Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, dnes mám jít na obstřik mám bolesti zad (výhřez plotýnky) bolí ten vpich nebo je to jak klasické injekce?
Mám šílené bolesti vystřeluje až do nohy doma už jen ležím, vše dělá manžel ale já potřebuju fungovat máme dvě malé děti 😔
Rozhodně ten obstřik bolí míň než tvoje bolesti zad.To vydržíš, nic hrozného to není.
@Kacenkakaku píše:
Dobrý den, dnes mám jít na obstřik mám bolesti zad (výhřez plotýnky) bolí ten vpich nebo je to jak klasické injekce?
Mám šílené bolesti vystřeluje až do nohy doma už jen ležím, vše dělá manžel ale já potřebuju fungovat máme dvě malé děti 😔
Teď zrovna sedím u doktorky a čekám na to jak na smilování.
Příjemné to není, má lékařka dává tak tři až čtyři vpichy. Ale ta úleva a že člověk může fungovat to úplně předčí.
Jen tedy já to mám obyčejne, že nemohu otočit krk, případně trup. Tvé potíže jsou asi jiné.
Holky, to máte ze svého životního stylu. To je samé kafíčko, energeťáky, koblihy a telefony… ono to občas chce taky nějaký pohyb. Kde pak je nějaké svalstvo co má ty záda držet?
Když už ty záda máte v takovém stavu, tak si pořiďte domů autotrakční lehátko. Pogůůglete, a hlavně opatrně při tom věšení. Záda to fakt dokáže dát dokupy.
Konec hlášení.
@Tuana osobně sportuji poměrně hodně. Mně se to obyčejne stane z průvanu, nebo že se nějak divne a blbě přeležím.
Nemůžeš podle sebe soudit ostatní.
@Tuana já určitě nejedu energitaky ani koblihy jsem dost akční, bohužel to mám po dvou sekcí
@Kacenkakaku píše:
@Tuana já určitě nejedu energitaky ani koblihy jsem dost akční, bohužel to mám po dvou sekcí
Prostě někdo musí za každou cenu napsat moudro, přestože ví prd.
Já to mám za sebou ![]()
Neboj se, fakt to není tak hrozné. Hlavně se u toho vpichu úplně uvolni. Jen to stipne a tlačí ta tekutá látka, co dává do těla.
Na tohle bych udělala kořenový obstřik, což je jen jeden vpich a bolí jako běžná injekce. ale každý ho nedělá, takže pokud to budou jen pupeny, tak jich bude víc a bude jako od včely.
@Tuana píše:
Holky, to máte ze svého životního stylu. To je samé kafíčko, energeťáky, koblihy a telefony… ono to občas chce taky nějaký pohyb. Kde pak je nějaké svalstvo co má ty záda držet?
Když už ty záda máte v takovém stavu, tak si pořiďte domů autotrakční lehátko. Pogůůglete, a hlavně opatrně při tom věšení. Záda to fakt dokáže dát dokupy.
Konec hlášení.
vynadat někomu za špatný životní styl a pak doporučit pasivní nápravnou metodu, to je teda logika… to může chodit vždycky jen na obstřiky, bude to mít dlouhodobě stejný efekt, bude to levnější a doma jí nic nebude překážet.
samozřejmě že záda mají lidé zhuntovaná skoro vždy vlastní vinou, ale oni lidi ani moc nevědí, co mají dělat - že mají hlavně sedět rovně a sezení přerušovat. že pokud nebude toto, žádný sport po práci to nezachrání.
záda dneska bolí hlavně kancelářské krysy bez ohledu na hmotnost a stravu.
@Pudloslava myslím, že ortoped po CT nedělá musím první na neurologii tam jdu 9.5. dozvím se více já doufám, že se mi uleví alespoň od toho nejhoršího
@Pudloslava píše:
vynadat někomu za špatný životní styl a pak doporučit pasivní nápravnou metodu, to je teda logika… to může chodit vždycky jen na obstřiky, bude to mít dlouhodobě stejný efekt, bude to levnější a doma jí nic nebude překážet.samozřejmě že záda mají lidé zhuntovaná skoro vždy vlastní vinou, ale oni lidi ani moc nevědí, co mají dělat - žemají hlavně sedět rovně a sezení přerušovat. že pokud nebude toto, žádný sport po práci to nezachrání.
záda dneska bolí hlavně kancelářské krysy bez ohledu na hmotnost a stravu.
S Vaším druhým odstavcem souhlasím. Zakladatelka se ptala co udělat s rozhašenýma zádama a v mém příspěvku klíč k řešení svého problému (lehátko & cviky) má. Může ho vzít na lehkou váhu, ignorovat, nebo se začne zavěšovat a od svého problému si pomůže. To už záleží na ní.
Já bych o bolestech zad mohl napsat knihu, zkusil jsem jak pes a dneska funguju úplně skvěle. Kdybych neměl sám tuhle zkušenost, tak nikomu rady dávat nebudu…
@Tuana píše:
@PudloslavaS Vaším druhým odstavcem souhlasím. Zakladatelka se ptala co udělat s rozhašenýma zádama a v mém příspěvku klíč k řešení svého problému (lehátko & cviky) má. Může ho vzít na lehkou váhu, ignorovat, nebo se začne zavěšovat a od svého problému si pomůže. To už záleží na ní.
Já bych o bolestech zad mohl napsat knihu, zkusil jsem jak pes a dneska funguju úplně skvěle. Kdybych neměl sám tuhle zkušenost, tak nikomu rady dávat nebudu…
to je chyba úsudku myslet si, že můžete v takové věci radit na základě osobní zkušenosti.
@Pudloslava píše:
to je chyba úsudku myslet si, že můžete v takové věci radit na základě osobní zkušenosti.
Ahá, a na základě jaké zkušenosti bych podle Vás mohl?
@Tuana píše:
Ahá, a na základě jaké zkušenosti bych podle Vás mohl?
V hodně věcech jsem dřív s Pudloslavou nesouhlasil, ale tady jí dávám stoprocentně za pravdu. U každého mohou mít přeci problémy různé příčiny, takže co zabere u jednoho, nemusí být vůbec vhodné pro druhého.