Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj Alfie,
nechci tě strašit, ale čím bude starší tím to bude horší
, teda aspoň u nás to tak fungovalo.
A i teď když už jí jsou dva roky pryč, tak taky pořád strká něco do pusy, ale jsou to hlavně ruce.
Přeju pevné nervy. Taky mě to štve a malou pořád okřikuju a nebo jsem jí i přes tu ručičku plácala, ale nic nepomáhá. Snad to přejde.
Tchánovci mi radili abych jí tu ruku vymáchala v pepři a že prý se to odnaučí, ale zdá se mi to drastické. Tak jsem to nezkoušela.
Ahoj
tak nevím kdy s tím skončí ale chce to trpělivost. Náš Ada jako malé dítko do pusy nic nedával a začal asi před měsícem a to už jsou mu víc jak tři roky. Cumlá si hlavně prsty a to pořád. Snad stokrát do minuty mu opakuju prsty z pusy ven!!!!!!!!!!!a bez úspěchu. Už jsem vyzkoušela i ten pepř a on mi na to řekl že mu chutná že chce ještě akorát trošku pálí
tak nevím jestli se tomu mám smát nebo brečet.
Sice jsem moc neporadila ale jak vidíš nejsi v tom sama. A toho pepře bych se nebála, teda spíš toho že mu zachutná ![]()
Anni
No já nevím, ale někde jsem četla, že děti by se neměly v tomto případě okřikovat a bránit jim v ochutnávání věcí.Pro ně je to velmi důležitý smysl. Samozřejmě, že je nemůžeme nechat ochutnávat vše. Čím víc jim však v tom budeme bránit a brát věci z rukou, tím déle věci budou do pusy strkat. Říkám,četla jsem to.
R.
ahoj
asi tě taky moc nepotěším - protože i mě by zajímalo, kdy přestane dávat věci do pusy.....
Když jsou to věci doma tak je to v ještě v pohodě… ale co začal po roce chodit venku, tak z pusy lovím kdeco… nejčastěji šutráky, zahozený polystyrén… cokoli co mu připadá zaímavý tam strčí…
naštěstí je ochotnej to vydat bez řevu… takže aspon to… kámošce ještě holčina stranšně řvala když ji vyndávala nepatřičné věci z pusiny
Já udělala jednu věc… nechala jsem malýho naočkovat ještě proti žloutence typu A…
tak pevné nervy
No já mám taky pocit, že do dvou let jsem měla chápavé a chytré a poslušné dítě
Teď máme v puse NEUSTÁLE něco - jakoukoli hračku, kamení atd
A navíc to opravdu vůbec nechápe, když mu to neustále vyndávám a říkám „nedávej …“ Takže fakt, čím starší, tím horší. ![]()
písek určitě vyzkouší taky:o)) neboj - ale ten není tak krizovej… zalepí jim tlamičku - tak párkrát zkusej (u nás asi tak 40×
) a pak dal pokoj… občas ochutná i ted ale už ho vyflusává:o))
To je pravda, bábovka z písku u nás neměla moc velký chuťový úspěch ![]()