Ocet....perfektní pomocník doma

30420
10.9.10 00:43

Ocet....perfektní pomocník doma

Ahojky holky, ono to není spíš diskuze, ale taková rada, pro ty, co to ještě nezkusily. Před nějakou dobou jsme tady řešily jak na nerez každá máme své prostředky jaké na to lze použít, ale já našla snad ten nejlevnější možný způsob jak ten nerez vyleštit.....švédská utěrka a ocet :palec:
Ocet používám snad i do každého praní, chrání jak pračku tak i samotné prádlo před obarvením, na to jsem bývala snad ten největší expert na světě :-D ale teď už se tříděním prádla nezabývám, co přidávám ocet tak se mi nic ani trošku neobarvilo a to peru všechny barvy dohromady, teda krom bílého.
A nedávno jsem nalila i ocet do myčky místo leštidla :palec: taky super, nádobí se po něm jen leskne.
Přiznávám, není to z mé hlavy, dočetla jsem se to v knize rady babky kořenářky a po odzkoušení písla sem, tak snad to někomu doma pomůže, mě to pomohlo :palec: a ocet teď budem kupovat asi častěji :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1762
10.9.10 01:11

Že by dealerka octa? :lol:

Já ho používám i na odstranění vodního kamene z konvice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
10.9.10 06:19

taky meju vsechno octem, mame siiiiiiilene tvrdou vodu. v konvici je vajecna skorapka do tejdne !!! pak se to zacne loupat.
bile povlaky na kachlikach, bateriich, zadnym jinym prostredkem to neslo

meju s tim celou koupelnu, zachod, vytiram
do pracky me to jeste nenapadlo dat - to nalejes primo do bubnu? a kolik asi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
10.9.10 06:42

Já kupuji už asi 5.měsíců tohle a je to úúúúúžasné, okna lesk jako blesk http://www.mujcistic.cz/ .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
10.9.10 07:33

Hm, já si jdu spíš postěžovat. Jako ocet super do konvice, nemusím se bát, že když to blbě vypláchnu otrávím celou famílii, ale dávala jseh ho i do pračky místo aviváže a zničila si tak 4 oblíbené kousky. Po vyprání na nich byly tmavší fleky (jako když se polejete vodou, akorát to nikdy nevyschlo) ani následné praní ve všem možném to nezachránilo. Kupodivu se to nestalo na celé várce prádla, ale jen na tlustých bavlněných mikinách. Pak mi došlo, že to bude tím octem. Možná v té pračce rozpustily kdysi dávno zaschlé sajrajty, nebo nějaké oleje z motoru tam vytekly :nevim: ale pračku pravidelně čistím, mnohdy jsem dala jen ten ocet s vodou naprázdno, tak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
10.9.10 07:51

My ještě používáme ocet na mytí ledničky. Máma vždycky říkala, že „vytáhne pachy po jídle“ a že je to přírodní dezinfekce, tak ho liju do vody na mytí vlastně automaticky, ale nevím co je na tom pravdy.
A s tím leštidlem do myčky to taky vyzkouším, v nejhorším bude flekaté nádobí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
10.9.10 08:28

Kolik ho lejete do tý pračky??taky jsem někdy expert na praní, červený punčocháče zamotaný v bílim triku nejsou problém :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
10.9.10 08:32
Halka píše: Že by dealerka octa? :lol:Já ho používám i na odstranění vodního kamene z konvice.
..............
no nevím jestli by se na dealerování octa dalo vydělat :-D:-D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
10.9.10 08:34
Pudloslava píše:
taky meju vsechno octem, mame siiiiiiilene tvrdou vodu. v konvici je vajecna skorapka do tejdne !!! pak se to zacne loupat.
bile povlaky na kachlikach, bateriich, zadnym jinym prostredkem to neslomeju s tim celou koupelnu, zachod, vytiram
do pracky me to jeste nenapadlo dat - to nalejes primo do bubnu? a kolik asi?
..............
dám asi deci do přihrádky než dám prášek, přímo do bubnu jsem to ještě nezkoušela
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
10.9.10 08:39

Já taky ocet používám do prádla a super, nikdy mi to neplechu neudělalo :nevim: . Lednici taky vytírám octovou vodou a na vodní kámen taky supr :palec: , Souhlasím se vším, co bylo napsáno zakladatelkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
10.9.10 08:49

Tak já na ocet,taky nedám dopustit,je pravda,že se ho taky dávám do pračky a nikdy se mi nic s prádlem nestalo.Gina kolik a kam jsi ho dala?

Jinak používám hlavně na vytírání,lednici,troubu,mikrovlnku,koupelnu prostě všude,kde se dá,pro mě je dobré,že odmašťuje a taky dezinfikuje a s těma pachama z lednice to je taky pravda.Na konvici jsem zatím nezkoušela to mě nenapadlo,ale jdu hned zkusit,dobrý nápad :palec: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
10.9.10 08:53
Paradise píše:
Tak já na ocet,taky nedám dopustit,je pravda,že se ho taky dávám do pračky a nikdy se mi nic s prádlem nestalo.Gina kolik a kam jsi ho dala?Jinak používám hlavně na vytírání,lednici,troubu,mikrovlnku,koupelnu prostě všude,kde se dá,pro mě je dobré,že odmašťuje a taky dezinfikuje a s těma pachama z lednice to je taky pravda.Na konvici jsem zatím nezkoušela to mě nenapadlo,ale jdu hned zkusit,dobrý nápad :palec: :lol:

Njn, octem jsem nešetřila, dala jsem plnou nádobku na aviváž, tzn asi 2× tolik než dávám normální aviváže. Jsem to asi zvorala, co? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
10.9.10 08:56

No tak to je moc,alespoň podle mě,já dávám tak frťana :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
10.9.10 09:08

Jako aviváž se ocet dřív používal běžně a některé maminky ho používají jako aviváž i pro miminka. Má stejné vlastnosti jen to není tolik té chemie, jako v různých avivážích, ze kterých se můžete osypat. Já na ocet taky nedám dopustit.
Skvělý je taky na umývání oken nebo podlahy po malování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
10.9.10 09:39

po malování na podlahu jsem taky používala a super :-) ale na okna se za pár dnů chystám tak vyzkouším :-) to jsem ještě nezkusila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný