabá sklovina.

Jaký má zkus? Syn skoro 5 let má zdá se dobré zuby, žádný kaz, i když byl kojený skoro do 3. Ale má přední zuby obroušené a krátké, protože má podkus a asi si jimi cvaká o spodní zuby.

Nicméně to obroušení je takové celkové, všude, tady to fakt vypadá spíš olámaně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5373
9.1.26 21:41
@Anonymní píše: Více

Podle mě se srovnají. Děti mají někdy zoubky jakoby zubaté, než vyrostou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6659
9.1.26 22:37
@Takco píše: Více

To mi nepřipadá, ty vpravo vypadají opravdu ulomené, v tom levém je vyloženě vylomený kousek. Z kojení přes noc to těžko bude, taky mi to spíš připadá na nějaké odlomení - buď zubama o sebe (neskřípe jimi?), nebo mohl do něčeho tvrdého kousnout, nebo spadnout třeba na hranu šuplíku… Ale je dobře, že s tím jdete k zubařce, přijde mi to teda poškozené opravdu hodně.

Čistíte pastou s fluorem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
9.1.26 23:08

Bruxizmus?

Inak na to je dobra skupina na fb kde su zubari - Mame zdrave zuby diskuzni…ale nejspis ten bruxizmus v spojeni so slabsimi zubami…neviem ci je zla fotka, ale pride mi ze ma na nich dost plaku, cistite jednosvazkovym?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15631
10.1.26 01:42

No popravdě, teda krom jiného, tě moc lituju. :hug:
Tak takové kojení, ti teda vůbec nezávidím. To musí ale sakra bolet…auuu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2339
10.1.26 11:42

Na bruxismus se nasazuje nocni dlaha na zuby, takova nasadka na zuby.
Zubar udela otisk a podle toho se vyrobi individualne aby sedela.
Nevim jestli se to dela i pro decka :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4277
10.1.26 14:51

@jejjej

Nemyslím si, děti by to netolerovaly a navíc riziko vdechnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.26 19:57

@TARONA čistili jsme, ale hulákal u toho a měl dásně až do krve, tak jsme po konzultaci se zubařkou přešli na dětský kartáček a elmex. Čistíme pravidelně, hrozně mě to trápí, nevím jestli jsem dělala něco špatně já..

• Citovat
  • Upravit
2339
13.1.26 09:46

Kolem 2 az 3 let je mozna prvni navsteva u dentalni hygienistky.
Nekdy i drive pri problemech cca 18 mesicu a taky zalezi jak to maly snasi.

Nedaval si do pusy neco tvrdsiho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
20.1.26 08:47

Aj moje deti hulakaju a placu az tak, ze susedia to musia pocut pri cisteni zubov…zaklaknem a jede sa…po tom jak dcera musela kvoli kazom na prednych hornych zuboch pod celkovu narkozu a vsetky 4 horne predne zuby sli von, a na stolickach mala velke kazy, ktore sa opravili a dokopy sme uz za jej zuby dali cez 35tis ( u sukromneho zubara, kedze na poistovnu sa caka a bohvie aky je tam pristup),tak uz cez to nejde vlak…proste sa cisti a hotovo…jednosvazek prave netreba moc tlacit, ale pekne s nim kazdy zub z kazdej strany vycistit, ja ted dceri 4 roky cistim aj 20min(ta uz pri tom neplace, ma pustenu pohadku a kedze ma rada sladke, tak bohuzel vi, ze ak si nebude cistit zuby, tak sladke nebude, takze drzi :D ) a syn 12m kedze ma par zubov trva to menej ale place furt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
20.1.26 08:54

inak dasna pri klasickom cisteni krvacat nesmi, je to znak zanetu dasni, ktory neboli a neni vidiet, a prave to krvacani dasien pri cisteni je znak zanetu, ktory vznika z spatne vycistenych zubov…takze ak dietatu alebo dospelemu krvacaju dasna, musi cistit a pripadne dokladnejsie…a pouzivat identifikator plaku, su to fialove curaprox tablety, daju sa kupit v lekarni, detom staci aj 1/4 tablety a rozdrvit, zakapnut kapkou vody a uchosturom potriet zuby…mozete aj pred cistenim aby ste videli kolik plaku, nanosu tam ma a pak niekedy aj po cisteni, aby ste videli jak cistite a kde to pripadne vylepsit, hodne stesti…

inak v tej skupine sa obcas rozobera, ze proc maju dnes deti vic kazu, je to asi aj z dovodu, ze dnes maju deti naustaly prisun jedla, lebo kazy maju aj deti co sladkosti nejedia, proste tie zuby sa nemaju jakoby kedy samovycistit, sliny cistia zuby, lenze na to aby sa samovycistili, tak minimalne 2-3hod bez jedla…a to dnes malokto dodrziava, zvlast deti…dakedy nebolo tolko jedla po ruke, jedlo sa 5× denne a slus :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí