Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Prosím o radu, chystáme se zasklít lodžii, můžeme mít systém vario nebo optimi a nemáme s nimy žádné zkušenosti.
Můžete mi prosím napsat jestli máte těmito systémy lodžii zasklenou a Vaše zkušenosti, výhody, nevýhody postřehy:-))
Bydlíme v přízemí a spodní díl je zděný.
Je to pro nás celkem velká investice, tak chceme dobře vybrat.
Moc všem děkuji, bude to pro nás velká pomoc.
Díky Petra.K
Ahoj,
ja jsem se rozhodovala mezi Optimi a nejakym jinym systemem, ktery ma mezi skly nepruhledne lišty, takže to vyhral OPTIMI. Jsem spokojena, vlastne zadnou vetsi mouchu jsem na tom nenasla, snad jen ze upevneni kridel ke zdi (kdyz chci skla dat ke zdi) je takovym systemem, ktery drzi malo, ale mozna to jen neumim poradne pridelat. Ale pokud jste v prizemi, tak by to nemel byt problem, ja jsem (resp. byla jsem, v lete jsme se stehovali) ve 12.patre a prave pri silnych vetrech to blbe drzelo, ze jsem mela strach, ze se sklo rozbije.
Dobre se to udrzuje, vsechno po cele tri roky funkcni, fakt jsem spokojena
A navic jako bonus jsem od doby, co jsem nechala lodzii zasklit, v podstate nepustila v pokoji topeni, jen kdyz bylo 20 pod nulou.
Ten druhy system neznam, ale na obrazku to vypada hodne podobne
Jen mi chybi okapy, mozna to na tech fotkach neni videt, ale prijde mi, ze jsou to fotky hned po instalaci. Docela by me zajimalo jak dum vypada po par letech fungovani bez tech okapu, jestli voda ze skel lodzie nebude spinit ![]()
Hanucho moc díky!!!
Já jsem oba systémy na internetu prohlížela, ale moc jsem z toho nepochopila, snad jen, že vario se může otevřít z obou stran najednou, zatímco optimi jen z jedné strany, co tady ve starých diskuzích maminky psaly, tak byly s optimi spokojené, tak snad ještě někdo napíše, je to přece jen 30tisíc…
Jetě jedou díky!!!pa P.
Zdravím,
možná už jdu s křížkem po funuse, ale rozhodně ne Vario ! Já sama jsem šla neprozřetelně po nižší ceně a teď toho fakt lituju. Ten system se funkčně jenom tváří, se skly nejde po roce skorem pohnout a to já jsem ještě dost silná, takový důchodce úplně bez šancí. Řešení reklamací se pořádně nedočkám asi nikdy a za sebe můžu jen potvrdit : nikdo není tak bohatý, aby si mohl kupovat "levné " věci
Hodně štěstí přeju, víc než jsem měla já . yty
ahojky,
díky moc, už máme zaskleno systémem optimi a zatím spokojenost.
díky P.
Zdravím - pravda, lodžii máme zasklenou již 10let, ovšem jakýmsi neorigo systémem (sranda že od pána z Pardubic - před jakýmižto právě na stránkách optimi varují - jak jsem si dnes všiml ![]()
Problémem je nestálost plastových komponent (již x let) jsou totálně skřehlé a některé zničené. Navíc se obávám, že vyměnit je za něco jiného bude problém..
jinak pro YTY s drhnutím ve spodní liště byl také problém, ovšem otec to čímsi promazává a pojezd je bezproblémový (problém je s nestabilitou celého uchycení ve spodní liště..)
Takže bych rozhodně doporučil originál - u kterého po 10letech sice žádná záruka také nebude, ovšem alespoň bych předpokládal možnost servisu či sehnání náhradních dílů (i když pravda, ani od optimi jsem nesehnal žádný odkaz na výrobce, dodavatele dílů či nic podobného..)
Ideálně asi se na podobné věci vyptat ještě před objednávkou..
Chtěla bych po letech oživit tuhle diskuzi. Chystáme se zasklít balkon a vybíráme mezi třemi systémy - Optimi, Vario a Comfort. Prosím, jaké s nimi máte zkušenosti? Kterou byste vybraly? Cena je +- všude stejná. Děkuju.
Dobrý den rád bych se zeptal kde je možno sehnat náhradní díly na Optimi.
@Anonymní píše:
Dobrý den rád bych se zeptal kde je možno sehnat náhradní díly na Optimi.
ano a mají i výborný pozáruční servis. Osobní zkušenost.
Tak jsem sehnal náh díly do Optimy…Zdá se ni to ale předražené…
Za 2ks horního zajištění s provázkem 384kč A za 2× 1,4m meziskelní lišty 238kč /1m-85kč/.Celkem 623kč…!!!