Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, malý začla včera od dopoledne laryngitida (v noci ještě byla ok), od včera berem Sinecod, Fenistil. A teď můj dotaz- je běžné, že záhy po započnutí léčby (dnes) je nutné odsávání co hodinu, někdy i víc? Ten Sinecod má prý rozpustit hleny, což by odpovídalo tomu neustálému odsávání. Je ale normální, že je toho tolik? Normálně starý důchodce hadr oproti tomu ![]()
Ahoj
Sinecod je lék na tlumení kašle.To si asi pleteš se Sinupretem
U laryngitidy ten dráždivý kašel přejde do vlhkého A že má malá velkou rýmu?No je zřejmě nastydlá.Tak proto ta rýma.Hodně to teď řádí.My měli laryngitidu 1×-naštěstí.Nejdřív měl obrovskou rýmu a pak v noci záchvat
A to dostal inhalaci a domů Stoptussin.ten hnusný dráždivý kašel přešel do kašle vykašlávajícího…a dostal z toho průdušky ![]()
Ať je malá brzy fit ![]()
Tak Mates měl laryng.snad 8krát už…
vám se k tomu spíš přidalo nachlazení a rýma…tak proto tolik odsaješ..
Jak už je psáno…„štěkavej“kašel přejde do vlhkého …
Ahoj můžete mi někdo prosím napsat, jestli vaše dítě bylo po prodělání laryngitidy spavé a dlouhodobě víc unavené? Moje dcera měla laryngitidu, už je z toho venku, ale od té doby, je to asi 14 dní by pořád jen spala, když nespí tak sedí, válí se po posteli nebo chce nosit. Jinak byla živé dítě. Myslíte že to přejde, že je to tou laryngitidou? Nebo by jste radši šli opět k Dr.?
Dceři jsou 3 roky, do školky nechodí.
Ne, nikdy. Už ji měl třikrát a po cca týdnu je úplně OK. Jsou mu taky tři roky.
@Brave píše:
Ahoj můžete mi někdo prosím napsat, jestli vaše dítě bylo po prodělání laryngitidy spavé a dlouhodobě víc unavené? Moje dcera měla laryngitidu, už je z toho venku, ale od té doby, je to asi 14 dní by pořád jen spala, když nespí tak sedí, válí se po posteli nebo chce nosit. Jinak byla živé dítě. Myslíte že to přejde, že je to tou laryngitidou? Nebo by jste radši šli opět k Dr.?Dceři jsou 3 roky, do školky nechodí.
syn vůbec, v noci chrčel a pomalu se dusil, ráno se probudil, a dopoledne už by nejradši lítal. 14 dní už mi přijde dost, pro klid duše bych zašla k dr ![]()
Také mi to nepřijde v pořádku. Ať doktorka udělá krevní obraz, třeba má málo železa, nějakou anémii nebo tak.
@Brave Mně to až tak divné nepřijde, ale v pořádku to není. Mohlo se jí na to něco nabalit, nějaká viróza.
Mě s malou odvezla rychlá. Propustili nás sice skrz špatné snášení nemocničního prostředí hned druhý den, ale taková nijaká byla cca 14 dní. To mi v nemocnici říkali, že ji mám šetřit, že se na to může ještě nabalit viróza.
Dětí tam tenkrát s touto diagnózou bylo docela dost a třeba již déle a téměř každé bylo dost zbědované. Prostě se jim k tomu ještě něco přidružilo.
Určitě bych šla k lékařce.
Dobry den maminky, muzete mi napsat prubeh laryngitidy, jak dlouho trva a jak dlouho mely vase deti teploty? Dcera ma od ctvrtka laryngitidu, v patek mela pres 40 horecky (pohotovost) a do dnes ma teploty, sice do 38,ale prijde mi to uz dlouho. Jeste do toho ma strasnou rymu. Děkuji za odpovedi.
Zdravím, máme čerstvě za sebou-syn 20 měsíců…dala jsem spát v osm hodin večer úúúúplně zdravé dítko a před půlnocí to začlo:sýpání, štěkavý kašel…otevřela jsem okno(venku byl ještě trochu mrazík, doktorka mi pak řekla, že kdyby se opakovalo v teplejším počasí tak posadit před otevřený mrazák),rozvěsila mokré ručníky, dávala pít. kolem druhé ráno se to jakž takž uklidnilo. Ráno horečka 38,štěkavý kašel a sýpání zůlstalo. Paní doktorka vše vysvětlila, předepsala spiropent na sýpání a Fortercortin tablety, kdyby se „záchvat“opakoval.3dny měl malý zvýšenou teplotu, rýmu jsme odsávaly(bylo hodně) a klidový režim, hodně pití, vlhký vzduch. Přeji brzké uzdravení pro dcerku!!
Asi bych řešila s mudr, kdyby teploty neklesaly… ![]()
U nas probiha laryngitida bez teplot, anebo s malou teplotou. Prckovi (3 roky) neni vubec nic, v noci najednou zachvat, vzbudi se, dusnost, stekavy kasel…bud se nam to podari zvladnout ledovym vzduchem a zvlhcovacem, ale pokud je to moc, tak cipek a pak par dni Prednison. Dvakrat jsme skoncili v nemocnici.
No a asi tak treti/ctvrty den po zachvatu se to provali, nasleduje ryma, zahleneni, kasel a nekdy teploty okolo 38 stupnu. Marodi 14 dni az 3 tydny, nez se z toho dostane…tlumime leky na kasel, Nurofen na teplotu.
Vim, ze se mu to vlece vzdycky dyl…asi bych treba brzy rano v patek zavolala vasi detske, abych tam pripadne s dcerkou stacila dojit, kdyby ji chtela videt, vikend bude na krku…
@veselagab píše:
Dobry den maminky, muzete mi napsat prubeh laryngitidy, jak dlouho trva a jak dlouho mely vase deti teploty? Dcera ma od ctvrtka laryngitidu, v patek mela pres 40 horecky (pohotovost) a do dnes ma teploty, sice do 38,ale prijde mi to uz dlouho. Jeste do toho ma strasnou rymu. Děkuji za odpovedi.
Normálně (zatím asi 3×) vypadala laryngitida u dcery tak, že večer měla maximálně rýmu, ale v noci začal štěkavý kašel a dušnost, léčili jsme studeným vzduchem, zmrzlinou a studenými zábaly. Druhý den už stačily jen zábaly a Mucosolvan a záchvat lar. kašle už nebyl, přešlo to v normální kašel.
Ale teď naposled to začalo jako laryngitida, druhý den a pak dalších 5 dní vysoké teploty, děsný kašel, laryngitida se opakovala ještě další noc. Nakonec z toho byl průduškový kašel a musela dostat ATB, teď toho svinstva lítá hodně, tak jestli jsou teploty, mazala bych k doktorovi.
Meli jsme nedavno. Nejdriv pokaslavani pak teplotka kolem 38,5 rano jen naznakove sipala tak jsme byly u dr. Ta rekla ze se z toho neco vyklube ale tezko rict co. No ten vecer uz samozrejme duseni. Takze otevreny okno, to nepomohlo, za to mokra latkova plinka na krk pomohla snad do peti minut. Druhy den jsme byli u dr. Aby nam dala cipky, zvladli jsme to bez nich teploty stale kolem 38,5 treti vecer uz duseni nebylo ale teplotky mela jeste dalsi dva dny. ![]()
Tak moc dekuji za odpovedi. Zítra mam volat doktorce, jak ti a ni vypada, tak uvidime. Znate to, chtela jsem znat zkusenosti. A jeate se zeptam, jak dlouho jste deti hlidaly? Ja u ni dodnes spala na zemi a jsem pekne rozlamana, tak premyslim, ze si uz lehnu do loznice, kterou mame hned vedle.