Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,
potřeboval bych poradit - dneska večer při převlíkání spadla našemu mrňouskovi z oblečení do oka nějaká smítka, vlákna. Jedno velké se mi podařilo vyndat pomocí buničiny, ale nejméně jedno odputovalo neznámo kam:( Samozřejmě malý křičí… Máte nějaký nápad? Umělé slzy, kapky… Je so večer, oční pohotovost u nás asi není:( Díky.
Taky nevím, ale asi bych zkusila kápnout oční kapky, to by měl tak zamžourat a smítko by se mohlo přestěhovat do očního koutku a pak by šlo vytáhnout. Samozřejmě to bude chtít pomoc partnera - jedem musí dítě vší silou držet, bude se cukat a řvát.
Míša
v nejhorším případě bych zkusila kápnout obyčejnou převařenou vodu - zchlazenou
Ted jsem doma nasel, ze ja mam pro sebe nerozbalene umele slzy - Alcon. V letaku je ze je to i pro deti, ale cert vi, zda pro tak male. Nemate nekdo zkusenosti?
Mozna je to strasna blbost, ale napadlo me, ze pokud doma nic nemate tak kapnout kapku prevarene vychlazene vody. Ja jsem tou vodou vzdycky cistila zanicene oci.
jejda, tak nezkusena mamina me predehnala s tim samym napadem
Holky, ja jsem z toho uplne znicena. Te moji holce se do oka dostal chlup z deky a ted ma to jedno ocni vicko trochu cervene a trochu otekle, tak nevim co mam delat. Koupila jsem ten fiziologicky roztok, ale nejak mu neverim.** To ho jako muzu kapnout normalne do oka??** Nebo jak?? Myslim, ze jdu zitra k doktorovi. Jestli mate nejaka zkusenost z chlupy z decky pro deti v oku..prosim napiste to.
petruska13 píše:
Holky, ja jsem z toho uplne znicena. Te moji holce se do oka dostal chlup z deky a ted ma to jedno ocni vicko trochu cervene a trochu otekle, tak nevim co mam delat. Koupila jsem ten fiziologicky roztok, ale nejak mu neverim.** To ho jako muzu kapnout normalne do oka??** Nebo jak?? Myslim, ze jdu zitra k doktorovi. Jestli mate nejaka zkusenost z chlupy z decky pro deti v oku..prosim napiste to.
My měli „kysánky“ v očičkách-malé se nevyplavovali do kanálku v očích. Vždycky jí to v očičku plavalo přes zorničku a tak… Koupila jsem přírodní oční kapičky OCU Flash a kápla jsem jí tam na vyplavení ![]()
MAT TO LEPSI, ALE STEJNE JDU KOUPIT TY KAPKY DO OKA. ZIJI V MEXICU A TADY MAME JINE VYROBKY NEZ U NAS DOMA V CR. TAK NEVIM, TO ZASE BUDE HOROR NECO KOUPIT. TADY SE K DOKTOROVI JEN TAK NEDOSTANU, NEJDRIVE SE MUSIM OBJEDNAT JINAK MUSIM JIT NA POHOTOVOST(A TAM JSOU NEMOCNE DETI)A VSECHNO JE TAK HROZNE DALEKO. JDU KOUPIT TY KAPKY A PRO VSECHNY PRIPADY SE OBJEDNAM.