Obrovské výkyvy nálad

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
579
4.10.15 20:51

Obrovské výkyvy nálad

Holky, mám takový problém, 14dní v měsíci jsem vyrovnaná, druhých 14dní v měsíci jsem totálně labilní člověk, dávám to za vinu hormonálním změnám,…jsem plačtivá, nervní, výbušná, lítostivá, do toho nemám absolutně chuť na sex, jsem apatická, bez energie, jde mi hodně těžko hubnout, ikdyž jsem štíhlá, ale fakt musím dřít,…mám sníženou funkci štítné žlázy, ale beru léky a pravidelně podstupuji odběry, které jsou vždy dobré, takže tím by to nemělo být,…chodím i na lymfu, protože mi natýkají nohy…hlavně stehna…antikoncepci neberu už asi 11let,…mám dvě děti, a po druhém porodu, jsem tři měsíce, se mi to ještě zhoršilo, hlavně ty nálady, asi i kojením,…máte to některá? nebo zažila jste? jak jste to řešily? Děkuji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26270
4.10.15 20:54

A HAK nemůžeš brát anebo nechceš?…to, co popisuješ nejspíš souvisí s menstruačním cyklem a možná by ti to mohlo pomoci stabilizovat tvoje nálady.
Mám ve svém okolí hodně náladovou ženu a je to dost náročné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
4.10.15 21:06

Taky bych řekla, že to bude hormonalnimi změnami, menstruacnim cyklem. Mám to taky tak, akorát já to dost potlacuji, že je mě 14 dní nevolno okolí neví, já se stydím s kýmkoli o tom mluvit :-D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
4.10.15 21:07

Dá se s tím nĕco dĕlat, kromĕ té HA?
Mám podobný problém a v kombinaci s mojí povahou je to na :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
786
4.10.15 21:35

Ja to mám také.. Týden před MS jsem na pěst, brecim a td a td.. Přijde MS a jsem jak milius zase :D taky nevím co to ale snažím se to potlačovat.. :) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
579
4.10.15 21:36

@Caitlyn přesně, kombinace s mou povahou :) nevím, kde to řešit, na gyndě? nebo u obvodního? nechce se mi brát HA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
579
4.10.15 21:38

To já to teda potlačovat neumím…a ani nechci…je mi jasný, že je to cyklem, ale co s tím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
560
4.10.15 21:42

Tyhle výkyvy nálad mívám druhých 14 dní cyklu taky, navíc naberu vodu, jsem celá opuchlá, bolí mě nohy, bez energie, protivná na manžela. Gynekolog mi na to doporučil Agnucaston, je to proti PMS, výtažek z bylinky drmku lékařského, je u něho prokázáno, že ovlivňuje hladinu hormonů. To mě dalo trochu do kupy, užívám ho dlouhodobě a je to mnohem lepší. Ne teda stoprocentně, ale místo 14denního utrpení se to zkrátí třeba na 5 dní. Nevýhodou tohoto léku je cena (srovnatelná s HAK) a to že zabírá až po nějaké době užívání. Mně teda zabral tak za 2 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
786
4.10.15 21:45

Zašla bych za gynekologem a poradila bych se tam.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
4.10.15 21:57
@wesny píše:
Holky, mám takový problém, 14dní v měsíci jsem vyrovnaná, druhých 14dní v měsíci jsem totálně labilní člověk, dávám to za vinu hormonálním změnám,…jsem plačtivá, nervní, výbušná, lítostivá, do toho nemám absolutně chuť na sex, jsem apatická, bez energie, jde mi hodně těžko hubnout, ikdyž jsem štíhlá, ale fakt musím dřít,…mám sníženou funkci štítné žlázy, ale beru léky a pravidelně podstupuji odběry, které jsou vždy dobré, takže tím by to nemělo být,…chodím i na lymfu, protože mi natýkají nohy…hlavně stehna…antikoncepci neberu už asi 11let,…mám dvě děti, a po druhém porodu, jsem tři měsíce, se mi to ještě zhoršilo, hlavně ty nálady, asi i kojením,…máte to některá? nebo zažila jste? jak jste to řešily? Děkuji moc.

Výkyvy nálad jistě zažila už každá z nás, ale někdy vlivem hormonální nerovnováhy jsou tyto stavy opravdu nepříjemné. Zkus brát pupalkový olej.Je výborný mimo jiné i na pokožku, vlasy, nehty…Taky dost pomáhá na nervozitu
kozlík lékařský.
 http://www.prozdravi.cz/…-30-tob.html?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
4.10.15 22:19
@wesny píše:
@Caitlyn přesně, kombinace s mou povahou :) nevím, kde to řešit, na gyndě? nebo u obvodního? nechce se mi brát HA

Já osobně uvažovala o psychologovi, že by mě naučil mít kontrolu nad sebou… :think:
Ale ještě jsem se k němu nedostala, bojím se, že tam přijdu a řeknu, že vlastně nevím co tam dělám :lol:

Já jsem většinu času fajn ženská (snad :nevim: ), ale tak dvakrát do měsíce (před MS) jsem prostě „jedovatá“ a hádavá.
Pak mě to mrzí, ale v ten moment je těžké se ovládnout a napočítat do deseti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová