Ocet do pračky místo aviváže

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
24798
17.1.11 19:33

Však jo, každý ať dělá jak chce…
Mi fakt ty aviváže smrdí (silan, lenor…), vždycky jak mi přijde balíček z mimibazaru, praští mě to přes čumáček ten puch a hned to jdu prát. A stejně kolikrát to pustí až po dalším praní :nevim:
Tak já dávám jen kapku Amway horská louka nebo jak, to je takové decentní=)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peo
6738
17.1.11 20:40

Ocet i pomáhá dokonale vymáchat zbytky pracího prášku, to na kůži taky není nic dobrého.
Ale je to o zvyku, já si to dřív bez aviváže nedokázala představit, teď mi to smrdí, nesnesu ani běžnou kosmetiku z drogerie, všechno je strašně převoněné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
31.1.11 22:34

Taky ocet používám, akorát jsem si tuhle četla jeho složení a bylo tam i nějaký barvivo-karamel. Jinej obyč ocet na výběr v krámě u nás nemaj, je nějakej „čistej“? Ale zatím nepozoruju nějaký nedostatky:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
5.2.11 15:37
hofka píše:
Taky ocet používám, akorát jsem si tuhle četla jeho složení a bylo tam i nějaký barvivo-karamel. Jinej obyč ocet na výběr v krámě u nás nemaj, je nějakej „čistej“? Ale zatím nepozoruju nějaký nedostatky:-)

Já jsem nedávno v obchodě koukala na takový průhledný ocet, bylo tam vyloženě napsáno, že je vhodný k praní místo aviváže. Jen 1 litr stál 27 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
7.2.11 16:37

To byl asi ten přírodní octový čistič RinGo. Má tam vzadu i návod na co jde všechno použít a jak. Já ho používám a je jak bez vůně, tak i s vůní jablka a broskve. Uvádí, že má silnější koncentraci než jako obyčejný lihový ocet z krámu (ten má 8%)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vendulenka
23.12.11 10:12

Ahojky, prosím když čistíte pračku octem, to ho lijete přímo do bubnu????? Nebo kam? :)

• Citovat
  • Upravit
526
23.12.11 10:20

Ahoj holky,teda teď koukám jak blázen…už nejsem nejmladší,ale nikdy jsem o octu místo aviváže neslyšela,ale hned to vyzkouším jak budu prát.Na čištění pračky,rychlovarný konvice i na vlasy ho používám,ale na prádlo…Škoda že nemám co na praní hned bych to zkusila.Ještě ho používám kfdyž myju okna…naliju hop do vody bez saponátu a okna se krásně lesknou…ničím jiným je neblýskám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
24.6.13 08:39

Chtěla bych si vyčistit pračku. Kam ocet liju? Přímo do pračky nebo do přihrádky na prášek? A peru na nejvyšší stupně, které pračka má?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
24.6.13 08:45

Taky se přidám z otázkou. Už hodněkrát jsem o octu místo aviváže a na čistění pračky slyšela, jen mi není jasné, kam ho mám nalít. Do té nádobky na aviváž?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
24.6.13 08:47

@kolozubka já lila do nádobky na aviváž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10895
24.6.13 08:47

@micelinka jo, normálně to nalej do bubnu a zapni vyvářku. Někdo udává, že je lepší to při praní ještě vypnout a nechat chvíli stát ale na to nemám čas ani kapacitu to hlídat, takže nechám projet prostě celý program ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
24.6.13 08:50

@Loffda celý dlouhý program? Mně ta vyvářka dělá asi 3 hodiny. Naliju celý litr? A nevadí klasický ocet z obchodu, který je dobarvovaný karamelem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
24.6.13 09:20
@micelinka píše:
@Loffda celý dlouhý program? Mně ta vyvářka dělá asi 3 hodiny. Naliju celý litr? A nevadí klasický ocet z obchodu, který je dobarvovaný karamelem?

Nevadí. Já liju celý litr, rozdělím do avivážove přihrádky, na prášek a zbytek do bubnu. A na celej program, mně trvá 2 a půl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
24.6.13 09:39

Taky dávám do bubnu, já tam teda mrsknu 3 litry :palec: Ale my máme děsně tvrdou vodu. Nechám projet celý program a pak ještě čistím i těsnění (mám už starší pračku, tak proto).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11081
24.6.13 09:40

Taky dávám ocet na vyvářku, na celý program a naliju celou litrovou lahev.
Já teda dávám ocet i místo aviváže při praní, malá má ekzém a ocet jí nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný