Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Však jo, každý ať dělá jak chce…
Mi fakt ty aviváže smrdí (silan, lenor…), vždycky jak mi přijde balíček z mimibazaru, praští mě to přes čumáček ten puch a hned to jdu prát. A stejně kolikrát to pustí až po dalším praní ![]()
Tak já dávám jen kapku Amway horská louka nebo jak, to je takové decentní=)
Ocet i pomáhá dokonale vymáchat zbytky pracího prášku, to na kůži taky není nic dobrého.
Ale je to o zvyku, já si to dřív bez aviváže nedokázala představit, teď mi to smrdí, nesnesu ani běžnou kosmetiku z drogerie, všechno je strašně převoněné.
Taky ocet používám, akorát jsem si tuhle četla jeho složení a bylo tam i nějaký barvivo-karamel. Jinej obyč ocet na výběr v krámě u nás nemaj, je nějakej „čistej“? Ale zatím nepozoruju nějaký nedostatky:-)
hofka píše:
Taky ocet používám, akorát jsem si tuhle četla jeho složení a bylo tam i nějaký barvivo-karamel. Jinej obyč ocet na výběr v krámě u nás nemaj, je nějakej „čistej“? Ale zatím nepozoruju nějaký nedostatky:-)
Já jsem nedávno v obchodě koukala na takový průhledný ocet, bylo tam vyloženě napsáno, že je vhodný k praní místo aviváže. Jen 1 litr stál 27 Kč.
To byl asi ten přírodní octový čistič RinGo. Má tam vzadu i návod na co jde všechno použít a jak. Já ho používám a je jak bez vůně, tak i s vůní jablka a broskve. Uvádí, že má silnější koncentraci než jako obyčejný lihový ocet z krámu (ten má 8%)
Ahojky, prosím když čistíte pračku octem, to ho lijete přímo do bubnu????? Nebo kam? ![]()
Ahoj holky,teda teď koukám jak blázen…už nejsem nejmladší,ale nikdy jsem o octu místo aviváže neslyšela,ale hned to vyzkouším jak budu prát.Na čištění pračky,rychlovarný konvice i na vlasy ho používám,ale na prádlo…Škoda že nemám co na praní hned bych to zkusila.Ještě ho používám kfdyž myju okna…naliju hop do vody bez saponátu a okna se krásně lesknou…ničím jiným je neblýskám
Chtěla bych si vyčistit pračku. Kam ocet liju? Přímo do pračky nebo do přihrádky na prášek? A peru na nejvyšší stupně, které pračka má?
Taky se přidám z otázkou. Už hodněkrát jsem o octu místo aviváže a na čistění pračky slyšela, jen mi není jasné, kam ho mám nalít. Do té nádobky na aviváž?
@micelinka jo, normálně to nalej do bubnu a zapni vyvářku. Někdo udává, že je lepší to při praní ještě vypnout a nechat chvíli stát ale na to nemám čas ani kapacitu to hlídat, takže nechám projet prostě celý program ![]()
@Loffda celý dlouhý program? Mně ta vyvářka dělá asi 3 hodiny. Naliju celý litr? A nevadí klasický ocet z obchodu, který je dobarvovaný karamelem?
@micelinka píše:
@Loffda celý dlouhý program? Mně ta vyvářka dělá asi 3 hodiny. Naliju celý litr? A nevadí klasický ocet z obchodu, který je dobarvovaný karamelem?
Nevadí. Já liju celý litr, rozdělím do avivážove přihrádky, na prášek a zbytek do bubnu. A na celej program, mně trvá 2 a půl.
Taky dávám do bubnu, já tam teda mrsknu 3 litry
Ale my máme děsně tvrdou vodu. Nechám projet celý program a pak ještě čistím i těsnění (mám už starší pračku, tak proto).
Taky dávám ocet na vyvářku, na celý program a naliju celou litrovou lahev.
Já teda dávám ocet i místo aviváže při praní, malá má ekzém a ocet jí nevadí.