Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky. Budeme muset jit na výplachy očiček, tak se chci informovat jak to snášeli vaši prťousci a co tam s nimi vlastně dělají? Bojim bojim. ![]()
Ahoj, moc tě nepotěšim, taky jsem byly na výplachu očka na Bulovce. Poslali mě ven za dveře, malá strašně plakala, ale do 3 minut co mí jí dali tak přestala a usnula a bylo to v pohodě, pak jsem jí to ještě doléčila heřmánkovými oplachy. Dělaljí to tak, že do slzného kanálku strčí tupou jehlu a tou jehlou tam stříknout nějakou tekutinu a tím to oko propláchnou. Zkus ješte než tam půjdeš ten heřmánek (uvař čistý heřmánkový čaj a třeba při každém přebalování to očičko přetři namočeným kosmetickým tamponkem) a pokud se tomu nevyhnete tak se neboj tomu mimču to pomůže. Tak hodně štěstí Zlatka+Terezka 4m
ahojte holky,
už jsme se tady o tom bavily..
anny neboj se, výplach prý nebolí…sestřička v dětské nem. mě ubezpečila, že to zkoušela na sobě a fakt nebolí..(mno nevím nemám čerstvou zkušenost
, je to jen nepříjemné a mimčo se brání, protože se musí pevně držet…ale je to otázka opravdu několika málo minut a mimčo o tom za chvíli neví..opravdu je lepší jít co nejdřív! tenkou jehlou s tekutinou (teda nevim co to je zač) protáhnou kanálek, a většinou se dělá druhý den ještě jeden průplach - kontrolní - jestli zůstal průchodný ..
tak ať máte brzo po starostech !!
Zdenik
Nám dělali průplach jen jeden, asi záleží na nemocnici, podle mě jeden stačí. Dostali jsem kapky a ještě jsem museli dokapávat a kdyby se to prý nehojilo tak jsem tam měli přijít znova. Zlatka+Terezka 4m
Ahojky holky!
1. pruplach boli pouze pokud je oko hodne podrazdene a nebo pokud jsou kanalky velmi uzke (zkusenost moje i me dcery, ktera po me uzke kanalky zdedila)
2. proplachuji to fyziologickym roztokem
3. misto hermanku radeji zkuste obycejny cerny caj…jak jsem zjistila, spoustu miminek je na hermanek alergicky
4. je rozdil mezi pruplachem a prorazenim…pruplach se dela, kdyz ocicko hnisa, ale kanalek je pruchodny a jehla jim projde…zatimco prorazit je nutne, pokud je kanalek ucpany…prorazeni je uz pomerne bolestive
Kazdopadne vic nez bolest obreci miminko to, ze tam s nim neni mama a ze ho sestricka musi pevne drzet, aby necuklo a neublizili mu.
krasny den preje Lucka a Niky
http://nikolasek.wz.cz
No heřmánkový čaj je bylinný čaj a heřmánek jako takový má hojivé účinky. Co má za účinky černý čaj?????
Ono Zlatko asi nejde ani tak o ten hermanek, ale o caj jako takovy…cerny caj se vzdycky pouzival k nejruznejsim hojivym ucelum. Jasne, ze hermanek asi pomuze, ale muze na nej mit mimco alergickou reakci a to asi neni dobry riskovat. Terezce to treba nic neudelalo, ale mohla to byt nahoda. Nasla jsem ve svem okoli uz tri miminka, ktera jsou na hermanek alergicka. Tak nevim.
No já dávala heřmánek na doporučení jiných maminek a doktorky a o černým čaji slyším poprvé.
a k jakým hojivým účelům se používá černý čaj? Zlatka+Terezka 4m
Očičko jí jenim hnisá a slzí. Už jsem se poptala očního doktora a mám jí očko masírovat a jestli to do 14 dnů nebude lepší tak nás objedná na výplach. Hlavně,aby jí to už nehnisalo. ![]()
Nám byl odvar z černého čaje doporučen na opruzený zadeček se kterým mi předali jednu z našich holek, když už nic nepomáhalo (genciálka, rybilka, atd). Chce to hodně silný koncentrát a namočený tampónek přikládat na zadeček, hodně to stahuje. A hodně nechávat zadeček větrat. Pomohlo to, ikdyž úplně jsme zadeček dohojily až doma. Nevím co s ní na JOPce prováděly, protože od té doby používám jen olej z lékárny na očištění a rybilkou nebo měsíčkovou od weledy ho mažu a žádné opruzeninky jsme neměly ![]()
Tak tolik k černému čaji.
Monča princezny (12 týdnů)