Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky,
chtěli by jsme vymalovat obývák, ale řešíme barvičky
celý barák máme ve stylu Provance, ale s obývákem mi náhle došla inspirace
jídelnu a kuchyn máme levandulovo-béžový a nábytek antik ikea - kuchyn slonová kost. Obývák navazuje pruchodem s obloukem. Máme velkou šedobéžovou sedačku, tmavou podlahu a bílý nábytek…a jsem absolutně v koncích, jak vymalovat…napadla mě kombinace opět levandule třeba s pastelově zelenou??nebo by se mi líbila i nějaká modra???
prosím poradte…
![]()
Díky moc, Jana
Provence.
Jinak, viděla jsem takovou výmalbu ve stylu Provence zelená - fialová, vypadá to děsně řvavě, raději tlumenější odstíny a výmalbu třeba jen fialkovou a bílou a doplňky k tomu i sytější, do fialova a do zelena. Ale každý má jiný názor.
Provence miluju
. Osobně nejsem moc „barvičková,“ takže bych volila spíše již zmiňovanou slonovou kost, jemný nádech do vanilky, smetany nebo olivové zelené, ale opravdu jen lehounké nádechy.
Levandulová barva je nádherná, ale mě by se brzo okoukala
Příspěvek upraven 12.04.13 v 10:40
Provence. Ne Provance. Jen pro upřesnění.
Jo, souhlas s Lette, na stěny jen jemné barvičky a buď teda tu zelenkavou, nebo fialkovou, pokud je sneseš. Klidně v kombinaci s bílou nebo smetanovou. Viděla jsem kuchyni, kde byla jedna stěna řvavě zelená, druhá sytě fialová, hrůza. Ty barvičky bych raději pak dohnala doplňky. Ty se dají snadno vyměnit nebo přesunout.
Použila bych pastelově fialovou v kombinaci s jemným odstínem béžové, spíš jen nádech. S tmavou podlahou a světlým nábytkem to bude působit hezky.
..přikládám pár fotek pro představu…:) barvy bych chtěla v každém případě pastelové…na jedné fotce je vidět i ta kombinace levandule-zelená - měli jsme tak natřenou zábranu na schody ![]()
TAky se mi Provance líbí, a líbí se mi právě v té prosluněnosti a vzdušnosti. Souhlasím s holkama, že barvy se okoukají. Takže bych asi taky viděla spíše jemné odstíny, a pokud hodně miluješ tu levandulovou, tak třeba jen jednu stěnu.
Jestli je ten obyvak hodne prosluneny, tak bych v kombinaci s tim bilym nabytkem sla do te olivove.
..zatím prosluněný, ale stříška pergoly dost sluníčka ubere…
..ted jsem našla ještě tohle..
..tím že máme sedačku spíš šedivou, nad ní velké bílé zrcadlo a všechny poličky a nábytek taky bílý, tak chci nějaký kontrast…
Ale ta olivová není vůbec špatná..nevíš kde bych našla nějaký vzorník? díky moc..
My mame kuchyn slonovou kost a mame tam takovouhle podobnou barvicku ![]()