Ocet do pračky místo aviváže

nnella
16.1.11 18:42

Ocet do pračky

Ahojky,
holky poradte mi prosím kolik dáváte octa místo aviváže do máchání.A pak když ho dám na pročištění pračky tak kolik asi tak??tolik jako na to máchání?? :think: díky za rady :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7213
16.1.11 18:58

ahojky,misto avivaze nedavam,ale kdyz cistim pracku jednou za cas,tak dam pul litra na vyvareni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peo
6738
16.1.11 19:02

Ahoj, já ho leju od oka, zhruba tak víčko od aviváže. A pračku jsem ještě nečistila, tím že nepoužívám aviváž, ale většinou jen ocet, tak je pořád jak nová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
16.1.11 19:17

Na máchání tak deci? Přesná míra - glogloglo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
16.1.11 19:29

Na vycisteni pracky leju cely litr a vyvarim.

Davala jsem i misto avivaze, ale prislo mi, ze mam diky tomu casem pracku pokrytou takovym fuj slizem. :poblion: Tak jsem nasadila normal avivaz, ale uz se to tam objevuje zas. Zbavim se toho jedine rucnim vydrhnutim celeho bubnu a okoli. :roll: Nevite, cim to je? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
16.1.11 19:35

ahoj, já dávám ocet i s práškem, takže to dávám do stejný přepážky a převážně k bílýmu prádlu, je to i jako změkčovadlo a prádlo po něm nesmrdí, takže je zbytečný pak pouštět pračku na prázdno při čištění, dávám tak od oka cca 100-200ml, dávám i aviváž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7870
16.1.11 20:59

já ho dávám do přepážky pro aviváž a mám tam míru, takže naleju tolik kolik mi míra dovolí, víc mi hned vyteče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
17.1.11 12:01

a vazne tam nejde po ususeni ten ocet a ni trosku citit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
17.1.11 12:09

Zkus na pár ručníkách, přinejhorším to přepereš znova… Já nevím, jestli to cítím, je to jiné než aviváž nebo než jen prášek, ale rozhodně to není ten odér nepříjemný, jako když čichneš přímo k octu.
A během sušení to stejně vyprchá… („něco“ cítím jen když pečlivě očichávám ještě vlhké prádlo)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
17.1.11 12:17

diky,vyzkousiiiim :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peo
6738
17.1.11 17:05

Radan, u vlhkého to malinko cítit je, ale po uschnutí vůbec. Prádlo není sice tak měkké jako u aviváže, ani není navoněné (mně to vadí, proto dávám ocet), ale zase není tak tvrdé, jako bez ničeho. A rozhodně je to zdravější, aviváž je pěkný hnus, navíc to špiní pračku.
Octem se dají i oplachovat vlasy po umytí, krásně se lesknou a po uschnutí taky nejsou cítit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
17.1.11 17:11
Peo píše:
Radan, u vlhkého to malinko cítit je, ale po uschnutí vůbec. Prádlo není sice tak měkké jako u aviváže, ani není navoněné (mně to vadí, proto dávám ocet), ale zase není tak tvrdé, jako bez ničeho. A rozhodně je to zdravější, aviváž je pěkný hnus, navíc to špiní pračku.
Octem se dají i oplachovat vlasy po umytí, krásně se lesknou a po uschnutí taky nejsou cítit.

jojo,to znam s jablecnym octem,ten jsem i pila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
17.1.11 17:18

Ocet misto avivaze? To slysim poprve. Muzu se zeptat proc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
17.1.11 17:52
berusa.m píše:
Ocet misto avivaze? To slysim poprve. Muzu se zeptat proc?

Třeba že aviváže jsou pěkně chemické sajrajty :-D , já teda aviváž používám, pěkně drahou a jen kapku, po „normální“ se mi Majda osype - a navíc mi smrdí. A do ručníků, utěrek dávám ocet, protože taky docela změkčí ale nesníží savost.
Taky působí proti vodnímu kameni v pračce (my máme měkkou vodu, tak je mi celkem jedno).
A je rozhodně levnější než aviváže i Calgony a spol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
17.1.11 19:17

Diky za vysvetleni. Ale to neni nic pro me. Bez avivaze si nedokazu prani predstavit. A navic, ocet muzu doma pouzit jen v pripade, ze neni tata doma. Nesnasi vuni octu :nevim:
Ale na cisteni pracky je jedinecny. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný