Opaření párou

10
26.2.11 21:28

Opareni parou

Prosím o radu!2,5 letý syn se mi opařil párou. Ihned (sand do 4 vteřin ) jsem to začali chladit a t o dělali celé odpoledne. Pálilo ho to a tak jsme jen chladili a chladili. Večer už to bylo leší ale prstíky má červené. Ne nějak drasticky, ale červenější jsou, žádný puchýř atd. Teď spí a já s hrůzou čekám jestli ho to nebude budit a hlavně, aby ráno měl ruku v pořádku. Teď jsem to nastříkala Panthenolem a nic jiného mě nenapadá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3337
26.2.11 21:32

Pantenol nebo heřmánkovou mast. Pokud to má fakt hodně, tak bych klidně jela na pohotovost - přeci jen je ještě malý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
26.2.11 21:35

Kdyby se mu udělaly puchýře, kdyby to postižené místo nějak měnilo barvu nebo kdyby ho to hodně trápilo, jela bych taky.
Ale panthenol by to fakt měl zklidnit, tak uvidíš ráno.
Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12894
26.2.11 21:36

Zkus Aloe vera. Pokud ji máte doma, stačí kousek uříznout a vymačkat ten obsah, vypadá to trošku jako gel a pomazat. Bolest to tedy moc netlumí (pokud nepočítám to okmažité chvilkové zchlazení), ale u nás to ohromně pomohlo hojení, zkrátilo to dobu tak na polovinu. Dávali jsme to tedy hned po opaření a zchlazení pod vodu. Nevím, jestli už není pozdě, ale snad ne.
Někdo to tedy používat nemůže, protože je alergický. Takže to asi chce vyzkoušet, jestli to nevyvolá nějakou blbou reakci, takže spíš rada do budoucna.

Příspěvek upraven 26.02.11 v 21:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
26.2.11 21:38

Moc děkuji. No má to červené a trochu nateklé ale myslím, že to vidím jen já jak to sleduji snad každých 5 vteřin. Teď jsme tam byla a spí a jak zabitej a ručičku nemá ani horkou. Má stejnou teplotu jako to druhá. Tak nějak si říkám, že kdyby to bylo zlé ta by asi plakal . Na ručičku jsem mohla celý den sahat a nevadilo mu to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
26.2.11 21:42

nam si prcek spalil prsty o krbovky :( chladili jsme a namazala jsem kalciovkou.Vecer sice puchyre nemel,ale do rana se mu udelaly.
preju brzke uzdraveni!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
26.2.11 21:49

chladit by se mělo aspon 8hodin od popálení ,aby se puchýř neudělal.
Záleží na jak velké ploše syn popáleninu má u dětí je už problémem i pouhých 20% .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
26.2.11 21:50

Moc díky…budu doufat, že ráno mě nečeký žadný puchýř :( Tu chodím po bytě, nemůžu si ani sednout a chodím se mu na to dívat co 5 minut. Ale to asi znáte všechny :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
26.2.11 21:52

No to jsme chladili..stalo se to v poledne a kromě pár chvil jsme měli ruce v misce se studenou vodou snad do 19.30..pak jsme chladili tím ledovým gelem a s tím mi usnul na ruce. Navíc pak už měl ten gel normální teplotu a malý si nestěžoval na bolest tak si držím palce :( Moc děkuji za rady !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1435
26.2.11 21:55

ahoj,můžu ti doporučit water jel.Jde koupit i v lékárně nebo přez net.Manžel je záchr.Pro jistotu si ho pořid domu.Každopádně bych možná zkusila volat 155.Manžel říká že na takový výjezdy jezdí běžně,je to hlavně pro ty prcky moc bolestivý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2639
26.2.11 21:57

Udělali jste to nejlepší,co jste mohli. Chlazení + panthenol. Kdyby se to nějak zhoršilo - k lékaři. Snad to bude dobrý. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
26.2.11 21:58

No když on spí tak počkám no…kdyby se vzbudil a plakal tak bychom na pohotovost jeli. Dekuji za radu..uz si pisu a hnef to koupim . Ikdyz doufam, ze to uz nikdy potebovat nebudu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2639
26.2.11 21:59
ladynka1 píše:
ahoj,můžu ti doporučit water jel.Jde koupit i v lékárně nebo přez net.Manžel je záchr.Pro jistotu si ho pořid domu.Každopádně bych možná zkusila volat 155.Manžel říká že na takový výjezdy jezdí běžně,je to hlavně pro ty prcky moc bolestivý.

Pokud to nemá moc, a spinká, je bez teploty…záchranku bych nevolala. Vystraší hlavně dítě. Taky jsem jezdila se záchr. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
26.2.11 22:02

Musím tedy říct, že jsem překvapená z toho, že bych mohla volat záchranku. Myslela jsem, že by mě hnali s „neakutním“ případem když s emůže zajet na pohotovost. Jinak teplotu nemá a neměl…myslím, že teď je mu dobře (spí opravdu klidně ), ale děsím se aby se mu z toho něco neudělalo .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1435
26.2.11 22:05
palošek píše:
ladynka1 píše:
Pokud to nemá moc, a spinká, je bez teploty…záchranku bych nevolala. Vystraší hlavně dítě. Taky jsem jezdila se záchr. :-D

to byla rada do budoucna.Ten water jel já nosim u sebe v kabelce.Nikdy nevíš kde se opaří(třeba v restauraci,na návštěvě) Jen si myslim že na pohotovosti jí moc nepomůžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí