Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky,
Mám asi stupidní dotaz, ale netušíte z čeho se skládá teploměr do vody, myslím tu stupnici. Dnes mi ve vaně prasknul a já jsem po několikanásobném vymytí vany šla s Matesem plavat.
Rtuť tam snad není, smrdělo to jak ropa, bylo to takové mazlavé jako vosk, tak nevím ![]()
Zdravíčko + Matýsek 4m
Ahojky,
rtuť bys poznala. Vylila by se a utvořila by stříbrné kuličky. Je velmi jedovatá. Jinak by tam mohly být líh. Modře či červeně zbarvený.
Ahojky,
taky myslím, že tam dávají líh, ale nevím, proč to bylo mazlavý (možná do toho něco přidávají
).
Smokie
My ho tedy používáme stále a pokaždé… Je to rychlejší než zkoumat vodu jinak… Kolikrát mi přijde, že ta voda je děsně vařicí a podle těploměru odpovídá…mívám totiž často studené celé ruce (tedy i včetně zmiňovaných loktů) ![]()
používám. Mám digitální ve tvaru kachničky. Vodu změří za pár vteřin, malej si s ním ještě vyhraje
A sem za něj ráda, někdy si říkám, že je voda ok a zjistím, že má o stupeň méně, než obvykle- prostě podle toho, jakou mám asi já zrovna tělesnou teplotu. Ale určitě to jen s loktem taky zvládneš ![]()
Já ho využila hodně. Měla jsem dětskou vaničku, kde už byl zabudovaný, orientovala jsem se podle něj, dokud malá z vaničky nevyrostla. Když jsem začala koupat ve velké vaně, už jsem ho nepoužívala.
http://www.cipel.cz/product.php?… Máme tenhle. Dostali jsme ho jako dárek od přátel. Teď teprve zírám, kolik stojí. Ale jsem s ním moc spokojená. Změří i teplotu v místnosti ![]()
To ne, ale některý mimča na to mužou reagovat. Ne, tak od 36- 39 se trefím ![]()
Já ze začátku měřila, teď už na to prdím
malá má vodu ráda a stupeň sem, stupeň tam jí nijak nevadí… Naopak bych řekla, že má raději chladnější
Když jí dám podle teploměru, tak na mě vytřeští oči
![]()
CokeLady píše:
Ale předpokládám, že o stupeň méně není žádná tragédie, ne?
Pro tebe třeba ne, ale naše citlivka to teda poznala spolehlivě. 36 i 38 stupňů už bylo mimo její toleranci. ![]()
Měla jsem obyčejný - tzv. rybka za 55 Kč. Změřil za chvilku.
http://www.lekarna.cz/…rybka-33128/
mám obyč od Nuku a vylítne to nahoru hnedka během pár sekund… ![]()
tenhle: