Obstruktivní bronchitida

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Tea
116
27.2.11 10:45

Obstruktivní bronchitida

Ahoj,
moje starší dcera byla teď už za tuhle zimu počtvrté nemocná. Rýma, kašel, zahlenění, první dny horečky a trvá to vždy tak 14 dní. Teď naposledy už jí doktor napsal ATB. Bohužel po týdnu jejího marození se mi nakazil syn, kterému je teď 7 týdnů. Začal taky kašlat, tak ho doktor poslechl a byl bez nálezu. Pak se mu k tomu přidala trochu rýma a po dalších třech dnech už začal chrčet a ten kašel zněl fakt hrozivě, je bez teplot. Tak doktor znovu poslouchal a byl tam nález na obou plicích, prý je to obstruktivní bronchitida a dostali jsme na dýchání Ventolin po 6 hodinách. Malý je pořád strašně zahleněný, pořád to v něm chrčí jako blázen a já jsem z toho děsně nervozní a bojím se o něj. Navíc mi doktor moc nevysvětlil o jakou nemoc vlastně jde. Je to něco jako zánět průdušek? Máte někdo s tímto onemocněním zkušenosti? Hlavně by mě zajímalo, jak dlouho to trvá, než se to vyléčí a po jaké době jste sledovali zlepšení po podání toho Ventolinu? Mě totiž přijde, že chrčí čím dál víc, bereme to od pátku a na kontrolu máme jít až v úterý. Doktor nás postrašil, že by mohl mít malej astma, nebo nějakou alergii. Já jsem si opravdu myslela, že se prostě jenom nakazil od ségry. Budu ráda za každou radu a zkušenost. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29730
27.2.11 11:35

Ahoj,
tak obstrukcni bronchitidu (zanet prudusek) ma ted nas nejmladsi. Uz to ma po nekolikaty, tak jsem zvykla. Kdyz ji mel nejstarsi poprvy, skoncili jsme v nemocnici a presne jak pises: neustaly straseni astmatem atd.. Nema nic. Ja jako mala mela bronchitidy jak na bezicim pasu a astma taky nemam.
Jinak na nejaky vysledky s lecbou je jeste brzo, dej tomu ten tyden dva.
My ted poprvy nelecime chemicky, zvladame to bez Spiropentu, delam olejovy zabaly… a uvarila jsem cesnekovy sirup (na to je ale u vas brzo).

Jinak jestli neznas, tak ti napisu postup na olejovy zabal, funguje skvele:
na panvi rozehrejes olej (davam panensky olivovy, ale je to vicemene jedno), placnes na to kapesnik, pak nechas zchladnout tak, aby te nepopalil (pozor,deti maji slabsi kuzi, zkousej na predlokti) a das to na hrudnicek, pres to uterky a dite zabalis do plen, dek atd., nechas tak pul hodiny prohrat. Muzes opakovat.
Jeste je fajn pod zabal maznout treba tymianovy olej, nebo levanduli, eukalyptus…

A priste si radsi vyzadej nabrani CRP, ten ukaze, jestli je puvod virovy nebo bakterialni a jsou treba ATB. Moje deti mely vzdycky (!) virovy a ATB by byly nanic.

Drz se! :kytka: At je malymu brzo dobre :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
27.2.11 11:47

Syn měl první obstruktivní bronchitidu v 8 m,do roka pak další 3 :zed: Skončili jsme na alergologii,dostali ventolin a další dva spreje a sirup.Dávala jsem mu to všechno asi měsíc,pak jsem to vysadila,nechtěla jsem do něho cpát tolik léčiv.Od té doby je klid.Malý ma zjištěnou alergii na prach a psy.Ale prozatím se to nijak neprojevuje(ťuk ťuk).U nás nejvíc pomáhá Tymiánová mast od fa Just,fakt zázrak,pod nosánek olejíček z Tea Trea oil a koupel s eterickým olejíčkem proti nachlazení,do té vody pak namočím plínku a hodím na radiátor.A odsávání rýmy,ted už teda smrká sám,ale když měl mín,tak jsem odsávala třeba i 4× za hodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
27.2.11 13:36

Máme stejný problém a doktorka, hned jak si kluky poslechla, že „chrčí“, nasadila jim antibiotika. Ptala jsem se, jestli je to nutné, že jim na takový kašel a chrčení dřív dávala Spiropent, ale prý slyší pískání a to je na ATB. Takže jim měla nejdřív vzít krev na CRP??? Sama tomu nerozumím, nikdy jsme s ní neměli problém, tak jsem jim ty ATB hned nasadila :nevim: Teď jste mě rozhodily, jestli jsem udělala dobře :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
27.2.11 14:23

Piskani je pri obstrukcni vzdycky… dela to prave to zuzeni, proto se dava Ventolin nebo Spiropent, ktery to tam roztahne.
Nemeli jsme ATB ani v ty nemocnici a to nepiskal, to sipal jak starej tuberak :-?
Neres, jestli jste udelali dobre, priste si vyzadej CRP a je to ;)

Nekdy se muze pridat k virovy i bakterialni infekce, vetsinou, kdyz se vrati vysoky horecky, ale lepsi je proste to CRP nabrat. Benovi se ted treba vysoky horecky vratily a stejne je to porad viroza :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tea
116
27.2.11 16:00

Náš malej sípe jenom trochu, spíš mu tam teď někde chrčí ty hleny a já když to poslouchám tak trpím za něj. Ještě jsem se chtěla zeptat, jestli můžu s malým na chvíli ven, když nemá teplotu. Doktor sice říkal, že jo, ale spíš při odpovědi váhal, moc se mu to asi nezdálo, proto se ptám vás, jaké máte zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
27.2.11 16:08

Venku se to nezlepsi. U nas se to temer vzdycky spis zhorsi, staci jen vyrazit k dr. :-? Pokud by bylo extra krasne, jako vcera, uvazovala bych o tom (vcera jsme byli, prudusky se nezhorsily, je to furt stejny…coz ale taky neni zadouci :nevim: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
28.2.11 08:06

Malý měl právě behěm dvou měsíců troje atb :poblion: ,takže pak mudra vzala krev a zjistilo se,že crp má v normě,takže žádný zanět,(pískalo mu tam jak v orchestru)zbytečně bral ty atb :pocitac: Pak jsem hned šupajdili na tu alergologii a tam zjistili tu alergii a náběh na astma,takže to měl z toho.Koupili jsme nové peřiny do postýlky pro alergiky,větráme o sto šest a je klid.A taky se to zlepšilo,když jsem přestala kojit :-? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
28.2.11 10:58

Proto varuju pred tema ATB bez vysetreni. Tohle se stava dost casto, ATB silne ovlivnujou imunitu, v podstate ji dokazou i zlikvidovat. Moje znama zije ve Spanelsku, tam pisou ATB fakt na vsechno. Uplne ji to odrovnalo imunitu, ted jezdi radsi do CR :zed: Samozrejme, ze jsou pripady, kdy maji smysl a bez nich to nejde, pred Vanoci mel nejstarsi spalovou anginu a bral Ospen. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí