Obrovské štípance

TRG
5434
20.8.19 16:31

Nas posledni dny / tydny stipne komar a synovi to vzdycky druhy den neobvykle dost otece, zcervena, jednou se mu do toho dostala infekce. To se nam nikdy nedelo. Kamaradi, co bydli „za kopcem“ maji stejny problem. Tak asi si komari neco slehli… :think: Co to je u vas si netroufnu tipnout, ale taky komar by me neprekvapil… Ovsem, jsem pupinkovy amater.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6749
20.8.19 17:30

@DunovskaPavla a je to i horké? Jaro mám takhle vždycky, a to mi to vydrží i dva týdny takhle ošklivé, pomůže mi jen dithiaden. Holt jsem senzibilní na komáří sliny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.8.19 18:30

@TRG jj taky to mame podobny. Jeste me napadli takovy miniaturni cerny broucci. Ty tu poletujou venku a taky pekne kousou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.8.19 18:31

@pajulinkaa horky to neni. Alergici sice se synem jsme, ale ne na kousance. Ale prekvapuje mne, ze na manzela nejdou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17919
20.8.19 18:35
@DunovskaPavla píše:
@pajulinkaa horky to neni. Alergici sice se synem jsme, ale ne na kousance. Ale prekvapuje mne, ze na manzela nejdou

Vypada to na stenice. Jdou na deti a na zeny, protoze maji jemnejsi pokozku. Ale treba se mylim, nechci plasit. Pokud vas to stipe v noci a ty stipance jsou casto v rade 2, anebo 3 az 4 za sebou, muze to byt stenice. Stenice dela typicky flek, ktery muze mit kolem 1 cm a ve stredu je videt drobna ranka.

Příspěvek upraven 20.08.19 v 18:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116040
20.8.19 18:35

Podobny pupeny mám taky. Může za to sametka podzimní - lidově svilušky. Dá se nechat připravit mazání v lékárně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.8.19 19:52

@aiwwa a jak se jich zbavit? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.8.19 19:55

@My Melody ve vedlejsim pokoji spi tchyne a ta nic nema. Myslim, ze stenice by se behem chvilky rozsirily dal. Ale nevyznam se v tom, tak nevim. Docela lpim na hygienu. To by me asi trefilo 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116040
20.8.19 19:57
@DunovskaPavla píše:
@aiwwa a jak se jich zbavit? :nevim:
Žijí venku, v trávě, hlavně pod ovocnými stromy, když přijdeš z venku, osprchovat nohy až nad kolena horkou vodou. Nic jiného mě nenapadá. Já letos opět zapomněla a jsem fest pokousana. Ale teď už nechodím bosa po zahradě a sprchuju a žádný nový pupen.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116040
20.8.19 19:58

@DunovskaPavla no a máte zahradu? Chodíš do přírody?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17919
21.8.19 01:16
@DunovskaPavla píše:
@My Melody ve vedlejsim pokoji spi tchyne a ta nic nema. Myslim, ze stenice by se behem chvilky rozsirily dal. Ale nevyznam se v tom, tak nevim. Docela lpim na hygienu. To by me asi trefilo 8o

Stenice nemaj nic spolecne s hygienou, vyskytuji se i v nejluxusnejsich hotelech. Kazde stadium stenice se zivi krvi a proto jejich vyskyt nijak nesouvisi s cistotou.
Vetsinou si v domacnosti vyberou deti a zeny. Jsou lide, kteri maji velmi silne reakce, obrovske fleky, alergicke reakce a vzacne existuji i lide, kteri nemaji jedinej stipanec, zadna reakce na kuzi, jsou doma sami a presto se u nich vykyt stenic potvrdil. Ja mela cervene fleky zhruba 1 cm, uprostred byla takova mala skvrnka po pichnuti. Donesli jsme si je z dovolene.

Ale tak nemusi to byt u vas, treba to je neco jine. Pokud by to byly nahodou stenice, klidne napis, pokud te bude zajimat, jak se toho zbavit. Ale snad to bude neco jine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.8.19 07:54

@aiwwa jj zahradu mame. Vyzkousime to. Jeste chci zajet na kozni, jestli ta pozna od ceho to je stipanec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.8.19 07:56

@My Melody dekuji. Mam v planu jit k dr. tak uvidime co nam zjisti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116040
21.8.19 08:16

@DunovskaPavla držím palce ať to jsou raději ty sametky, to je sezónní záležitost. :kytka: pak dej vědět co zjistili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6749
21.8.19 08:21

@aiwwa nejsou sametky ty mini broučci co vypadají jako malinká čárka? Ty štípou jako prase. A ještě se vozí větrem, lítali mi i do kočárku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek