Rodinný rozpočet

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7041
16.1.11 15:04

Rodinný rozpočet

Chtěla jsem se zeptat, jako prozatím nezkušená, kolik peněz bude třeba jakmile se mimčo narodí. Za měsíc máme s přítelem svatbu a až potom spolu začneme vést jednu domácnost.
Proto potřebuji radu, jak to bude s malým prckem? Kolik stojí mimčo měsíčně? Vůbec si to nedokážu představit, co bude třeba kupovat atd. Jestli byste se podělily se svými zkušenostmi, budu moc ráda. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19494
16.1.11 15:06

to zalezi na mnoha faktorech, jestli kojis, nebo UM, jestli papirovy nebo latkovy pliny, jestli ti staci obyc obleceni nebo neco spesl, kolik toho dostanes a kde budes nakupovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7041
16.1.11 15:13

tak doufám, že budu kojit a využívat budeme převážně jednorázové plíny. Stačí mi obyč oblečení, ale většinu dostaneme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
16.1.11 15:22

To se těžko odhaduje, přesně jak už psala careynka :) - kojení nekojení, papírové versus látkové plíny, atd.

Taky záleží jaký kočárek chceš, jestli si koupíš nový nebo už starší, trojkombinaci nebo dva kočárky (prvně hluboký, pak sporťák).

Taky třeba u postýlek je rozmezí od 700Kč (tuším v Ikea) a viděla jsem postýlku i za 7 tisíc :) - takže záleží na tom kolik investuješ do těch základních věcí, které nutně pro mimčo potřebuješ.

Oblečení se dá docela dobře koupit na MMB - teda alespoň já jsem nikdy neměla problém :)

• Citovat
  • Upravit
7041
16.1.11 15:46

asi jsem to špatně napsala ;) myslela jsem rozpočet pro normální vyžití. Nemyslím výbavu, ale rozpočet domácnosti. Kolik mimčo stojí měsíčně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
16.1.11 15:56
saphire píše:
asi jsem to špatně napsala ;) myslela jsem rozpočet pro normální vyžití. Nemyslím výbavu, ale rozpočet domácnosti. Kolik mimčo stojí měsíčně?

tak malicky te stoji jen ty papirovky, pocitej kolem tisicovky mesicne a az pak je starsi tak se do toho pridavaji hracky, vetsi obleceni, kosmetika a jidlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
16.1.11 16:06

Tak pokud budeš kojit, tak snad opravdu jen ty plíny, případně kojo čaje. S rostoucím dítkem se cena zvedá, protože v balících je za stejnou cenu menší počet plen :mrgreen: Ale do půl roku není problém, nepotřebuješ navíc vlastně nic kupovat, akorát dokupuješ oblečení, ale jestli dostanete :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16908
16.1.11 16:41
saphire píše:

to je jednoduchý,počítej s tím če potřebuješ denně na mimčo 6-12 plenek..já mám tři holky a vždycky jsem měla tak průměr 6-7,takže na měsíc je to mezi 180-210 plenkami..doporučuju koukat na balení a nekupovat hned první..já kupuju třeba v DM babylove,protože jedna uplatním na ně slevu za 50 b knížku,kde je 25% :wink: a za druhé prodávají plenky v papírových krabicích jako duopack,takže tam stojí třeba 339 kč,u vel,jakou máme my teď jich tam je 84 a na měsíc bys koupila 2 krabice,śe slevou tě vyjde jedna na 254 kč,takže to máš dejme tomu 500 kč..a máš víc plenek než u pampers kde se s plenkama pod 1000 kč nedostaneš..a ještě můžou miminu dělat opruzeniny,protože jsou napuštěný nějakým mlíkem..my je měli taky ale jen do vel.2,ty žlutý,jsou bez toho mlíka :wink:
pokud nebudeš kojit a budeš kupovat um,připrav se tak na min 1500 kč za mléko záleží kolik prcek vypije,většinou bys kupovala tak 5 krabic nutrilonu 800 g nebo 7 sunaru po 600 g..za sunar bys dala 1400,ale nemusí mimču dělat dobře,může po něm mít zácpu :wink: dobrý je ten sunar až od 6 měs,premium,ten už zácpu nezpůsobuje.nevyplatí se šetřit a kupovat kdejaký levný patoky :mrgreen: ubrousky jsou další co budeš kupovat,bacha taky na levný značky který mohou způsobovat alergii..nej jsou od babylove v dm,nivea a pak johnsons.cca 150 kč..spotřebuješ tak 5-6 balíků na měsíc :wink: kosmetika je tak 300 kč jednou za dva měsíce+- pokud budeš kupovat třeba jako já od Hippu neho johnsons baby gel na vlásky i tělo :wink: pak ještě dobrý krém nebo mléko,tyčinky do oušek a krém na opruzeniny,pro jistotu :wink:
až pak odroste,budeš kupovat kaše,tak 6 krabic na měsíc+příkrmy,pokud budeš vařit tím líp..hodí se i čaj,ten ti bude stačit tak jeden za 100 :wink:
kdybys něco ještě chtěla vědět ozvi se třeba a napiš mi soukromou zprávu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7041
16.1.11 16:48

Hejhulko děkuji, naprosto vyčerpávající odpověď :wink: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4417
16.1.11 16:51

ahoj, malé je 9 měsíců, a když to tak spočítám - tak plíny, UM, příkrmy a přesnídávky, kaše, a nějaká ta kosmetika - tak jsem na částce cca 3000,–

pokud budeš kojit je to lepší a ze začátku nekupuješ příkrmy, ale spotřebuješ zase více plen :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16908
16.1.11 16:57
saphire píše:
Hejhulko děkuji, naprosto vyčerpávající odpověď :wink: :palec:

nemáš zač,ráda jsem pomohla :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
16.1.11 17:03
Hejhulka25 píše:
saphire píše:
to je jednoduchý,počítej s tím če potřebuješ denně na mimčo 6-12 plenek..já mám tři holky a vždycky jsem měla tak průměr 6-7,takže na měsíc je to mezi 180-210 plenkami..doporučuju koukat na balení a nekupovat hned první..já kupuju třeba v DM babylove,protože jedna uplatním na ně slevu za 50 b knížku,kde je 25% :wink: a za druhé prodávají plenky v papírových krabicích jako duopack,takže tam stojí třeba 339 kč,u vel,jakou máme my teď jich tam je 84 a na měsíc bys koupila 2 krabice,śe slevou tě vyjde jedna na 254 kč,takže to máš dejme tomu 500 kč..a máš víc plenek než u pampers kde se s plenkama pod 1000 kč nedostaneš..a ještě můžou miminu dělat opruzeniny,protože jsou napuštěný nějakým mlíkem..my je měli taky ale jen do vel.2,ty žlutý,jsou bez toho mlíka :wink:
pokud nebudeš kojit a budeš kupovat um,připrav se tak na min 1500 kč za mléko záleží kolik prcek vypije,většinou bys kupovala tak 5 krabic nutrilonu 800 g nebo 7 sunaru po 600 g..za sunar bys dala 1400,ale nemusí mimču dělat dobře,může po něm mít zácpu :wink: dobrý je ten sunar až od 6 měs,premium,ten už zácpu nezpůsobuje.nevyplatí se šetřit a kupovat kdejaký levný patoky :mrgreen: ubrousky jsou další co budeš kupovat,bacha taky na levný značky který mohou způsobovat alergii..nej jsou od babylove v dm,nivea a pak johnsons.cca 150 kč..spotřebuješ tak 5-6 balíků na měsíc :wink: kosmetika je tak 300 kč jednou za dva měsíce+- pokud budeš kupovat třeba jako já od Hippu neho johnsons baby gel na vlásky i tělo :wink: pak ještě dobrý krém nebo mléko,tyčinky do oušek a krém na opruzeniny,pro jistotu :wink:
až pak odroste,budeš kupovat kaše,tak 6 krabic na měsíc+příkrmy,pokud budeš vařit tím líp..hodí se i čaj,ten ti bude stačit tak jeden za 100 :wink:
kdybys něco ještě chtěla vědět ozvi se třeba a napiš mi soukromou zprávu :mavam:

Já nevím, ale to je docela velká spotřeba, malému jsem myla prdelku pod vodou, takže do půl roku jsem spotřebovala jedny ubrousky, kosmetiku víceméně nepotřebuje, na zadeček Rybilka, 6krabic kaše tedy taky nespotřebuje ani teď. Sunar zatím ani jeden, čajík má první :nevim: Jasně u nás jde kojení, ale i tak :nevim: Není tu DM, takže já na noc dávám pampers, přes den látka, ale do pěti měsíců jsem užívala jen ty a dá se sehnat v akcičkách, ale nesmí se být líný :mrgreen: Co vím tak Johnson hodně často způsobuje alergické reakce, ale to se přít nebudu, neboť nepoužívám :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
16.1.11 17:05

Ahoj, neřeknu přesně, ale za rodičák 7600kč vystačím na provoz mimča s prstem v uchu a to jsme na UM, plíny papírovky a příkrmy půl domácí, půl sklenky. Oblečení teda máme vše půjčené, sem tam něco dokoupím. Hračky z valné většiny jsme kupovali my, ale taky jsme něco dostali. I tak, jestli dám za Verunku 2500měsíčně, spousta korunek zbyde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
16.1.11 17:49

To se asi přesně spočítat u nás nedá. A neřekla bych, že druhé dítě s rozpočtem nějak závažně zamíchalo. Možná o tisícovku … To spíš že starší syn je větší a musím nakupovat více „dospělého“ jídla (jogurty, maso, zeleninu …) než že by druhé mimi mělo nějaké zvýšené nároky … Dejme tomu, že na čistý provoz „kuchyně a koupelny“ (mimo pojistek, telefonů, atd atd.) mám plus mínus 10 000 měsíčně. A jde to velmi slušně. Včetně mého „kapesného“ (na maličkosti typu lepší tělový gel, na který holt musím vyšetřit tak, že si nekoupím pro sebe nejdražší jogurt :-)))) )

A z toho ten prcek …

2× měsíčně UM … cca 400 Kč
plíny ...... cca 500 ??? (ani sakra nevím … když dojdou, kupuju nový!!!)
skleničky, přesnídávky, kaše … cca 1000? (taky nevím … )
občas nějaký oblečení - bunda za 400, tepláky za 150, capáčky za 50 .....

Spíš jde o „první výdaje“ na výbavičku, ty budou ze začátku dost vysoké a těžko je budeš oddělovat od běžného provozu. Protože taky nebudeš hned kupovat věci na půlroční dítě, to prostě koupíš až třeba za pár měsíců a budou mít v tescu akci …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kvetinka56
16.1.11 18:24

To opravdu zalezi na hodne faktorech, nas Misa vyjde mesicne max 1000Kc. Nepocitam do toho prvotni investice. ALE Stale jeste kojim, takze UM nekupuji. Misa z tuhe stravy ji jenom bily jogurt (kupuji bilou 500g Holandii, tu ma na 3dny) a kase s ovocem (kase kupuji ve zdrave vyzive za par kacek, ovoce cerstve). Vodu ani caje nechce, asi nema zizen, jelikoz ho kojim jeste cca 5× denne a 4× v noci. Tolik k jidlu.
co se tyce plenek, pouzivam latkovky, hodne se da nimi usetrit, teda dokud maminka odola a nenakupuje krasny kalhotkovy plinky. U latkovek je nejvyssi ta pocatecni investice, pak je to radove tak 200Kc mesicne. Plinky se muzou prat v ekologickych prostredcich, takze usetris na prascich.
Obleceni uz dokupuji prubezne, nepotrebuji mit znacky a vsechno nove, myslim, ze doma je uplne jedno, jake bodycko a teplacky poblinka nebo osoupe na nich kolinka. Obleceni a taky hracky se daji za skvely ceny koupit v bazarech.
Co se tyce ubrousku na zadecek, maly mel z nich opruzenou prdelku, tak jsem ho vzdy, kdyz byl pokadeny, umyla v umyvadle, cena temer nulova, efiktivita podstatne vyssi. Z kosmetiky jsem prvni pulrok pouzivala max. bepanthen na bradavky a jeho prdelku, detske mydlo za par korun a na telo olivovy olej z lekarny. To je vse.
Zalezi jenom na tobe, jestli chces pouzivat vyhradne jednorazovky, nebo si prikrmy pak varit nebo kupovat jenom sklenicky.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný