Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jsem tu poprvé, ale doufám v pomoc zkušenějších. 2letá dcera má přibližně 2 měsíce „vlny“ ( cca 3-4 dny teplota, týden v pohodě) horeček i přes 39 stupňů. Nyní už nekašle, je bez rýmy, bez bolestí, jen málo jí, pije, hodně spí, „kňourá“. Antibiotika nesnášela, zabírá jen panadol čípky. Ví nebo tuší někdo, o co jde a co s tím? Děkuji
já bych raději navštivila lékaře. Nikod tady není senzibil, aby hádal co dítěti je.
A já klidně napíšu víceméně totéž neanonymně - předpokládám, že s takovými příznaky jste už navštívili doktora a ten se nějak vyjádřil…?
Hlášku „antibiotika nesnášela, zabírá jen panadol čípky“ poněkud nechápu - antibiotika a panadol jsou naprosto rozdílné věci, co to znamená „nesnášela ATB“? Osypala se po nich? Zvracela je? Nechutnaly jí? Ve všech těch případech by doktor měl dokázat najít jiná ATB.
A s jakou diagnózou vlastně ta ATB dostala?
Možná podrobněji popsat situaci a názor lékaře a bude to jasnější.
pohledej diskuzi o syndromu PHAPA,zkusim najit odkaz,je to zde na EMIMINU,zakladala jsme ji cca pred rokem
Máte pravdu. U doktorky jsme byly. Měla kašel, rýmu a nález na průduškách. Po prvních ATB měla průjem, po změně ATB zase zvracela. Tak se rozhodlo, že se to nechá na přírodě. Kašel i rýma po čase zmizely, nález na průduškách byl při kontrole čistý. Jen ty opakující se horečky bez zjevných příčin zůstaly a trápí nás. A zatím má opět pomoci příroda.
Já jsem to tady řešila poměrně nedávno, akorát jsem téma zařadila do „batolete“
. U nás to bylo tak, že se střídala horečka (39°C) - po čípku nebo nurofenu zlepšení - ale jakmile přestal působit, okamžitě zpátky. Trvalo to 10 dní, prcek už byl úplně vyřízený, ale dr. říkal, že je to viróza a spraví se to. Nespravilo. Po těch 10 dnech jsme vyrazili večer na pohotovost a skončilo to v nemocnici s podezřením na zápal plic. Dostal atb a do dvou dní bylo dobře.
Hezký večer, obnovuji diskuzi. Naše malá 21m má co 10 až 12 dní horečku. Už jsem zoufalá. Většinou jí nakonec začne rýma. Dneska je to 12 dní od minule a zase horečka. Rýmu má už týden, do toho pokašlává. Jsem už nešťastná, táhne se to s námi od začátku září. Mám pocit, že už normálně neexistujeme. Nemůžu nic naplánovat, už dva měsíce skoro nespím. Teď začala intenzivně kašlat i ve spaní, takže možná to bude ten důvod. Ale co dělat, aby se to konečně zlepšilo? Paní dr. vezme výtěr z krku - ten je vždy negativní. Pak řekne, že to chytá od starší, která je přenašeč. Je pravda, že vždy to byla horečka a pak se k tomu něco přidalo. Ale my nestíháme doléčit jedno a horečka je tu zase. Začala jsem dávat ISKIAL (olej ze žraločích jater) oběma. Už jsem zoufalá.
@Bobule151 syn měl to stejné na jaře, vždycky po týdnu 1-2 dny horečka kolem 40 a k tomu měl crp klidně 200. Nikdy se nic nepotvrdilo a to ho zkoumali horem dolem, trvalo to 2 měsíce a kus. V říjnu opět horečka s vysokým crp. U něj je podezření na periodické horečky. Ale abychom to neměli tak snadné, tak teď má novinku po 8 dnech horečka jen kolem 38 a trvá 3-4 dny, crp nízké. Má kašel, má rýmu. S ním se to taky táhne od začátku září. Teď má k tomu ještě průjem, neji a hubne.
My už normálně neexistujeme, ovlivňuje to celou rodinu. Máme ještě staršího syna a ten kvůli tomu nemůže do školky.
My už hledáme alternativu. U doktorů se nikdy na nic nepřišlo. Pokud nemá dcerka za sebou krev a výtěry z nosu, začala bych tím. Klidně nechat vyšetřit i starší dcerku a nechat přeléčit ji.
Anonymní 2
Mne se v tomto stavu vratil syn z lazni Velke Losiny. Bylo to na zacatku 90.let takze tam byl tenkrat jeste bez rodicu (vysvetleni pro rejpave). Pomohlo az vytrzeni nosni mandle, mel v ni lozisko.
Hodne sil a brzke uzdraveni, je to o nervy, vim o cem mluvim.
Zkuste něco na podporu imunity
Imunoglukan, ale ten je myslím až od 3let.. Pro menší děti Glukánek sirup
hodně kamarádek si to pochvaluje ![]()
Dneska jsem malou vzala k paní doktorce. Vzala výtěr z krku, na mé požádání i z nosu, ale prý u takto malých dětí se to nedělá, nakonec i krev, ale prý si myslí, že je to prostě obyčejná imunitní reakce a vlastně velmi dobrá. Že jí vše zachytne nosohltan a nepustí jí to nikam dál. Teď mi psala chůva, že ulehla s virózou, takže to malá mohla dostat od ní. Ještě jsem dávala i moč. Paní dr. říkala, že to určitě nic nebude. Je to dlouholetá dětská dr., tak jí prostě musím věřit a nepřipouštět si nic jiného. Asi kdyby byly jen ty horečky bez ničeho, ale ona má pořád rýmu a pokašlává. Navíc čekáme na špičáky. Paní dr. říká, že od zubů horečky nejsou, ale spousta mamin píše, že děcka měla+ pořád rýma. Od švagrové dr. zase říká, že horečka od zubů ano. A my co zub to buď průjem nebo rýma s horečkou. Tak třeba je i toto ta dlouhodobá příčina. Jen jsem prostě v nervu, a do čtvrtka daleko.
@MoniiiS Sirupy jsme dávali různé, teď zkoušíme ten Iskial. Dávala jsem i kolostrum.
Když starší nechodila do mš a byly prázdniny, zdravé jak řípy. Jen začala škola, jedeme v tom. Ta straší je teď už lepší, ale mš děs.
Jinak ona prospívá velmi dobře. Na svůj věk je veliká, váha taky ok, jakž takž jí, navíc stále kojím. Myslím, že kdyby paní dr. tušila problém, tak by to řekla, ale uklidňovala mě. Akorát se ptala na alergie v rodině a to nejsme široko daleko nikdo, tak třeba jen blbé období.