Jak ulevit od horečky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1666
24.2.11 18:23

Má horečku

Zdravím, tak a je to tu.I u nás se poprvé objevila horečka.Po obědě 38,tak jsem dala čípek.Po něm a po spánku byla teplota 37,2.Odpoledne 39,2 tak dostal nurofen,koupel a teď spí.Nic jinýho mu asi není,kňourá ze spaní a trochu pláče.Jídlo mu nenabízím,jenom mlíčko a toho vypije zatim celkem dost…Je něco jak mu třeba ještě ulevit?Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3158
24.2.11 18:50

Myslim si ze zatim je to ok, co jsi udelala, jen at hodne pije, pokud bude teplotka splhat nad 39st udelala bych zabal,ale jen pri teplych koncetinach.Zabal delam na kotniky a zapesti.Popripade po 4h stridat nurofen a panadol.
At jste brzo ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
24.2.11 18:54

My nedávno domarodili.
Jen vím, že při teplotě do 38 se nedává nic, tak nedej třeba zbytečně. Zatím bych počkala co se z toho vyvrbí, pokud se budou teploty i nadále vracet k 39 je vhodné střídat nurofen s panadolem po třech hodinách, ale nejprve bych zkoušela dávat jen nurofen po šesti. Našemu jsou teda dva roky tak si nejsem jistá, zda to není u mladších jinak, každopádně návštěva dr. bude případně nejlepší řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
24.2.11 18:55

oprava po čtyřech hodinách ne po třech :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
24.2.11 19:18

Ještě poznámka k tomu, co psaly holky - při horečkách se nemá koupat. Ať jste brzo zdraví. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
24.2.11 19:29

Díky :palec: Koupel jsem dělala vlažnou právě místo zábalu na snížení tý teploty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
24.2.11 19:59
Stensa píše:
Díky :palec: Koupel jsem dělala vlažnou právě místo zábalu na snížení tý teploty

Aha :-) , třeba se bude hodit tento odkaz:
http://www.detskaordinace.eu/…-vas/horecka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771
24.2.11 20:02

koupel se může jen vlažná a to tak že se dítko do vody posadí,nemá ležet,(což nevím zda tvůj osmi měsíční prcek už zvládá) a vodu má mít jen aby zakrylo stehýnka,tj aby byly pod vodou jen nohy.ale lepší je obklad na kotníky,zábal celého tělíčka je brutus.to bude křičet.
držím palce at horečka zmizí a nic to není :palec:
jinak my při čtyřicítkách střídali panadol s nurofenem po třech hodinách plus ty zábaly nebo koupel.pomohla až antibiotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
24.2.11 20:09

Ahoj,

já myslím, že nic moc víc už udělat nemůžeš. Hlavně ať odpočívá a hodně pije. Uvidíš, co se z toho vyklube. Můj marodil minulý týden. Měl teploty 24hod a nic k tomu. Srážela jsem až nad 39 a to vlastně jen jednou. Když mu teplota po Paralenu klesla, začal mi tu běhat jako by nic, tak jsem hlavně chtěla, aby aspoň trochu ležel. Po tom dni to šlo dolů a následující tři dny se nic nedělo, prostě byl jakoby zdravý a až čtvrtý den ráno dostal rýmu a kašel. Tak nevím, co to bylo :nevim: . Každopádně u nás nic hrozného, myslím, že to ani chřipka nebyla. Už je skoro OK. Tak přeji podobně hladný průběh. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
24.2.11 21:01

Ahoj,

teď hodně řádí chřipky, naše Šárka ji zřejmě měla, měla 6 dní horečky, které se po určitých nepravidelných intervalech (jednou za 4 hodiny, podruhé po 12 hodinách ) vracely. Žádný zánět jí dr. na CRP neodhalila, teprve dneska byla první den bez teplot :nevim:

Celkem se s tím nedá dělat nic jiného, než srážet. Kombinace panadolu s nurofenem po 4 hodinách, nebo později podle potřeby (když teplota vystoupá nad 38 po odečtu). Srážení horečky zábaly končetin lze provádět pouze pokud jsou končetiny teplé. POkud jsou ledové, většinou horečka teprve roste…

Držím palce, ať je brzo líp :srdce: Nemocné děti nestojí za nic (z naší Šárky se po těch 6 dnech stal prvotřídní mamánek :roll: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
24.2.11 21:13

ja davam pri horeckach nad 39 diazepam 5, kvuli febrilnim krecim. doporucila mi to nase mudr. se zabaly opravdu opatrne, at teplota moc rapidne neklesne.drzime palce, at jste brzo fit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
25.2.11 11:46

Náš Robíno měl včera i 39,6 :-( . Dostával na střídačku Nurofen a Paralen a nad 39 zábal - namočit plínu do chladné vody a obalit trup na deset minut, po dvaceti minutách změřit teplotu, pokud neklesne pod 39, lze zábal znovu opakovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
25.2.11 11:47
Misula.vdf píše:
oprava po čtyřech hodinách ne po třech :wink:

Po třech je taky správně, to je miminum, aby se dodržel odstup mezi jednotlivými léky alespoň 6 hodin. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
25.2.11 13:24

Díky všem za rady,vypadá to,že je po problému :dance: V noci nic, rábo 37 a teď je taky klid tak nám to snad vydrží :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
15.9.13 09:00

Ahoj, oživujem diskusiu pretože som strašpitel :/ dnes ráno som si všimla, že je malá nejaká horúca, namerala som jej 38,2 ale neviem, či je to presné dosť sa jej to nepáčilo (má 14 mes.), mala teplý hlavne krk, hlávku a hrudník s chrbtom. Končatiny myslím, že nie… Inak nekašle ani nič iné, dala som jej nurofen a myslím, že už aj zaberá, ale nie som si istá, či s ňou môžem ísť von, potrebujem skočiť do obchodu, chlap v nedohľadne, takže by som ju musela brať sebou :think: mám to risknúť?? A ešte jedna otázka, ak jej teplota klesne, ďalšiu dávku už nemám dávať, alebo ešte pre istotu na obed znova 2,5ml?? Ako to je?

edit: viem, že budem asi vyzerať ako úplný blb ale je mi to fuk, radšej sa spýtam :lol: od narodenia mi bola chorá asi raz, takže nemám moc skúsenosti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí