Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, syn byl v pátek na trhání zubů kvůli rovnatkum. Bohužel po injekci měl půlku pusy necitlivou a i když jsem ho upozorňovala, tak si ji asi kousal. Vcera to měl „jen“ rozkousane", ale dnes se mu tam objevil obrovský aft
koupili jsme tantum verde a ještě nějaký gel na potírání. Nemáte zkušenost, jak dlouho trvá, než se takovej velkej aft zmizí? Případně nějaké tipy, jak to urychlit
Je mi ho líto, bojím se, že to bude na dlouho ![]()
To není aft, ale povlak, který se udělal na té rozkousané ploše. Má to teda ošklivý. Pusa se naštěstí hojí rychle, tak dávejte, co jste koupili a do týdne by to mohlo být zahojené.
@Kerstinn85 píše:
Ahoj, syn byl v pátek na trhání zubů kvůli rovnatkum. Bohužel po injekci měl půlku pusy necitlivou a i když jsem ho upozorňovala, tak si ji asi kousal. Vcera to měl „jen“ rozkousane", ale dnes se mu tam objevil obrovský aftkoupili jsme tantum verde a ještě nějaký gel na potírání. Nemáte zkušenost, jak dlouho trvá, než se takovej velkej aft zmizí? Případně nějaké tipy, jak to urychlit
Je mi ho líto, bojím se, že to bude na dlouho
Náš syn měl aft. Koupila jsem Riboflavin pro dospělé a dala mu ho. Dávka byla 11× vyšší než doporučená denní dávka pro dítě v jeho věku. Už druhý den hlásil, že je v pohodě. Dávala jsem mu ho asi 3 nebo 4 dny a aft byl pryč.
@Kerstinn85 píše:
Ahoj, syn byl v pátek na trhání zubů kvůli rovnatkum. Bohužel po injekci měl půlku pusy necitlivou a i když jsem ho upozorňovala, tak si ji asi kousal. Vcera to měl „jen“ rozkousane", ale dnes se mu tam objevil obrovský aftkoupili jsme tantum verde a ještě nějaký gel na potírání. Nemáte zkušenost, jak dlouho trvá, než se takovej velkej aft zmizí? Případně nějaké tipy, jak to urychlit
Je mi ho líto, bojím se, že to bude na dlouho
To uz mi prijde na antibiotika.
Takovyhle opary jsou hrozne bolestivy. Ma to fakt sileny.
@terien aha, já si říkala, že je zvláštní, že je to takhle velký, tak děkuju za informaci a budu doufat, že to bude brzo pryč…
@marcellia má to strašně ošklivý
Máme naštěstí zubařku kousek, tak se tam možná zítra ukážeme, ať na to mrkne, jestli bude to, co jsme koupili dostačující, nebo to bude chtít něco třeba už na předpis…
Kolegyně vždycky doporučovala na podobné problémy borůvky, prý mají nějaký antiseptický účinek - vylouhovat v horké vodě a pak proplachovat, i několikrát denně. Já jsem tedy jednou zkusila, afty se ztratily, ale zda to bylo tím, nemohu potvrdit.
@Kerstinn85 píše:
@marcellia má to strašně ošklivýMáme naštěstí zubařku kousek, tak se tam možná zítra ukážeme, ať na to mrkne, jestli bude to, co jsme koupili dostačující, nebo to bude chtít něco třeba už na předpis…
to bude nejlepší, stavit se u zubařky, zaprvé ať ví, jak chlapec reaguje a za druhé opravdu možná něco předepíše, co koupit nejde
@Kerstinn85 píše:
@marcellia má to strašně ošklivýMáme naštěstí zubařku kousek, tak se tam možná zítra ukážeme, ať na to mrkne, jestli bude to, co jsme koupili dostačující, nebo to bude chtít něco třeba už na předpis…
Jo tak to se tam opravdu stavte, pro jistotu.
Tak jen jak to dopadlo, k Dr jsme se nedostali, ale poslala jsem ji fotku na mail a prý to je velký, ale zmizí to samo, stačí tantum verde. Dnes už to má syn skoro dobré. Moc všem děkuji ještě jednou za rady ![]()