Obtěžující kamarád

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5.1.16 09:16

Obtěžující kamarád

Dobrý den, prosím o radu. Před cca 4 měsíci jsme poskytli manželovu kamarádu azyl… Neměl kde bydlet, manžel mu nabídl místo ve firmě, jenže firma nedopadla a zase není pro něj práce. Jenže on nemá snahu nic hledat. V domácnosti docela pomáhá, ale nemáme žádné soukromí, neustále je nám za patami… Ani já ani manžel nejsme takové nátury, že by jsme mu řekli ať jde. já vím, je to naše blbost, ale jak mu naznačit, že už toho je vážně dost. Samozřejmě u nás bydlí, jí, pere si, používá náš mobilní telefon, kouří… Ještě si nedávno stěžoval, že se s ním nikdo nebaví. Už toho mám dost, ale jak mu máme říct ať jde? Vím, že nás využívá, ale my jsme blbí dobráci :zed:
Předem děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
5.1.16 09:19

@bublinka29 normálně. prostě se musíte naučit říct to na plnou hubu. ať se nezlobí, ale že už azyl končí, dáváte mu třeba 14 dní na odstěhování. Hotovo. A dodržet to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.1.16 09:21

Fakt jsem na tohle hrozna. Nechci se ho nějak dotknout :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
5.1.16 09:24

Víš co, někdy je nutné dát veškeré ohledy stranou a říct dost. Ono pokud by to byl kamarád v pravém slova smyslu, tak byste z něj nikdy takový pocit neměli. Cítili byste vděk za poskytnutý azyl a snahu se postavit na nohy.
Však on očividně také ohledy nebere a nedochází mu, že toto není konečné řešení.
Musíte si uvědomit, že pokud ve vás vyvolává špatné svědomí pocit, že byste ho vyhodili nebo odmítli další pomoc, je to špatně. Vy jste mu pomohli a myslím, že 4 měsíce je dostatečně dlouhá doba na rozkoukání se a najití další možnosti, cesty, jak dál.
Podle mě je na místě rozhovor, kdy řeknete své - t. j. takto to už dál nejde, máš měsíc na řešení. A to mělo být už dávno.
Však si k vám dovoluje tolik, kolik mu dovolíte-ustoupíte. Opravdu není vaše chyba, že se nestará a čeká, kdo to udělá za něj. Není to váš problém. A dobráci na to doplatí nejvíce. Ono je občas i zdravé říct NE.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
5.1.16 09:25

@bublinka29 Tak se pořád vyptávat… „byl jsi na nějakém pohovoru? volal jsi někam?“ Případně najít kontakt na nějakou ubytovnu, kam by mohl jít, aby neskončil na ulici. Jako můžeš na to jít oklikou, ale bude tě to stát mnoho sil a pokud je to vychcánek (jako že asi jo), tak bude dělat blbého, protože jemu to takto vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.1.16 09:28

Děkuji. Máte pravdu. Včera jsem přišla z práce domů a šla rovnou do ložnice abych nemusela do obýváku, kde neustále je. Normálně bych brečela.
Dnes mu to řeknu. Takhle už dál nemůžeme :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
5.1.16 09:33

@bublinka29 To udělej. Protože aby ses ve svém bytě cítila jako na návštěvě-to už došlo asi hodně daleko.
Držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35734
5.1.16 09:35

A co manžel? Já bych nejdřív šla za ním, je to jeho kamarád, ať to vyřídí. Nebo mu to řekněte spolu, aby to nevypadalo, že ho chceš vyhodit jen ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.1.16 09:37

@Halamka
Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.1.16 09:38
@bublinka29 píše:
Fakt jsem na tohle hrozna. Nechci se ho nějak dotknout :?

tak potom trp, no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.1.16 09:39

@pikola
On je na tohle ještě horší než já. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.1.16 09:51

@donaga
Děkuji, máš pravdu, zkusíme si to probrat s manželem a pak mu to řeknem.
U mě, když se to tyka práce nebo tomu dotyčnýmu vykam, takový problém nemám, ale tohle je pro mě jako jít na popravu. A pohár asi tak uplně přeteklý není, ale i tak toho mám dost. Potřebuju se učit na zkoušky a v tomhle prostředí to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
996
5.1.16 13:10

Sednete si. A reknete ze ted mate nejake,,rodinne problemy,, ze budete muset vydat hodne penez a ze nemate na ziveni jeho hladovejo krku, ze ted budete pocitat kazdou stovku i za vodu a eletriku.. Neco si vymyslete. Ale 4 mesice u nekoho somrovat by me nenapadlo praci mate i blbou behem mesice max a bydleni behem 2mesicu nez nasetrite. At kde vyziraz svou rodinu nebo dalsiho kamose. Mate dobry srdce ale neni nemocnej a neumira tak sup s nim pryc ruce a nohy ma aby makal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.1.16 13:29

@Makronka222 :D Svatá pravda. Po tom co mi tady všichni radily, dnes mu to řeknem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný