Obývák ve stylu Provence?

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
211
12.4.13 10:27

obývák ve stylu Provance?

Ahoj holky,
chtěli by jsme vymalovat obývák, ale řešíme barvičky :nevim: celý barák máme ve stylu Provance, ale s obývákem mi náhle došla inspirace :nevim: jídelnu a kuchyn máme levandulovo-béžový a nábytek antik ikea - kuchyn slonová kost. Obývák navazuje pruchodem s obloukem. Máme velkou šedobéžovou sedačku, tmavou podlahu a bílý nábytek…a jsem absolutně v koncích, jak vymalovat…napadla mě kombinace opět levandule třeba s pastelově zelenou??nebo by se mi líbila i nějaká modra???
prosím poradte… :nevim: :nevim: :nevim:
Díky moc, Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8071
12.4.13 10:30

Provence.

Jinak, viděla jsem takovou výmalbu ve stylu Provence zelená - fialová, vypadá to děsně řvavě, raději tlumenější odstíny a výmalbu třeba jen fialkovou a bílou a doplňky k tomu i sytější, do fialova a do zelena. Ale každý má jiný názor.

http://favi.cz/…rovence-styl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1965
12.4.13 10:34

Provence miluju :). Osobně nejsem moc „barvičková,“ takže bych volila spíše již zmiňovanou slonovou kost, jemný nádech do vanilky, smetany nebo olivové zelené, ale opravdu jen lehounké nádechy.
Levandulová barva je nádherná, ale mě by se brzo okoukala

Příspěvek upraven 12.04.13 v 10:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
12.4.13 10:38

Provence. Ne Provance. Jen pro upřesnění.

Jo, souhlas s Lette, na stěny jen jemné barvičky a buď teda tu zelenkavou, nebo fialkovou, pokud je sneseš. Klidně v kombinaci s bílou nebo smetanovou. Viděla jsem kuchyni, kde byla jedna stěna řvavě zelená, druhá sytě fialová, hrůza. Ty barvičky bych raději pak dohnala doplňky. Ty se dají snadno vyměnit nebo přesunout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
12.4.13 10:42

Olivove zelena nebo smetanova…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3932
12.4.13 11:00

Použila bych pastelově fialovou v kombinaci s jemným odstínem béžové, spíš jen nádech. S tmavou podlahou a světlým nábytkem to bude působit hezky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
12.4.13 11:00

..přikládám pár fotek pro představu…:) barvy bych chtěla v každém případě pastelové…na jedné fotce je vidět i ta kombinace levandule-zelená - měli jsme tak natřenou zábranu na schody :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5695
12.4.13 11:12

TAky se mi Provance líbí, a líbí se mi právě v té prosluněnosti a vzdušnosti. Souhlasím s holkama, že barvy se okoukají. Takže bych asi taky viděla spíše jemné odstíny, a pokud hodně miluješ tu levandulovou, tak třeba jen jednu stěnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
12.4.13 11:18

…a omlouvám se za chybu..PROVENCE… :andel: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
12.4.13 11:26

Jestli je ten obyvak hodne prosluneny, tak bych v kombinaci s tim bilym nabytkem sla do te olivove.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
12.4.13 11:35

..zatím prosluněný, ale stříška pergoly dost sluníčka ubere… :nevim:..ted jsem našla ještě tohle..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
12.4.13 11:36

..tím že máme sedačku spíš šedivou, nad ní velké bílé zrcadlo a všechny poličky a nábytek taky bílý, tak chci nějaký kontrast…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
12.4.13 11:41

Ale ta olivová není vůbec špatná..nevíš kde bych našla nějaký vzorník? díky moc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
12.4.13 11:46

..třeba takovou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barushe
12.4.13 11:56

My mame kuchyn slonovou kost a mame tam takovouhle podobnou barvicku :palec: