Průběh laryngitidy

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1313
28.2.17 22:51
@veselagab píše:
Tak moc dekuji za odpovedi. Zítra mam volat doktorce, jak ti a ni vypada, tak uvidime. Znate to, chtela jsem znat zkusenosti. A jeate se zeptam, jak dlouho jste deti hlidaly? Ja u ni dodnes spala na zemi a jsem pekne rozlamana, tak premyslim, ze si uz lehnu do loznice, kterou mame hned vedle.

Tak dlouho dokud nebylo videt ze ji je dobre ale vetsinou to po tech 5 dnech odejde. ;) Nam se teda jeste nestalo ze by se to vratilo tak jsem pak hooodne vetrala a rucniky hazela vsude jeste skoro mesic :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
1.3.17 07:05

@veselagab Larynditida se pry muze vratit jeste druhou a treti noc, vzdycky nas nechavali v nemocnici 4 dny…Maly spi porad s nami v loznici, takze problem nemam, asi bych u nej ty 3 dny byla…Jenze my ty zachvaty mame docela dost, takze jsem vynervovana a prvni noc nespim skoro celou a jen posloucham, jak je na tom, abych kdyztak dala cipek…Mam jeste chuvicku, kdyz jde maly drive spat ( loznici mame v patre), tak abych dole slysela. Dvakrat uz mi chuva pomohla, kdyz se takhle vzbudil se zachvatem…Nechci vas strasit - nektere dite ma jeden zachvat a dobry, nekomu se to opakuje, pak poridte zvlhcovac a inhalator…okolo sesteho roku by to melo prejit. At se ditko brzy uzdravi :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
1.3.17 08:42
@Petája píše:
@veselagab Larynditida se pry muze vratit jeste druhou a treti noc, vzdycky nas nechavali v nemocnici 4 dny…Maly spi porad s nami v loznici, takze problem nemam, asi bych u nej ty 3 dny byla…Jenze my ty zachvaty mame docela dost, takze jsem vynervovana a prvni noc nespim skoro celou a jen posloucham, jak je na tom, abych kdyztak dala cipek…Mam jeste chuvicku, kdyz jde maly drive spat ( loznici mame v patre), tak abych dole slysela. Dvakrat uz mi chuva pomohla, kdyz se takhle vzbudil se zachvatem…Nechci vas strasit - nektere dite ma jeden zachvat a dobry, nekomu se to opakuje, pak poridte zvlhcovac a inhalator…okolo sesteho roku by to melo prejit. At se ditko brzy uzdravi :kytka:. [/citace
@Petája píše:
@veselagab Larynditida se pry muze vratit jeste druhou a treti noc, vzdycky nas nechavali v nemocnici 4 dny…Maly spi porad s nami v loznici, takze problem nemam, asi bych u nej ty 3 dny byla…Jenze my ty zachvaty mame docela dost, takze jsem vynervovana a prvni noc nespim skoro celou a jen posloucham, jak je na tom, abych kdyztak dala cipek…Mam jeste chuvicku, kdyz jde maly drive spat ( loznici mame v patre), tak abych dole slysela. Dvakrat uz mi chuva pomohla, kdyz se takhle vzbudil se zachvatem…Nechci vas strasit - nektere dite ma jeden zachvat a dobry, nekomu se to opakuje, pak poridte zvlhcovac a inhalator…okolo sesteho roku by to melo prejit. At se ditko brzy uzdravi :kytka:.

Mate pravdu co znam tak kdyz maji laringytidu jednou, mivaj ji pak kazdy rok nebo dokonce se vrati, u nas to tak je a znam tech pripadu vic. Znama taky ted byla s malym dvakrat za 14dni v nemocnici. U nas dokonce vim kdy se njspis ukaze. Kdyz jsou mrazy. Tak uz ocekavam a to i pres to ze hazim uz rucniky. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
1.3.17 09:22

@Barunkaska Pokud mate laryngitidu casteji, nemela by jste lepsi zvlhcovac, nez rucniky? Nam se osvedcil Lanaform CHARLY, meli ho i v nemocnici, je hodne tichy a ta vlhkost je takova jina,,lepsi", nez z tech rucniku…
U nas zachvat prichazi, kdyz je posmourno, mlhavo a vetsinou jsme predtim byli na nejake akci mezi vice detmi, nebo ve skolce, obchodak…pry je to viroveho puvodu a vetsinou to asi nekde,,lapne"…hlavne jaro, podzim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
1.3.17 09:29

@Barunkaska Pak jsme poridili inhalator,,lachtanka", ten je teda trochu hlucnejsi, ale maly si zvykl…snazime se inhalovat kazdy den, tak 6 minut Vincentku, doporucil mi to doktor v Motole…Pry jak prijde ze skolky, tak prostriknout nos Sterimarem (morska sul), vysmrkat a vecer inhalovat, i kdyz neni nemocny, melo by ho to alespon castecne zbavit bacilu na sliznici…Ale s tim jsme teprve zacali, tak uvidime, zda to pomuze 8o.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
1.3.17 13:23

Už nad obojím dlouho přemýšlím, ale nemám se koho zeptat jestli to k něčemu je. Zvlhčovač asi jo, ale nikdo v okolí nemá zkušenosti s inhalátorem. Takže to hodně pomáhá? Malá dost trpí i na rýmy, bylo by skvělý kdyby to dokázalo aspoň třeba zmírnit i tu rýmu. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
1.3.17 16:47

@Barunkaska Moje svagrova pouziva inhalator pro obe deti, trpi take na laryngitidy a rikala, ze jim to pomaha. Myslim si, ze ryme jako takove asi inhalator nezabrani, ale urcite zkrati dobu trvani rymy. Me ho doporucila jak moje detska, tak doktor v nemocnici Motole na pohotovosti, kdyz jsme tam dorazili po x-te se zachvatem a prave mi doporucil primo,,lachtanka", ze pomer vykon/cena je dobry…
Maly ted bere dlouhodobe antihistaminika a leky na imunitu…porad byl zahleneny a je pravda, ze kdyz inhaluje kazdy den poctive, vysledky jdou videt - nehuhla, nekasle. Ale nekdy to inhalovani,,flakame" a zhorsi se…
Take jsem dlouho s porizenim vahala, ale uz se chytam opravdu vseho…jako doplnkovou lecbu jezdime jeste na akupunkturu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
1.3.17 20:55

To zní moc dobře, jednou nám to taky někdo radil, ale zas se nechci chytat každýho nápadu kerej kde uslyším. Jak máte staré dítko? jestli se můžu zeptat. Malá teda je taky furt zahleněná ale spíš ta rýma než kašel. Ona vlastně ani kašel neměla nikdy akorát laryngitidu měla dvakrát, ale je mi jasný už ted že se bude opakovat, vždy když přijdou mrazy :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
1.3.17 21:09

3 roky. Prvni zachvat mel v roce… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
1.3.17 22:46

Jejda. To mi řekněte, že někdo to má takhle furt a jinej k tomu nikdy nepřijde, naší jsou skoro dva roky a první laryngitidu měla v 9.měsících, ta byla ale mnohem horší. Ted naposled jsme to zvládli sami musím zatukat. Tak děkuju za radu, hned to omrknu na netu. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
2.3.17 19:38

Nam se prave posledni dva zachvaty take podarilo zvladnout bez cipku a doma…dalsi den jsme sli k doktorce - je to tim, jak rostou a rozsiruje se jim krk. Aspon myslim, uz aby jim bylo okolo tech sesti let 8o. Zachvat mel take, jak byly ty mrazy…otevrela jsem okno a naplno pustila ten zvlhcovac, chrlil tu studenou paru kousek od nej…Maly mel dve periny a cepici a ja na sebe narvala teplaky, svetr a kulicha, nemam rada zimu, myslela jsem, ze zmrznu. Pritel pohodicka, pyzamko a lehkou deku. Snazime se mit tedy v loznici okolo tech 17-18 stupnu, je to pro nej na to dychani opravdu lepsi…Mrknete na ty inhalatory a kdyby jste se jeste rozhodla pro zvlhcovac, pisnete mi SZ, u toho Lanaformu jsou rozdily, to bych vam napsala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
3.3.17 20:35
@Petája píše:
Nam se prave posledni dva zachvaty take podarilo zvladnout bez cipku a doma…dalsi den jsme sli k doktorce - je to tim, jak rostou a rozsiruje se jim krk. Aspon myslim, uz aby jim bylo okolo tech sesti let 8o. Zachvat mel take, jak byly ty mrazy…otevrela jsem okno a naplno pustila ten zvlhcovac, chrlil tu studenou paru kousek od nej…Maly mel dve periny a cepici a ja na sebe narvala teplaky, svetr a kulicha, nemam rada zimu, myslela jsem, ze zmrznu. Pritel pohodicka, pyzamko a lehkou deku. Snazime se mit tedy v loznici okolo tech 17-18 stupnu, je to pro nej na to dychani opravdu lepsi…Mrknete na ty inhalatory a kdyby jste se jeste rozhodla pro zvlhcovac, pisnete mi SZ, u toho Lanaformu jsou rozdily, to bych vam napsala…

No vidíte a mně to vyloženě vyhovovalo žtam je kosa :-D u nás je bohužel hlavní problém že nejdou vypnout topení a naši topěj jak zběsilý, takže i zvlhčovač je na pořadníku. Ten lachtánek to je philips sami že? není to tak extrémní pálka. Jen mám obavu, že ji nepřesvědším aby inhalovala, už vysávání je mazec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
4.3.17 06:53

Philips InnoSpire Sami (lachtan)

Je to tento. Ja z toho mela taky strach, on je ten inhalator hlucnejsi, kdyz jsem ho poprve zapla, maly zacal utikat a kricet, ze se boji…po par minutach byl zvedavy. Napred jsme davali dychat vsem plysakum a na maleho plati, rict mu, ze muze jen trosku, no a on dela pravy opak, takze honem se snazil dychat co nejvic. A taky se mu libi ten tvar a chodi ho porad hladit, inhalacim rika, ze,,lachtankujeme". Posadim si ho vzdycky na klin naustek si da do pusy a poustim mu k tomu teda pohadku, nebo hraje hru na iPodu.
K lachtankovi je i takova plastova maska na oblicej na gumicku, ale tu teda nepouziva, jen ten naustek. Ze zacatku jsem se mu to jen snazila pridrzovat u pusy…No a ona ta Vincentka je takova jakoby,, kovove slana" a ta chut mu chutna…
My nekdy delame jakoze taky dychame s nim - nedavame do pusy, jen prikladame k ustum ( ze zacatku jsme se ucastnili cela rodina), abychom ho premluvili, tak je spokojeny, jakoze on muze foukat nejvic :P.
Jen dejte pozor, maly jednou dychal se zanetem prudusek a chlap s nim byl sam doma a snazive dychal po nem z naustku, jakoze si preventivne taky dychne a paradne se nakazil, krasne si bacily nadychal az do prudusek. No chlapi, no… :roll: :mrgreen:.
Pokud se v informacich opakuji, tak se omlouvam, uz nectu celou diskuzi, vzdycky jen rychle napisu, mame doma fofry…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
28.4.17 20:11

@Petája Dobry den, mohu vas na chvilicku otravovat? Prave jsme koupili inhalator ne lachtanka ale omron, mala zvada naustek masku nechce, take mame nastavec primo do nosu. Rozhodli jsme se tak kvuli ryme dvoumesicni pretrvavajici. Inhalujete vincetku? Popripade kolik vyinhalovat aby to melo ucinky? Nic o tom nevim a vy jste jedina koho si pamatuju ze jsme se o tom bavili. :) byla bych vam moc vdecna za veskere rady ohledne inhalatoru :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
29.4.17 20:20

Dobry den, ihalujeme pouze Vincentku. Doktor rikal, ze by mel inhalovat i preventivne aspon kazdy den 10 minut. My tedy inhalovali ob den, pri velke ryme kazdy den - vzdy v podvecer pred koupanim. Po koupani uz byl unavenejsi a protivny. Ted tedy neinhalujeme, pro zmenu ma maly zanet stredniho ucha (poprve). Ani nemel nejak rymu, jen mi prisel 3 dny predtim jakoby zahuhlany a ani nic nevysmrkal…pak si zacal stezovat na ousko a davat hlavicku na stranu…
Taky mi poradil kazdy den po prichodu ze skolky striknout do nosu Sterimar, kupujeme ten s Cu (medi), ale myslim ze jsou dva, jeden s medi na lecbu a jeden s medi na prevenci, ten se muze strikat kazdy den, tak ma ten na prevenci…Ze to procisti nos a zbavi nezadoucich bakterii…
No a nase lekarka nam pote naordinovala Rybomunil, jsou to takove pytlicky, maji velmi specificke uzivani, dite by pak melo byt jakoby odolnejsi vuci nemocem, ja nevim, jestli uz si to nenamlouvam, nebo je to zmenou pocasi, ale maly se zlepsil a neni tolik nemocny - kdyztak pohledejte na internetu, myslim, ze jsou diskuze i na emiminu…
Nas maly tu masku take bojkotoval, vubec ji nechtel, naustek snese, ale musim ho vylozene uplacet, ma obdobi kdy dela sceny a dny, kdy je to bez problemu…chce to trpelivost, ale clovek ma jen jedny nervy, ze…
Snad jsem aspon trochu pomohla, treba nekdo napise vice…klidne se ptejte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí