Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, nikdy jsem sem nic nepsala, ale mám trochu strach a potřebuju poradit.
Přišla mi sms, člověk se mě zeptal na číslo mého kamaráda a podepsal se, myslela jsem, že jde o našeho společného kamaráda, ale o něj nešlo. Číslo zná podniky kam chodím a dotyčný mi začal psát, že za mnou přijde, abych se teda dozvěděla kdo to je. Svoje jméno si pravděpodobně vymyslel, nikdo takový v mém okolí není. Ty zprávy jsou mířené tak, že mě mají vyděsit. Nevíte, jak zjistit o koho jde? Je nějaká taková možnost? ![]()
@pudlenka71 píše: Více
Nahlásila bych to být tebou na policii.
@vokishka zablokovat určitě jde, ale moc to nevyřeší problém, jestli ji ten dotyčný „sleduje“..
Tak tohle by mě taky dost znervóznelo, každopádně policie by asi mohla zjistit odkud jsou SMS, jestli se tím budou zabývat, nevím co v těch sms je konkrétně k vyděšení ![]()
Snad je to jen někdo, kdo si chce udělat dost blbou srandu či pomstu? Nějaká bývalka? Podle mě to bude někdo, kdo tě zná, když má tvůj telefon..
S tímto bych rozhodně šla na policii. Minimálně ti poradí.
Jinak blokace čísla mnoho neřeší ani v jiných případech. Stejně se mi zobrazují pokusy o hovory i z blokovaných čísel, takže žádný klid si tím člověk nezajistí.
Takze se cislo zobrazuje? Zkusila bych pozadat různé známé, at si cislo vytukaji do sveho telefonu, jestli se u nekoho zobrazí jako uložené. Na číslo bych zkusila zavolat odjinud, treba z pevné, třeba poznáš hlas. Prohnat Googlem.
Jinak bych odepsala, ze jdu podat hlaseni na policii pro stalking a nasledne dle rady PČR budu blokovat číslo.
Zavolej na něho z jinýho čísla a řekni ať přestane nebo jdeš okamžitě na policii.
Se spíš poptej kamarádů, se kterými chodíš do podniků, zda o tom něco nevědí. Pochybuju, že tě někdo sleduje a ví, kam chodíš, spíš se to od někoho dozvěděl.
Jj, rozhodila bych site a zkusila se poptat jestli to cislo nekdo nezna, policie by byla dalsi krok