Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosim o radu-syn ma kasel tak tyden,meli my ACC sirup,ale moc to ne zabira.Co bych dala mu lepsiho?
Svatka píše:
Nám pomáhá Hedelix sirup.
Taky hlasuju pro Hedelix,malý zabere vždycky pěkně ![]()
ahojky, nám vždy na kašel zabere cibule. Nakrájím ji na drobno, přidám lžíci až dvě medu a dám přes noc do lednice. Cibule pustí štávu.
tak prcek se zbavil kasle behem tri dnu diky Hedelixu! A meli jsme ho poprve,takze ja doporucuji ![]()
zrovna řeším to samé, děkuju za rady, zítra hned skočím pro ten Hedelix.
Ale je pravda, že cibule zabírá, já jako malá jí užívala a paráda. Jenže do Jendy jí nemůžu dostat ![]()
Alík píše:
zrovna řeším to samé, děkuju za rady, zítra hned skočím pro ten Hedelix.Ale je pravda, že cibule zabírá, já jako malá jí užívala a paráda. Jenže do Jendy jí nemůžu dostat
Alíku - já jsem si taky myslela, že ji do holek nedostanu.Byla jsem mile překvapena, jak chtějí ještě. Ono je to po tom medu sladké
já dávám cukr, je to také sladké dost, já to milovala, dokonce Jendovi říkám, že je to kokínko, ale nějak to nepomáhá. Uvidím jestli si zítra nedá říct, když bude vyspalý ![]()
Pokud má dítě jakéhokoliv věku záchvaty kašle, dost pomáhá parní lázeň - tu vytvořím tak, že v malém prostoru, nejlépe koupelně, nechám vyvařit vodu z rychlovarné konvice /otevřené víko/, dokud koupelna není plná páry a dítě nechám dýchat páru 15-20 min. Opakovat dle potřeby i párkrát denně.
Vím, že když mi dítě kašlalo v noci a žádné léky nezabíraly, tohle bylo jediné, co pomohlo…
Holky, prosím radu…malej mi občas přes den zakašle..chytl to asi od tatínka, ale k doktorce to ještě v pátek nebylo…ale i teď to není nic strašného..jenže mu je 5 měsíců…dali by jste mu sami něco nebo radši v po k doktorce?
A jak to snáší? Má teploty? Mezi nemocný bych to zbytečně netahala, k naší doktorce se dá jít tak že nikoho nepotkáme, takže já bych tam šla, aby si poslechla, jestli jí to nesedlo na průdušky..