Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, já mam sice GAD, ale obsesivní myšlenky jsem měl taky a speciálně na ty jsem dostal Fluanxol a po něm to hned ustalo. Jinak jsem bral AD a ty sice pomohly hodně, ale ty myšlenky až do Fluanxolu zůstaly.
Já mám také mimo jiné OCD, jednak negativní myšlenky, ale pak spíše kontrolovací strachy a rituály a pak různé úkoly, které musím plnit, nebo se něco stane. Z AD beru Deprex a je to lepší. Fluanxol mám také, ale v depotních injekcích na psychózu.
Zdravím, vetru se sem.. Asi neni normalni kdyz kazdy den vstavam a uz jsem nervozni z toho, co musim uklidit, co vse mam stihnout.. Asi neni normalni, ze moje hlava vymysli fantasmagorie a nesmyslne zarlim… Pak vysiluju pak se zase uklidnim.. Prosim anonym
@Anonymní píše:
Zdravím, vetru se sem.. Asi neni normalni kdyz kazdy den vstavam a uz jsem nervozni z toho, co musim uklidit, co vse mam stihnout.. Asi neni normalni, ze moje hlava vymysli fantasmagorie a nesmyslne zarlim… Pak vysiluju pak se zase uklidnim.. Prosim anonym
Mohla bys to vic rozepsat? Tohle je trochu malo informaci. I tak to moc normalne nezni, no.
@Anonymní píše:
Co konkrétně bych mela rozepsat? Vim, ze to normální není… @Emimin7
No celkove ty tve potize.
@Anonymní píše:
Tak ze jsi nervózní ze musíš uklidit atd, to ma asi občas každý ![]()
Omlouvám se za neznalost, prosím vás vysvětlí mi někdo zkratky OCD a GAD? Vidím to poprvé a zajímá mě to. ![]()
@zelená7 píše:
Omlouvám se za neznalost, prosím vás vysvětlí mi někdo zkratky OCD a GAD? Vidím to poprvé a zajímá mě to.
Jsou to anglicke zkratky pro obsedantne kompulzivni poruchu - OCD a generalizovanou uzkostnou poruchu - GAD.
@Anonymní píše:
Ahoj, je tu někdo, kdo bojuje s OCD v podobě negativních obsesivních myšlenek?
neříká se obsesivní, ale obsedantní, to jen proto, kdyby si to tu chtěl někdo vyhledat podle klíčového slova
Ahoj, je tu někdo, kdo bojuje s OCD v podobě negativních obsesivních myšlenek?