Jak ulevit od horečky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
66798
15.9.13 09:06
@Sebinah píše:
Ahoj, oživujem diskusiu pretože som strašpitel :/ dnes ráno som si všimla, že je malá nejaká horúca, namerala som jej 38,2 ale neviem, či je to presné dosť sa jej to nepáčilo (má 14 mes.), mala teplý hlavne krk, hlávku a hrudník s chrbtom. Končatiny myslím, že nie… Inak nekašle ani nič iné, dala som jej nurofen a myslím, že už aj zaberá, ale nie som si istá, či s ňou môžem ísť von, potrebujem skočiť do obchodu, chlap v nedohľadne, takže by som ju musela brať sebou :think: mám to risknúť?? A ešte jedna otázka, ak jej teplota klesne, ďalšiu dávku už nemám dávať, alebo ešte pre istotu na obed znova 2,5ml?? Ako to je?edit: viem, že budem asi vyzerať ako úplný blb ale je mi to fuk, radšej sa spýtam :lol: od narodenia mi bola chorá asi raz, takže nemám moc skúsenosti..

Ven bych šla nanejvýš vleže v kočárku, ale vyhýbala bych se místům, kde je hodně lidí kvůli snížené imunitě. Nurofen lze podávat co 6 hodin. Když by horečka neklesala lze jej kombinovat s jinou skupinou léků, př. s panadolem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
15.9.13 09:07

Malá je taky nemocná. Já taky a je mi hůř, takže včera byla chvíli venku s babičkou, protože mě jinak nenechá ani chvilku ležet. Já teda srážím až když to malá přestane dobře snášet - když je apatická, uplakaná nebo nemůže usnout. Pokud je v pohodě, tak jí nic nedávám. Jinak ten Nurofen je dost poddávkovaný (dle dr. i lékarnice) takže bych se řídila tou druhou tabulkou podle váhy a né podle věku. Já dávám 4-5 ml (malá má 15 kg). Pokud je teplota sražená a už se neobjeví, tak už preventivně nedávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
15.9.13 09:09

Procházka venku na čerstvém vzduchu v kočárku by jí mohla udělat dobře (třeba má tu horečku jen z toho, že jí roste zub), ale v obchodě bych se zdržovala minimálně.
Dávkování léku máš na krabičce podle hmotnosti. Ulevit jí můžeš i otíráním vlhkou - vlažnou bavlněnou plínou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
15.9.13 09:09
@Sebinah píše:
Ahoj, oživujem diskusiu pretože som strašpitel :/ dnes ráno som si všimla, že je malá nejaká horúca, namerala som jej 38,2 ale neviem, či je to presné dosť sa jej to nepáčilo (má 14 mes.), mala teplý hlavne krk, hlávku a hrudník s chrbtom. Končatiny myslím, že nie… Inak nekašle ani nič iné, dala som jej nurofen a myslím, že už aj zaberá, ale nie som si istá, či s ňou môžem ísť von, potrebujem skočiť do obchodu, chlap v nedohľadne, takže by som ju musela brať sebou :think: mám to risknúť?? A ešte jedna otázka, ak jej teplota klesne, ďalšiu dávku už nemám dávať, alebo ešte pre istotu na obed znova 2,5ml?? Ako to je?edit: viem, že budem asi vyzerať ako úplný blb ale je mi to fuk, radšej sa spýtam :lol: od narodenia mi bola chorá asi raz, takže nemám moc skúsenosti..

Nikam bych hji netahala, pokud to není otázkou života a smrti… Osobně bych takovouhle horečku ještě ani nesrážela… :oops: A nechala bych mrně, aby se s tím nějak popralo samo… Jen pokud by dál horečka rostla (což by asi rostla vzhledem k tomu, že ruce měla studený), kolem těch 38,5 (měřených pod paží) bych už něco na sražení teploty asi dala… :think:

Z mých zkušeností je to totiž tak, že dítko s teplotou prostě leží a je v klidu, nevymýšlí kraviny, jakmile mu ta horečka klesne, neví už zase roupama „coby“… A podle mě, když mu něco je, je potřeba, aby primárně bylo v klidu… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
15.9.13 09:14

@kate02 mne sa práveže začala konečne sama hrať s loptičkami a topánočkami až teraz, kým mala tú zvýšenú teplotu, tak bola ako čert, nevedela čo od dobroty :lol: no asi to má každé dieťa inak. ;)

ako vravím, teplotu som jej zrážala raz v živote, som neskúsená matka :oops:
a nemyslela som von ako s kočíkom sa prejsť, ale poriadne ju obliecť a zájsť tam autom, nákup by to bol rýchly, potrebujem len niečo uvariť na obed, idem chcípnuť hladom :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ily
458
15.9.13 09:26

Maly mel ted to same, dala jsem nurofen, odpoledne zabalila do kocaru a na chvili jsme sli ven. Cerstvy vzduch neublizi. Na nakup si klidne skocte. Pokud to nebude vysedavani v nakupnim centru.. Nurofen bych dnes davala po cely den, i na noc, a zitra rano zmer teplotu a kdyz bude ok tak uz nurofen nedavej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21983
15.9.13 11:53

Pokud nutně potřebuješ nakoupit, tak ji to samozřejmě nezabije, když ji necháš pouze sedět v kočárku. Ale jinak ven ne.

Ohledně srážení teploty - z mého hlediska jsi postupovala špatně, ale na to má každý jiný názor. Já takovouto teplotu nesrážím - pouze blíží-li se ke 39 a to ještě jen na noc. Horečka má svou funkci a srážet ji tímhle způsobem, to maximálně tak nahlodá imunitní systém.

O tom, že bys jí dala další dávku víceméně preventivně, „pro jistotu“, prosím ani neuvažuj, to není nic než ubližování organismu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
15.9.13 11:57
@BohunkaP píše:
Pokud nutně potřebuješ nakoupit, tak ji to samozřejmě nezabije, když ji necháš pouze sedět v kočárku. Ale jinak ven ne.

Ohledně srážení teploty - z mého hlediska jsi postupovala špatně, ale na to má každý jiný názor. Já takovouto teplotu nesrážím - pouze blíží-li se ke 39 a to ještě jen na noc. Horečka má svou funkci a srážet ji tímhle způsobem, to maximálně tak nahlodá imunitní systém.

O tom, že bys jí dala další dávku víceméně preventivně, „pro jistotu“, prosím ani neuvažuj, to není nic než ubližování organismu.

Uf, nejsem jediná „matka herodes“… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21983
15.9.13 12:04

@Sebinah, ještě jedna věc. Rozhodně se neřiď tímto nesmyslem:

@emimisek, Nurofen bych dnes davala po cely den, i na noc, a zitra rano zmer teplotu a kdyz bude ok tak uz nurofen nedavej.

Funkce Nurofenu není něco LÉČIT - jeho funkcí je pouze SRÁŽET teplotu. Kdo se rozhodne, že horečka je už moc vysoká a že už bude lépe ji srazit, tak fajn, každý holt na toto máme jiné názory - ale v každém případě ke srážení teploty musí být důvod! Tady se nehraje na žádnou prevenci - zbytečné podávání těchto typů léků v konečné fázi jen škodí imunitnímu systému (vlastně mu tím bráníš ve správné funkci, neumožňuješ mu, aby se bránil sám a posiloval tím sám sebe).

Příspěvek upraven 15.09.13 v 12:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
15.9.13 12:14

Pockej az teplota klesne a skoc si do obchodu klidne. Pro jistotu urcite leky nedavej. Pres den bych davala Nurofen nebo Panadol az kdyz bude mit teplotu 38,5 a vys, detske telo si s horeckou umi poradit bez zbytecneho podavani leku. Pokud ji bides davat leky pri nizsich teplotach, tak ji tim nicis imunitu do budoucna. Pokud bude mit pred spanim vecer 38,1 napriklad, tak dej leky na snizeni hned, vecer puude teplota urcite nahoru tak at ji nemusis pak kvuli tomu budit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
15.9.13 12:35
@jakuve píše:
Pockej az teplota klesne a skoc si do obchodu klidne. Pro jistotu urcite leky nedavej. Pres den bych davala Nurofen nebo Panadol az kdyz bude mit teplotu 38,5 a vys, detske telo si s horeckou umi poradit bez zbytecneho podavani leku. Pokud ji bides davat leky pri nizsich teplotach, tak ji tim nicis imunitu do budoucna. Pokud bude mit pred spanim vecer 38,1 napriklad, tak dej leky na snizeni hned, vecer puude teplota urcite nahoru tak at ji nemusis pak kvuli tomu budit.

Já bych se řídila podle těch rukou… Pokud večer bude horečka a studený ruce, ta teplota ještě nejspíš vyleze nahoru, s teplejma rukama už by růst neměla… Starší prcek teď s něčím bojoval, přes den měl přes 38, večer už jenom 37,6, dneska je bez teploty… :nevim: Bez léků na snížení teploty… Chytl to od něj mladší, ale postupovat budu podobně jako u staršího… :oops: Mné prostě přijde, že bez toho srážení tepkoty je do dvou dnů bez problému, jinak se to táhne klidně tejden… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
15.9.13 12:41
@kate02 píše:
Já bych se řídila podle těch rukou… Pokud večer bude horečka a studený ruce, ta teplota ještě nejspíš vyleze nahoru, s teplejma rukama už by růst neměla… Starší prcek teď s něčím bojoval, přes den měl přes 38, večer už jenom 37,6, dneska je bez teploty… :nevim: Bez léků na snížení teploty… Chytl to od něj mladší, ale postupovat budu podobně jako u staršího… :oops: Mné prostě přijde, že bez toho srážení tepkoty je do dvou dnů bez problému, jinak se to táhne klidně tejden… :nevim:

Tak ten tip s rukama hned vyzkousim. Tohle vubec neznam, jen vim, ze pokud ma horecku i pred spanim, tak pak to stoupa :roll: Aktualne ma syn taky nejakou virozu, tak vecer zkusim otestovat ruce :). Ja taky nejsem zastance podavani leku, pokud to neni potreba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21983
15.9.13 12:42

@kate02, jojo, přesně, u nás taky tak - mladší v pátek přišel ze školky s teplotou, celý zbytek dne a celý včerejšek proležel, dneska bez teploty… jen unavenější (což je normální, tělíčko si po takové bitvě potřebuje odpočinout)… Léky na teplotu veškeré žádné. Tělo si poradí, jenom je potřeba, aby maminka vydržela s nervíčky. :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
15.9.13 14:23

Ďakujem baby, ste super, o teplote som skoro nič nevedela, a googliť nechcem, to si radšej nechám poradiť od skúsených mám. A prosím, nekameňujte ma za to, že som jej ten nurofen hneď dala. :lol: proste som sa zľakla a bála sa, že keď má teplotu, tak je to proste zle a nemsmiem to nechať len tak. Nechcela som jej tým nabúrať imunitu, keby som toto vedela tak hneď tak nestresujem. Takže, aby som si to zhrnula: ak bude mať teplotu pod 38,5 hoci aj dva dni, nemám jej dávať nič, keď tak len na noc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21983
15.9.13 14:33

@Sebinah, to není kamenování, neboj - k tomu člověk musí zkušeností dospět. Starší dceři jsem první rok taky srážela brzo - a k ničemu to nevedlo, naopak, ve skutečnosti se tím ta nemoc vždycky jen protáhla. Při první nemoci je to nejhorší - uvidíš, že časem to budeš brát jinak a taky budeš líp vědět, jak se Tvoje dítě při nemoci chová.

Ano, já to takto dělám. Při teplotě do 38.5 nedávám vůbec nic - na noc jak kdy, podle těch studených rukou, jak výše hezky popsala Kate02.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí