Bronchitida u miminka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
78
22.2.11 14:02

Bronchitida u miminka

Ahoj holky,
obracím se na Vás zkušenější s prosbou o radu :-) .Včera jsem byla s malým v dětské nemocnici na rtg plic a srdce, protože kašle a má rýmu. Začalo to zahleněným kašlem a přešlo na dráždivý tak nás raději poslala na rtg zda to není zápal. Ve zprávě máme napsáno bronchitis acuta obstr. Napsala nám spiropent 2× denně a pokračovat 2× denně s mucosolvanem. Zdá se mě, že mu to hned pomohlo.Teplotky vůbec neměl a už se i vyspinká konečně. Můžete mne napsat jak léčba dlouho trvá shruba a jak je to závažné? Pořád se na něj dívám jestli dýchá :-) , má ležet ve vyšší poloze tak nemůžu zapnout dýchačák a jsem z toho nervozní :roll: . Zítra jdeme na kontrolu, ale vždycky když se těch doktorů na něco zeptám tak dostanu poloviční odpověd nebo to nějak přejdou a zase nic nevím :nevim: . Děkuju moc za názor a Vaše rady!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44174
22.2.11 14:08

Nevím, jak je miminko staré. Naše malá měla bronchitidu poprvé v 5 měsících, potom ji měla během prvního roku několikrát opakovaně, jednou s náběhem na zápal plic. Ale měla vždy horečky, teploty,vysoké CRP, chrčela, ATB,k tomu Spiropent. Já jsem zvhčovala vzduch, ležela na nakloněné rovině - polštář pod matrací, ale to pořád, hlavně k vůli refluxu. Monitor dechu normálně fungoval.
Léčba trvala asi týden.

Přeju, ať je miminko brzy v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1144
22.2.11 14:29

Naše malá měla bronchitidu v 6.ti měsících a skončily jsme ve špitále. Měla asi týden 40 horečky, takže byla dehydrovaná, kvůli tomu 4 dny na kapačkách sama na DIP a ještě se přidal oboustranný zánět středního ucha :roll: Byly jsme tam 10 dní, pak ještě týden klid doma, celkem nám to trvalo dobré 3 týdny. Nepřeju nikomu.
Pokud má ale průběh zatím takový a jsi v kontaktu s dr nestresuj, jen bych pokud má i rýmu pořád odsávala, ty uši jsou svinstvo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
22.2.11 14:52

Malému jsou 4m. Jani já mám pod matrací vlastně ten monitor, když na něj něco položím na vyvýšení tak zachytí dech i přes to? To by byla paráda, musím to vyzkoušet at netrnu pořád :-( .Malej je relativně už v pohodě, teplotku vůbec neměl jen ten hroznej kašel a na to mám pocit, že hned zabral ten spirop.Snad to bude v pořádku :roll:.

Příspěvek upraven 22.02.11 v 14:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
22.2.11 14:53

Odsávat se snažím často. Chudinka malá to jste si teda museli užít Seal :roll: !!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
22.2.11 15:05

Malej měl škaredou bronchitidu už 3× (je mu 9m), 2× s ATB, jinak Spiropent nám krásně zabírá. Odsáváme a mucosolvan na odkašlávání. jinak zvýšenou máme postýlku tak, že jsme dali knížky pod nohy postýlky, takže monitoru se netklo. A hodně zvlčujeme vzduch. Trvalo to vždycky tak týden - 10 dnů. Prvních pár dnů teploty, pak už jen chrčel při dýchání a postupně se to zlepšovalo
Přeji ať se drobek brzo uzdraví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
22.2.11 15:23

Děkuju moc za odpovědi a podporu. Pořád jsem přemýšlela čím jsem mu to způsobila a jak jsem to mohla ovlivnit…Snad už budeme mít jenom zdraví miminka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8707
22.2.11 15:38

Ahoj je to 14 dní co moje 2mesicni(nedonošená)dcerka měla bronchitidu,která řešla v zapal plic,zrejmne virového puvodu CRP ,krevní obraz v pořádku bez teplot jen davivý kašel zahlenena..dostala ATb a Ventolin po 4 hodinách a Hedelix na odhleneni a kašel…antibiotika brala 10dni,ale zlepšení přišlo po 2dnech jinak se v tom celkem placala skoro 10dni kdyz pripočtu i dny bez antibiotik…syn od níchytl jen rýmu jak hrom takže jsme jen odsávali a zvýšená poloha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
22.2.11 15:44

marketm tak doufám, že tak daleko nedojdeme :cry: . Hlavně, že jste už v pořádku a snad se nám to nebude vracet. Jsem zvědavá na zítřejší kontrolu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44174
22.2.11 16:58
Guccinek píše:
Malému jsou 4m. Jani já mám pod matrací vlastně ten monitor, když na něj něco položím na vyvýšení tak zachytí dech i přes to? To by byla paráda, musím to vyzkoušet at netrnu pořád :-( .Malej je relativně už v pohodě, teplotku vůbec neměl jen ten hroznej kašel a na to mám pocit, že hned zabral ten spirop.Snad to bude v pořádku :roll:.Příspěvek upraven 22.02.11 v 14:58

Monitor přes polštář funguje, to jsi určitě už vyzkoušela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491
22.2.11 17:05

Ahojky, naše malá měla také náběh na zápal plic, sedělo jí to na průduškách, strašná rýma, kašel, zahleněná od vrchu až dolů, neustále zvracela - hleny, nechtěla jíst ani pít, hleny i v plínce, stolice naprosto zelená jako špenát. Horečky naštěstí neměla. Dostaly jsme antibiotika Zinnat a Stoptusin na odkašlávání, nakonec jsme stejně musely po týdnu do nemocnice, zápal plic se nepotvrdil naštěstí, ale i tak jsme měli naordinované inhalace a léky proti dušnosti…, za 3 dny jsme šly domů. Největším problémem bylo podle mě topení - doma nemáme měřáky a tak se topí jak to nejvíc jde, malá pak byla úplně zchoulostivělá, teď furt větráme a topíme na minimum, udržuje teplotu doma kolem 20 - 21 stupňů (předtím 25 - 27) a malá je zdravá jako rybička :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491
22.2.11 17:05

Ještě jsem zapomněla napsat: měla 6 měsíců :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3466
20.12.12 12:07

Ahojky holky, malej už má týden bronchitidu, chrchlá ale už 10 dní, týden inhlalujeme ventolin, dneska nám k tomu dala i Zirtec, kdyby to prej bylo alergickýho původu. Hedelix na odkášlávíní. Horečky měl asi 4 dny, max.38,8 v prdelce večer, jinak přes den skoro vůbec. Přečetla jsem si informace k Ventolinu a tam píšou, že je můžou děti až od 18 měsíců a nám bude teprve 6 8o celkově mi ta diagnóza moc nesedí..CRP z prstu bylo negativní, příští týden se máme zastavit a jestli se to nezlepší tak RTG..no jestli ten zápal plic nemá už teď..ten ventolin totiž vůbec nepomáhá..a masírovali jste prsíčka? Díky. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karol-ka
20.12.12 20:44

AHoj Dydynko:),malá má 7. měsíců a 2 týdny nás trápí kašel. Ze začátku to nebyla žádná hrůza, ale postupně se k tomu přidala rýma a malá mi začala chrčet, 2 krát byla poslechově čistá a při poslední kontrole nám Dr. oznámila, že máme zůžené průdušky. Dostali jsme spiropent 2 krát denně, odsáváme z nosíku a jinak ji maži tymiánovým krémem na hrudníček a mezi lopatky a dělám zábaly. Zdá se mi to lepší, ale nechci to zakřiknout. Zítra jdeme na kontrolu, tak uvidím co řekne paní doktorka a hlavně jestli dostaneme ATB. U Ventolinu si nejsem jistá, ale pokud ti ho Dr. předepsala, tak snad ví proč a co dělá. U těch malých dětí je to hrozně, za ty dva týdny jsem vyčerpaná a hlavně mám o malou strach. Držte se :) a hlavně se brzy uzdravte ;)

• Citovat
  • Upravit
316
20.12.12 20:57

S mým 17.-ti měsíčním synem bojujeme s obstrukční bronchitidou opakovaně od 3 měsíců. Paní doktorka nám kromě Spiropentu dala i lék k inhalaci, Ventolin, roztahuje zatnuté průdušky (to je ta „obstrukce“)a je to naprosté požehnání. Vyléčil se po dvou týdnech. Když jsme byli v nemocnici, trochu mě šokovali, protože jsem zjistila, že jsem mu ten Ventolin dávala celou dobu úplně špatně. Musí se dávat přes správnou velikost masky a chamber a držet masku na obličeji cca 20 sekund. Já to vydržela tak 5 sekund :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí