OCD - vtíravé myšlenky

55
4.6.23 13:38

OCD - vtíravé myšlenky

Ahoj :kytka: ráda bych se zeptala, zda je tu někdo, kdo trpí OCD, ani ne tak rituály, ale spíše vtíravými myšlenkami? Já jsem si naposledy vsugerovala, že můžu mít schizofrenii a podsouvám si dost katastrofické myšlenky, přitom bych to nikdy neudělala. Máte to taky tak někdo? Případně klidně napište soukromě :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
323
4.6.23 18:37

Ahoj, nevím, jestli je to přímo OCD, ale třeba v práci než odejdu tak musím bezpodmínečně zkontrolovat sporák s myčku, jestli nejsou stále zaplé a dělám to i když vím, že jsem je ten den ani nezapínala. Absolutně mě děsí myšlenka, že něco nevypnu a ono tam vyhoří nebo tak. Jinak já chodím k psychologovi s hypochondrií. Možná to, že si myslíš, že by si mohla mít schizofrenii by taky nějak mohlo souviset s tou hypochondrií.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
4.6.23 20:41

Já bych řekla, že to je součást úzkosti. Přesně tohle je i můj neskutečný strašák, že budu mít schizofrenii a někomu nevědomky ublížím.
U psychologa se to snažím tak nějak rozklíčovávat, ale je to běh na delší trať no.
Nicméně nejsi v tom sama, mnoho lidí to zažívá, jen o tom nemluví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
5.6.23 11:53

Že je to běh na dlouho trať je pravda. Já jsem zatím byla jen na 2 terapiích, chodím 1× měsíčně a pořád čekám kdy už mi to trochu pomůže, protože zatím je to pořád peklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
5.6.23 15:42

Hrozně důležitý je výběr terapeuta tak nějak přímo na míru.
Když jsem chodila k prvnímu, tak mi to vůbec nepomáhalo, pořád se mnou dělal nějaká dechová cvičení a vůbec mi to nešlo.
Pro mě je lepší terapie, kdy mi to někdo tak jakože racionálně řekne, že to je opravdu jen moje hlava, že to není reálné, že se s tímto potýká dost lidí atd atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
5.6.23 16:56

Moje psycholožka mi taky říká, že to dělá moje hlava a vždy se mi snaží udávat důvody proč nejsem nemocná. Taky dělá fyzioterapii, takže mi vysvětlila proč mě bolí záda (bojím se, že mě záda bolí kvůli nějaké vážné nemoci a ne jen prostě záda, která bolí každého druhého). Myslím, že psycholožkou to není, spíš jsem to nechala zajít příliš daleko. Už jsem přemýšlela, jestli by nebylo lepší začít brát antidepresiva, ale chtěla bych se tomu vyhnout. Nevím proč, ale mám k nim odpor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
5.6.23 17:00

Teda- zkontrolovat sporák/ myčku mi přijde jako žádoucí činnost- bez ohledu na (ne)použití. Horší by už bylo kontrolovat ledničku, jestli není zapnutá a jestli tam furt nesvítí světýlko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí